ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
AquaPuella
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
162
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Mayıs 2022 15:13
Son Ziyaret:
3 Saat 33 Dakika önce
Toplam Mesaj:
174 [0.34 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
20 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
3

BİLGİLER

Ad Soyad:
Çin Çin
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
İllüstratör
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

24 lt'lik bitkili Betta tankı + Ramshorn salyangozları 🌿🐚•°🌱 ______________ 40 lt'lik bitkili Tetra tankı ~ Neon, Ember, Endler + Ramshorn salyangozları🌾🐚•°🌿

SON 10 MESAJI

Dayanıklı Su Üstü Bitkisi
[QUOTE=alpburakozbayy]Merhaba ben kötü koşullarda amazon frogbit bakmıştım. Sonunda o kadar büyüdüler ki atmak zorunda kalmıştım.[/QUOTE]

Amazon Frogbit olabilecek su üstü bitkileri listemde vardı. [:iyi:][EDIT]AquaPuella,2023-09-22 16:15:37[/EDIT]

[QUOTE=AquaPuella][B]Soru:[/B]

Güçlü ışık istemeyen, dayanıklı su üstü bitkileri hangileri?
~
Şu ana kadar mercimek, pistia, salvinia natans türleri baktım. Mercimekler hariç diğerleri bir süre sonra eriyor veya çürüyor. Mercimek bakmaya uzun bir süre önce bıraktım. Kesinlikle başa belalar:) Ama su üstü bitkisine ihtiyaç duyuyorum çünkü betta tankım var.

[B]Işık :[/B] 7 watt'lık kırmızı-mavi-beyaz led
[B]Işık süresi:[/B] Günde max 6 saat.

[B][K]Dipnot:[/K] [/B]Tankta ağırlıklı olarak çınar bitkisi var. O da tüm besini çeken bir bitki. Ama çok sevdiğim bir bitki oldu, çünkü bakımı kolay ve çabuk büyüyor. Dezavantajı, tanktaki diğer bitkilere besin bırakmıyor.[/QUOTE]

[B]Güncel[/B]
[B]________[/B]
Dayanıklı Su Üstü Bitkisi
[B]Soru:[/B]

Güçlü ışık istemeyen, dayanıklı su üstü bitkileri hangileri?
~
Şu ana kadar mercimek, pistia, salvinia natans türleri baktım. Mercimekler hariç diğerleri bir süre sonra eriyor veya çürüyor. Mercimek bakmaya uzun bir süre önce bıraktım. Kesinlikle başa belalar:) Ama su üstü bitkisine ihtiyaç duyuyorum çünkü betta tankım var.

[B]Işık :[/B] 7 watt'lık kırmızı-mavi-beyaz led
[B]Işık süresi:[/B] Günde max 6 saat.

[B][K]Dipnot:[/K] [/B]Tankta ağırlıklı olarak çınar bitkisi var. O da tüm besini çeken bir bitki. Ama çok sevdiğim bir bitki oldu, çünkü bakımı kolay ve çabuk büyüyor. Dezavantajı, tanktaki diğer bitkilere besin bırakmıyor.
Bitkili Betta Tankım
[B]MERLIN'E VEDA[/B]

Ne yazık ki, Merlin yazdan beri bedenini ele geçiren tümörün gelişimi ve ilerleyişi sonucu hastalandı. Tedaviler sonuç vermeyince, dahası bir sabah salyangozların onu kuyruğundan canlı canlı yediğini görünce ötenazi uygulamaya karar verdim ve 29 Ağustos tarihinde Merlin'ime veda etmiş oldum.
Forumda uzun süredir aktif olmadığımdan bu son olaydan henüz bahsedebildim.

Kimi hobici için balıklar akvaryumda renk renk yüzen objelerden ibaret. Merlin ve daha önce baktığım diğer balıklar benim için değeri olan canlılardı. Merlin ise ilk bettamdı. Kendisini asla unutmayacağım.
Saç Yosunu Sorunu
[QUOTE=The Last Samurai]

O halde, kumla ilgili teorim, geçerli değil. [:)]
Bir Amano Karides sürüsü eklemenizi öneririm. [:iyi:][/QUOTE]

Bu tank için artık geç. Elimle kalan bitkileri sudan geçirdim. Ancak betta tankımda da az da olsa yosun sorunu var. O tank için düşünebilirim. Bu karides sürüsü min kaç adet olmalı?

[QUOTE=İlksen Şahin]Merhaba,

Ben de şuan çok yoğun bir şekilde sakal yosunu problemi yaşıyorum. Aşağıya kendi konumun linkini bırakıyorum. İsterseniz oradan gelişmeleri takip edebilirsiniz. 330 litre akvaryuma 10 adet sae ekledim. Sık yaptığım gözlemlemelere göre sürekli bu sakal yosunları tırtıklıyorlar. Ayrıca dün excel kullanmaya başladım. Bir süre sonra sonuç alacağımızı düşünüyorum. Görseller aşağıdaki gibi. İlk görsel dün ikinci görsel bugün çekildi. Dün ilk aşılamayı yaptım. Bugün ikinci aşılamayı yapacağım. Araştırmalarıma göre önce görseldeki gibi kızılımsı bir renk alacak ve zamanla bitecek. Umarım öyle de olur.

1. Gün ve 2. Gün
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/67980/020620230133381.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/67980/030620230342201.jpg[/IMG]


Konuyu buradan paylaşmaya devam edeceğim. İsterseniz takip edebilirsiniz.

[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/eheim_incpiria_330_yeni_kurulum_k991718.asp?PID=5996531[/URL][/QUOTE]

Teşekkürler. Takip edeceğim.
Saç Yosunu Sorunu
[QUOTE=The Last Samurai]Merhaba,
Tankınıza Amano Karides (Caridina japonica) eklemenizi öneririm. Saç yosununu yiyecektir.
Ayrıca, Hagen kumu tamamen çıkartıp quartz kum eklemenizi öneririm. Çünkü, piyasada, suni boyalı ve metal içerikli siyah kumlar da "Hagen" adıyla satılmaktadır. Bunun iki sakıncası vardır:
1. Siyah kum, suni boya ile boyanmışsa, suya salınım yapan siyanür gibi toksik bileşikler, makrofitlerin gelişimini baskılarken; ortamdaki besin, daha ilkel canlılar olan ve daha esnek koşullara uyum sağlayabilen alg populasyonlarına kalır.
2. Kum, metal içeriyorsa, özellikle, oluşacak demir oksit gibi bileşikler, alg üremesini tetikleyecektir.
Doğal renkli (Siyah harici) quartz kum ve Amano Karides, orta vadede sorununuzu çözecektir.[/QUOTE]

Öneri için teşekkürler.
Elimdeki kum orijinal hagen kum. Herhangi bir boya söz konusu değil. Bu tip detaylarda fazlasıyla dikkatliyim.
Saç Yosunu Sorunu
[QUOTE=AquaticPlants]Paniğe gerek yok. Bu tür durumların çözülememesinin tek nedeni panikle yapılan agrasif değişimlerdir. Zincirleme bir biyo nüfus henüz gençse çok kırılgan bir yapıdadır, küçük müdehaleler negatif yada pozitif olarak büyük sonuçlar doğurabilir.

Genel itibari ile yosun oluşumunun temeli bitki enzim kapasitesinde oluşan bir hatadan kaynaklanır. Mevcut bitkilerinizin enzim kapatistesi ve hızı düşükse daha hızlı olan biyolojik oluşum her zaman beslenme yarışında daha hızlıdır. Bundan mütevellit öncelik hızlı besin tüketimini tamamen kesip yosunu zayıflatmakla işe başlayın mesela ışığı kısıp besin dozajını 3/1'e düşürün, oksidasyon ve karbondioksit dengesini koruyun bunu da ışık süresince co2 seviyelerini stabil tutup ışık kapandığında oksijen seviyesini artırmak için bir hava motoru kullanabilirsiniz.

Ekstra olarak acilen önceliğinizi aşağıda yazdıklarıma göre eksiksiz ve sırasıyla uygulayın.

1- organik atık yükünden kurtulun, dip temizliğini iyi bir şekilde yapıp sağlıksız bitkilerinizi akvaryumdan uzaklaştırın.

2- dış filtre süngerlerinizi ve malzemelerinizi güzelce yıkayın. Bir kovaya akvaryumdan su alın, içerisine lt başına 3ml kadar hydrojen peroxide ekleyin ve bütün filtre malzemelerinizi bu suyla yıkayın.

3- en başta yazdığım gibi ışık, besin, co2 ve o2 seviyelerini ayarlayın.

4- bunları tamamladıktan sonra yukarıda unuttuğum 3/2 su değişimini damacana su ile tamamlayın. Bakteri döngünüzü hızlandırmak için akvaryumunuza harici magnezyum sülfat eklemesi yapın. 40lt tanklarıma genelde 1 tatlı kaşığı kadar kullanıyordum.

5- bu süreçte besin olarak all in one kullanmıyorsanız eğer demir dozlamanızı normal kullanımınızın 10/1 oranında tutun.

Hepsi bu ve bu yosunun yok olma süreci zaten minimum 1 ay sürer, bu size özgü bir olay değil profesyoneller için de geçerli bir durum. Sabırlı olun.

Bu söylediklerimden verim almazsanız ve foruma tekrar uğrarsam bir yöntem daha var konunun altına onu da anlatırım.

Not : akvaryum low tech ise ona yapacak birşey yok, manuel temizlik yaparak tankın oturması dışında elinizden birşey gelmez.

Her zaman dediğim gibi, tankınızda bir bitki sararıp soluyorsa verim alamıyorsanız onu yaşatmaya uğraşmayın, çıkarın atın çünkü o bitkiyi yaşatayım derken herşeyi batırırsınız. [/QUOTE]


Tankım low tech :)

Ama yazdıklarınız high tech tankı olup bu sorunu yaşayanlara faydası olacaktır.

Kendi adıma aldığım karar tankta kalan bitkileri üşenmeyip tek tek sudan geçirip yeniden dikmek olacak. Hagen kumun en üst tabakasını alıp atmak, üzerine yine hagen eklemek, sonra bitkileri dikmek şeklinde bir süreçten geçireceğim tankı. Ama pipo filtrenin süngerlerini yazdığınız gibi oksijenli su ekleyip yıkayabilirim. 👍🏻
Saç Yosunu Sorunu
[QUOTE=smithiseek]Saç yosunu genelde aydınlatma kaynaklı oluşuyor. Uzun süre ve fazla güçlü aydınlatma kullanıyorsanız saç yosunu olması olağan bir durum.

Haftada 3 kez su değişimi yaptığınızı belirtmişsiniz, değişim yaptığınız su musluk suyu ise musluk suyunda yoğun bulunan mineraller saç yosunları için besin görevi görürler bunun için varsa ro su kullanmanız iyi olur.

Eğer çözüm bulamaz iseniz Seachem Excel azaltmada yardımcı olabilir ya da yosun giderici bir takım ürünler kullanabilirsiniz Algasol vs gibi.[/QUOTE]

Dinlendirilmiş şebeke suyu kullanıyorum yıllardır.
Evet, ışığın bir dönem fazla kaldığı oldu. Zaten ondan sonra aldı başını gitti bu sorun. Ama son 1 aydır timer kullanıyorum ve eskisinden daha az tutmuş oluyorum, yine de kurtulamadım. Bir de ışık dışında ısıtıcıların da etkisi olduğunu düşünüyorum. En azından gözlemlediğim şey; pipo filtre ısıtıcının hemen yanında ve en çok saç yosununun orada oluştuğu. Tank ısısı 25-26 derecede genelde. Aslında çok yüksek ısıda da değil. Ama yine de ısıtıcı da tetikleyen etkenlerden biri olabilir.

Bahsettiğiniz ürünlere bakacağım. Teşekkürler.
Saç Yosunu Sorunu
Akvaryum Kapasitesi (litre): 40 lt
Filitrasyon: tepe filtre + pipo filtre
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.): Haftada en az 1 bazen 2 defa su değişimi


Sorun, akvaryumumda son birkaç aydır kurtulamadığım saç yosunu sorunu. Bu yosun yüzünden bir ay önce nerdeyse bitkilerin %80ini çöpe attım. Elle ne kadar toplarsam toplayayım, ne kadar çok su değişimi yaparsam yapayım fayda etmedi. Bir dönem haftada 3 defa su değişimi yapıyordum yine işe yaramadı. Bu sorundan nasıl kurtulunur?

Çözüm bulmuş birileri varsa çok mutlu olurum, zira artık bununla baş edemez oldum ki akvaryumda bitki yoğunluğu %80 azaldığı halde hâlâ tankı sarıyor.
Elma Salyangozu Hareketsiz
[QUOTE=kaantzll]

Evet kabuğunda çatlak var ama yapmadığım şey kalmadı suya vitamin ilacı attım düzenli olarak maden suyu ekliyorum, su değişimini çok fazla yapmıyorum çünkü aşırı derecede buharlaşıyor üstüne ekliyorum eklediğim suda önceden arıtıcı suyuydu daha sonra hazır suya döndüm ama şuan dinlendirilmiş musluk suyu kullanıyorum, su düzenleyicim yok ama. metilen mavisi var bir iki damla damlatsam bi faydası olur mu?[/QUOTE]

Vitamin veya metilen mavisi değil, [B]GH eklemelisiniz. [/B]

Su değişimi yapmayıp sadece eksildikçe ekleme yaparsanız, [B]suda tuzlanma olur ve bu tuz zamanla birikir. Ve bu durum, salyangozun kabuğuna zarar verir. [/B]
Eğer salyangozunuzu kaybetmek istemiyorsanız, daha sık su değişimi yapmalısınız ve GH eklemelisiniz. Alternatifi yok bunun.
Elma Salyangozu Hareketsiz
Kabuğunda çatlaklar var sanırım. Muhtemelen sudaki ph, gh, kh ile ilgili. Bitkili tanklarda su sertliği az olabiliyor; özellikle dinlendirilen su fazla yumuşaksa. [B]SERA GH/KH PLUS[/B] alıp kullanmanı tavsiye ederim.

Benim tankımda da bu sorun var. Bir süre sonra su koşulları salyangozların ölümüne sebep oluyor. Bence el altında bulundurulması gereken bir su düzenleyici.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 22 Online Kullanıcı, 12 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.