ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
liorente
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Haziran 2008 00:01
Son Ziyaret:
20 Ocak 2021 20:36
Toplam Mesaj:
99 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Korhan Karadağ
Doğum Tarihi:
24 Nisan 1982
Yaş:
41
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/50321.jpg[/img] Bitkili

SON 10 MESAJI

Lav Kırığı Kumunda Bitki Ekememe Sorunsalı..
Merhaba,

Sonradan ekleme yapma durumu olduğu için Hagen siyah kum tavsiye edeceğim. Neden? Çünkü Hagen kum yıkama konusunda en rahat ve kolay olan kumdur, üç beş kere elden geçtiği zaman o siyah bulut gibi tozu hemen gider, akvaryum suyunu yarıya kadar indirip yavaş yavaş ekleme yaparak gayet güzel oluşturabilirsiniz. Bir de Vitasand'in dere kumları var hafifçe iri taneli 3-5 mm olanlardan da gayet olur, iki kere yıkamıştım hemen tozu vs. gitmişti, sanırım zaten ön yıkamadan geçirilmişti. Mesela Vitasand'in ürünü gayet bitki ekmeye müsait.

Kullanmayı düşündüğünüz kumu naçizane fikrim uygun görmüyorum. Hem eklerken hem de ileride çok fazla bulanıklığa sebebiyet verecektir sebebi de resimlerde de görüleceği üzere çok ince kum tanelerinin olması, mesela 1-2 mm piyasada satılan lav kırıkları da mevcut onları da tavsiye etmiyorum, Yıka yıka o kahverengi tozu gitmiyor bitmiyor. Güzel balıklar.
130x60x60 Akvaryuma Profil Sehpa
Arkadaşlar merhaba,

6 sene sonra akvaryum hobime geri dönüyorum, 130x60x60 cm boyutlarındaki akvaryuma kutu demir profilden sehpa yaptırıp daha sonra suntayla kapatacağım. 30x30x2,5 ya da 3 mm kutu profilden yapılırsa bir sıkıntı olur mu fikrinizi merak ediyorum, bugün inegöl'de bir ustayla görüştüm 40x60 profilden aşağısı olmaz dedi, 350 lira fiyat verdi :) güldüm geçtim, ne dersiniz? teşekkürler.
5630 Smd Led Bar Tecrubem
[QUOTE=kutluturk]

Merhaba

Ben 12V 3A metal kasalı güç kaynağı kullanıyorum. Güç kaynağı seçerken kullandığınız ekipmanın ihtiyacının iki katı güç verenini seçmek daha güvenli oluyor. Güç kaynağı dışında armatür yapmak için alüminyum bir profil gerekiyor. Ben esnek bir profil seçtim böylece iki kösesinden bükerek akvaryum üzerinde kendi durmasını sağladım. Ledleri yapıştırmak için ise termal çift taraflı bir bant gerekiyor. Böylece ısı direk olarak profile aktarılıyor ve aktif bir soğutma sağlanıyor.

Saygılar
[/QUOTE]

merhaba,

aldığınız proflin yandan fotoğrafını çekebilir misiniz rica etsem? nasıl bir profille o armatürü elde ettiniz videoyu 50 kere başa sarsam da görünmüyor :) mutfak köşe profili diye arattığımda bir şeyler çıkıyor ama açıkçası ben pek anlayamadım. teşekkürler.
3 Yıl sonra gelen bitkisel günler (115*55*45)


Teşekkür ederim arkadaşlar fikirleriniz için. Evet doğrusudur, en başlarda fazla ışıklandırma yapmamak gerekiyor, yoğun bitkiniz yoksa tabii bu.

Can bey, yok hayır bugüne kadar en ufak bir problem bile olmadı betta ile ilgili. Betta dışında iki tane de colisa var ne onlar ne de diğerleri rahatsız etmiyorlar birbirlerini.. Hatta yirmiye yakın yavru balıklarm var, plati, mollyler vs. gayet düzgün güzel gelişim devam ediyor.
Kömür - Aktif karbon Tartışma
Jack Daniels, son aşamadan damıtım aşamasında bildiğiniz bezelye büyüklüğünde tahtanin külünü kullanır. Bir nevi mangal kömürü işte. Hani çanaşır makinası, buzdolapları taşıma, yerleştirme kasnakları, tahtaları olur ya, o tür tahta yakılır, yakılmadan sonra hemen suyla söndürülüp özel makinalarıyla bezelye büyüklüğüne getiilip, fıçılara doldurulmadan önceki son damıtım bu kömürle yapılır. Yaklaık 3 metreden damıtım yapılır, Jack Daniels'ın tadını, rengini hafifletir,  içim kalitesini artırır. Ayrıca viski yapımında kullanılan su da aynı bu işlemden geçer. Yine bu forumda mangal kömürü kullandığını belirttiği için dalga geçilen arkadaş vardı, ayıp edildiğini düşünüyorum kendisine. Gerçekten de mangal kömürü ya da Jack Daniels'taki kömür ciddi anlamda hiç bir işlemden geçirilmiyorlar.
Denizli Akvaristleri ve Akvaryumcuları
Arkadaşlar merhaba,

su piresi nerede bulabilirim acaba? fikri olan var mı?
Balıklarımız Konuşuyor
Yok yok hiçbir balığımız konuşuyor falan değil 

İnci sözlüğü takip edenler bilir, baykuş fotoğraflarının altına yazılar yazarlar, ben çok eğlenceli bulurum

Düşündüm ki biz de neden balıklarımızı konuşturmuyoruz, güzel, eğlenceli bir konu olabilir.

Öncelikle ben başlıyorum:


Ista co2 reaktörü hava motoru ile kullanmak
[QUOTE=ata326]
PH'ı olması gerekenden yükselteceğine inanıyorum... 6.4-6.5 civarında pH tutturmanız çok zor bu sistemle...[/QUOTE]

İbrahim Bey, Ph'ı neden yükseltsin onu anlayamadım ben.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.