Marmara Denizine Özgü Akvaryum Yapma Çalışması


horozbinaÇevrim Dışı

Kayıt: 08/09/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 64
horozbinaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2009 18:56
Salih Bey yerli resif uyumlu yengeç türü bulunduğunu zannetmiyorum. Yukarıda bahsettiğim tür yengeç yerel akvaryumlarda bulunabilecek türlerin en sakini sadece. Ama tüm yerel yengeç türleri resif akvaryumlarında problem çıkaracaktır. Salyangozun ise resmini bu akşam eklemeye çalışırım.
 
 
Marmarada bulabilecek yengeçlerden bazıları;
 
Pavurya (Eriphia Verucosa)
 
 
 
Pachigrapsus Mormoratus
 
 
Carcinus Maenas
 
 
Pilumnus Hirtellus
 
 
Maalesef bu yengeç türlerinin hiçbiri resif uyumlu değildir. Ben kendi yerel tankımda Pavurya ve Pachigrapsus Mormoratus yengeçlerini besledim ve  bu yengeçlerin balıklara ve diğer tüm canlılara karşı saldırgan olduklarını söyleyebilirim.
hugeboy2009-07-29 19:30:03

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TesbihForumÇevrim Dışı

Kayıt: 25/07/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 12
TesbihForumÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Temmuz 2009 01:44
[QUOTE=ibrahimfevzi]Tatlı su akvaryumlarında kullanılan Protein skimmerlardan zaman zaman bahsediliyor......
 
[/QUOTE]


İbrahim abi ilk fırsatımda ve sakin kafa ile nizami bir şekilde okuyacağım inşallah dar zamanda ( Gece Yarısı; 01:45 ) anlama manasında bir manası olmayacak...Göz%20KirpmaTebessüm  Birde çok içerikli bir akvaryum hesap makinası çalışması içine girdim, sonuçlandırabilirsem yakında paylaşacağım. Bu araştırma bir bakımada onun alt yapısı olacak inşallah. Sayısal değerliliğe dökebilmek için sayısal veri bilgileri oldukça önemli açıkçası umarım tüm ihtiyaç duyulan sayısal değerlerin ne olduğunu öğrenebilirimki o çalışmaya yansıtabileyim...Tebessüm

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TesbihForumÇevrim Dışı

Kayıt: 25/07/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 12
TesbihForumÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Temmuz 2009 01:46
[QUOTE=hugeboy]Merhabalar Erkan Bey,
 
Öncelikle yerel türlere olan ilginiz için sizi tebrik ediyorum ve hayal ettiğiniz gibi bir tank oluşturabilmenizi diliyorum.
 
Tankınızın suyunu denizden almak yerine kendiniz hazırlarsanız gereksiz hastalık ve yosun problemlerinden kurtulmuş olursunuz. Marmara denizi için 1025 tuzluluk yerine 1014 - 1018 arası tuzluluk yeterlidir. Tuzluluk akıntı durumuna ve mevsime göre bu aralıkta seyretmektedir. Sıcaklık durumu 8 derece ile 25 derece arasında mevsime göre fark etmektedir. Ben beslediğim kıyı dip balıklarında sıcakla alakalı bir problem gözlemlemedim. Tankım kış aylarında 20 derecede yazın ise 28 dereceye kadar çıkıyor fakat 9 aydır sıcaklık yüzünden balık kaybetmedim.
 
Tankınız için mutlaka sump yapmanızı öneririm. Sump kullanarak hem sessiz bir sisteminiz olur hemde yukarıda belittiğiniz ölçülerdeki tankınızı kaldırabilecek Sump tipi PS çeşidi çok daha fazladır.
 
Balık türlerine gelince, dip ve yüzey balıklarından seçme şansınız var. Fakat belirtmeliyimki dip ve kayalık balıklarından çok zevk alacaksınız. Tankınıza kesinlikle iskorpit, kalkan yavrusu ve trakonya türlerini koymamanızı öneririm. Bu türler canlı, cansız, kabuklu, kabuksuz ayırmadan herşeyi yiyorlarTebessüm. Horozbinalar, küçük kum kaya balıkları, çırçır türleri, küçük boy lapinler, küçük eşkina grupları, yine küçük ispari grupları, şu anda denizimizde bolca bulunan ufak 1-2 cm'lik kefal yavruları, taş altlarında bulunan mor kaya yengeçleri, keşiş yengeçleri,tekeler, domates anemon ve diğer mavi ve yeşil anemon türleri akvaryumunuza misafir edebileceğiniz türlerdir. yukarıda bahsettiğim mor yengeç haricinde tankınıza yengeç sokmanızı tavsiye etmem. Özellikle Pavurya'dan uzak durun. Ayrıca akaryumunuza midye koymayı düşünüyorsanız kesinlikle Rapana salyangozunu akvaryumunuza sokmayın. Salyangoz olarak sığ sularda taşların özerinde fındık büyüklüğünde olan salyangozlardan koyabilirsiniz bunlar alg yiyicidir.
 
Balıklarınıza ve diğer canlılara midye, karides ve balık yedirebilirsiniz. Yerel türlerde yeme problemi olmuyorTebessüm. İsterseniz kaliteli kuru yemlerde verebilirsiniz.
 
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Dilim döndüğünce tecrübe ettiklerimi paylaşmaktan zevk duyarım.
 
Saygılarımla,
[/QUOTE]


Teşekkürler inşallah başarılı olabilirim. İlgin, alakan ve tecrübelerini paylaştığın içi çok teşekkürler hepsini not aldım. İnşallah istifade edeceğim. Gerekli noktalarda umarım başını ağrıtmamdan rahatsız olmazsın... Big%20smile Big%20smile

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

horozbinaÇevrim Dışı

Kayıt: 08/09/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 64
horozbinaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Temmuz 2009 01:56

Rica ederim Erkan Bey, rahatsız olmak nedemek zevk duyarım.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir