ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
seran06
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Ocak 2015 12:47
Son Ziyaret:
28 Şubat 2024 14:03
Toplam Mesaj:
37 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Serkan HOTOĞLU
Doğum Tarihi:
03 Ocak 1989
Yaş:
35
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Serkan HOTOGLU

SON 10 MESAJI

Sera Baktopur&baktopur Tabs İc Parazit Tedavisi
Tekrar merhaba arkadaşlar, baliklarin kuyruklarinda gozle görülür birşey yok sadece daha fazla erimesini engellemis olabilirim belki. Yem zaten yiyolardi halen yiyolar. Fakat lda16 Vatozlarim Özellikle dişi olan hayata küstü, ne yeme geliyor ne saklandığı yerden çıkıyor (ilk getirdiğim günkü haline döndü). Halen şeffaf dışkı mevcut hangisi yapiyor bilemiyorum arada görüyorum. Helene, adi,ve ramshornlarin hepsi sağlam onlara etki etmedi.

Genel Olarak
Bakteri kültürü ve su duzenleyici kullandım, 12 Saate bir ayni saatlerde 2 Adet Sera baktotabs kullandım 2 günde bir az miktarda dip cekimi yaptım. Yemlerken dış filtreyi kapali tuttum. İsiklandirma suresini azalttim. en son%50 su değişimi yaptim.Şuan için ölü yarali yok tüm baliklar aktif, ama vatozlarim keyifsiz. Çokta hevesim kalmadı açıkçası.

2 günde 1 Bakteri kültürü (kullaniminda yazdigi kadar)
Su degisimlerini Haftada Bir 20-25 Litre Su düzenleyici ile (Kullaniminda yazdigi kadar) devam ediyorum.
Sera Baktopur&baktopur Tabs İc Parazit Tedavisi
[QUOTE=MertSoyumert]Merhabalar, Sera Baktopur Direct Tablet mi kullandınız yoksa Sera Baktotabs mı?

Baktopur tablet suya müdahale eder ve suyu sıfırlar, bakteri döngüsü ile birlikte.

Baktotabs yemdir, Sera Baktopur Direct ilacıyla aynı etken maddeye sahip diye biliyorum, yani aynı işe yarıyor.

Eğer Direct kullandı iseniz bol su değişimi ve tedavi bitiminde genel bir temizlik tavsiye ederim. Ayrıca bakteri kültürü de eklemelisiniz.

Eğer Baktotabs kullandı iseniz 7 gün boyunca sabah akşam aynı saatlerde bu yemden verip başka hiçbir yem vermemeniz gerekiyor. Bu yem ilacı kullandıktan sonra bakteri kültürüme birşey olmadı, test kitleri ile ölçtüm, düzen aynen devam etti.

Sera Baktopur Direct ilacını ise uzun süredir görmüyorum, eğer kullandığınız bu ise son kullanma tarihine bakmanızı tavsiye ederim.

Hangisini kullandınız acaba?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/137418/171120222308351.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/137418/171120222308501.jpg[/IMG][/QUOTE]

Merhaba, Baktotabs kullanıyorum ayni saatlerde günde 1 adet cama yapıştırıyorum(tam yapışmiyor ama düşene kadar dağılıp yavru baliklarda nasipleniyor) başka yem vermiyorum, ışıklarin suresinide kısalttım. Hava taşının kuvvetini arttirdim, su 27 derecede sabit, dış filtremi kapattım(bunu yapmam şart mi bilmiyorum) su değişimi icin 7. Günden sonra diyor ama bir dip çekimi yapsam iyi olur gibi kararsizim,dışkılari artık dolu ve uzun bayağı. Sudaki köpürme ya dış filtre kapali olduğundan yada çok hava verdiğimden sanirim onuda bilmiyorum. Şuan yem yemeyen halsiz balığım yok. Katil salyangozlarim ve başımın belalari adi salyangozlarda sağlam 🙈

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/170765/181120220213441.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/170765/181120220214361.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/170765/181120220214371.jpg[/IMG][EDIT]seran06,2022-11-18 02:17:37[/EDIT]
Sera Baktopur&baktopur Tabs İc Parazit Tedavisi
[QUOTE=İlksen Şahin]

Hocam öncelikle geçmiş olsun. Tedavi ile ilgili yaşadıklarınızı, yaptıklarınızı ben de takip edeceğim. Fakat bugüne kadar öğrendiğim en önemli şey tedaviden ziyade sebep. Yani tedavi belki halledilir fakat tekrar olması daha büyük problem.

Umarım uygulayacağınız tedavi yöntemi işe yarar ve ilk temenniniz gerçek olur.[/QUOTE]

Teşekkürler yorumunuz için bu hastalıkların sebebi benim ona eminim neden ; Akvaryuma çok fazla müdahale ettim dekorla oynadım, kumu karıştırarak dip çekimi yaptım, bitki bir yerden balik bir yerden ekleme hepsi farkli yerlerden farkli zamanlarda alındı çok sık su değişimi yaptım dış filtre 2 defa değiştirdim ve filtre malzemelerini komple temizledim tabi bakteri namına birşey kalmadı vs hatam çok yani anliyacaganiz.

[QUOTE=Can Kurtul]Serkan Bey merhaba, öncelikle kafanızın karışmasını anlayabiliyorum. Öncelikle arama için googleda x konuyu arayacaksanız ilgili içeriği ve hedef adresi daha kolay bulabilmek adina kullanabileceğiniz bir kolaylık var. Şöyle ki
X konusu : hedefwebsitesi.com
Burada x konusu beraberinde kelimleri içeren herhangi bir başlık olabilir size hedef websitesindeki icerigi verir.
Örnek:
Beyaz Benek Hastalığı : akvaryum.com

Konuya ve uygulama methoduna gelecek olursak. Ben sizin yerinizde olsam akvaryumda yine ilacı kullanmazdım. Bütün hastalıkla enfekte olmuş balıkları uygun hacimde cama cam akvaryuma veya uygun hacimde kovaya akvaryumdan aldığım suyla, alır ısıtıcı hava taşını ve sirkulasyonu sağlasın diye içindeki süngeri vs çıkarıp yedekte bulundurduğum ufak iç filtreyi (sadece karantina amaçlarına kullanıyorum) içine koyardım. Ilacı bu kapta uygulardım. Uygun süre boyunca balıkları bu şekilde tedavi ederken. Diğer tankta da ölçümlerini yapar problemin kaynağını ortadan kaldırırdım. Beraberinde arka arkaya yüksek hacimlerde su değişimleri yapıp (2 günde bir %60 gibi) tedavi bittikten sonra balıklari tekrar ana tankın suyuna alıştırıp aktarırdım.
Saygılarımla [/QUOTE]

Teşekkürler, araştırma konusunda iyi oldugumu düşünüyorum. Tüm forumlari alt konulari vs okudum bilgi eksikliği var. İlaçları satan firmalarin ürün aciklamalarina kadar farkli farkli okudum inceledim youtube'daki videolarida gezdim. Benim derdim ana tankda çözmek. Belki tembellik, belki masraf(Ayni hacimde kova zor, akvaryumda almak istemiyorum 1 tane daha yedek filtre ısıtıcı vs masrafli işler yani) bide o balıkları yakalamakda oyle kolay değil 1 tane tetra yüzünden bütün akvaryumu talan etmisligim var o inat etti ben inat ettim ama o kazandı 🤦

[QUOTE=Aquaworld07]Merhaba,
Bende iç parazit amacıyla sera bakto tabs kullanacağım ama kafam baya karışık.

Anlamadığım noktalardan biri yararlı bakteriler nasıl ölüyor. Bakto tabs balığın yediği ve o şekilde etki eden bir ilaçlı yem sanırım, bu ilacı balık yerse yararlı bakteriler nasıl ölecek onu anlamadım.
Kullanım miktarıylada ilgi bir sorum var,
Talimatta günlük 2 tablet diyor. Bu iki tablet neye göre. Bence sadece balık yiyince etki ediyorsa balık sayısına göre eğer suda çözünür etki ediyorsa litreye göre hesap yapılmalı.

Geşmiş olsun.[/QUOTE]

Merhaba hocam ben günde 1 adet vermeyi seçtim. Hem balıklar çok acıksın, hemde daha hızlı tuketsinler diye.Akvaryumda fazla gezinmemesi adına.Yem olarakda adlandiriyorlar bu ilacı ve sevdilerde bugün 2. Gün şeffaf dışkı azalmış ama kuyruk gibi uzun uzun atıyorlar. Dış filtremide kapatmıştım ben saniyorum ki bu sebepten dolayi su yüzeyinde bir köpürme var şuan için beni tek korkutan şey bu. Yine bu bakteri yok olması durumuna karşı önlem olarak reeflowers'in(en uygunu bu) su duzenleyici ve bakteri kültürü ilacını alacağım.

Birde şunu denedim bir arkadaş yazmış nerdeydi tam hatırlamıyorum.

Canli su piresi + bu canlı su pirelerini 500ml suda, 2 adet 500mg flagyl eritip 2 saat bekleterek 3 gün baliklara verme tavsiyesinde bulunmuş onuda denedim ama çözüm olmadı.
Sera Baktopur&baktopur Tabs İc Parazit Tedavisi
Öncelikle selamün aleyküm arkadaşlar

Bu iki ilaç hakkinda çokça arastirma yaptim istediğimi bulamadim. Benim Karma canlı doğuran bitkili 125Lt akvaryumumda iç parazit başladı.İlk önce Lepisteslerimin ve vatozumun şeffaf dışkısını gördüm sonra tullerde/kuyruklarda yirtilma sonra yavru lepisteslerse şeffaf dışkı. Yazmışlar oraya standart cümleler "ee balığı karantina akvaryomona alın" arkadaş onlarca yavru balik var yetişkinler var hepsine bulaşmış hangisinde başladığınıda bilmiyorum akvaryumda hepsi hem iç parazit hem dış parazit(sert cisimlere surtunuyorlar). ee Akvaryumdaki yararli bakterileri öldürüyormus, olduruyorsa balığı tedavi eden ilaç iyilestirip,hemende olmesinemi sebep oluyor anlamadim... İlacın kutusunda co2 ve uv lambani kapat tedavi süren bitincede %50 su değişimi yap diyor. Baska bişey demiyor. Her kafadan bir ses çıkmış herkes herşeyi eksik yazmış vs ben aldım tableti attım bugün 1. Gozden çıkardım artik ya akvaryumu tamamen iyilestirip düzene sokacağım yada bu akvaryumu komple yok edip birdahada bulasmayacagim. Olumlu geçerse burdan diğer arkadaşlara yardimci olmaya çalışırım (Tüm detayiyla) Eleştiri,yardim,yorum hepsine açığım kalın sağlıcakla.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/170765/171120220607471.jpg[/IMG][EDIT]seran06,2022-11-17 06:07:54[/EDIT]
Ayarlı Saatte Elektriği Kesen Sistem Nasıl Yapılır
[B] Çoklu akıllı prizler var tam emin değilim ama her priz uygulamadan ayri ayri kontrol edilebiliyor sanirim paylastigim resimde bilicra smart tek priz kullaniyorum ben aydinlatma için.[/B]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/170765/221020221645591.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/170765/221020221646191.jpg[/IMG]
Doğadan Alınan Kök
[B]Merhaba, üzüm asma kökü kullaniyorum ben. Kökleri 1 kazana atip 2-3 saat kaynattim sonra bir arkadasimin dukkaninda fırında yanmayacak kadar kuruttum devamindada 2 hafta felan suda beklettim sonra kabuklarını soydum ve görüntü bu şekilde hatta forumda çok müthiş bir uzum kokune sahip biri vardi fikir ondan geldi sağolsun 🤌🙂[/B]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/170765/230920220042421.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/170765/230920220042451.jpg[/IMG]

Çürük Asma Ağacı
Zimpara doğallığı bozmus sanki biraz
Çürük Asma Ağacı
Teşekkürler deneyeceğim 🤝
Çürük Asma Ağacı
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/170765/070520221327201.jpg[/IMG]

Bendede bunlar var 2 saat kazanda kaynattim , firinladim kuruyana kadar. Ustundeki kabuk vs seyleri nasil temizlediniz.
Yati Ve Mangrow Kök Fiyatları Ne Kadar
Ankarada uygun fiyatlı satış yapan bir akvaryumcuda 250TL Kilogrami. İlanımda var bakabilirsiniz. 2.40gr agırlıgı 46cm uzunlugu 19cm eni

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.