ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
BALTACI
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Aralık 2007 23:45
Son Ziyaret:
25 Kasım 2010 18:55
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Murat BALTACI
Doğum Tarihi:
30 Aralık 1972
Yaş:
51
İl:
Malatya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Murat BALTACI / MALATYA

SON 9 MESAJI

Black Camerun Calvus dişisi hakkında soru
Calvus dişileri yumurtlamadan kısa bir süre önce , yumurtladıklarında yavruları beklerken ve sahiplendikleri kabuk vs yere başka bir balık yaklaştığında renklerini koyulaştırırlar . Saygılar
Calvus İle İlgili Bir Soru?
Merhaba buna yakın bir problemi damızlık calvuslarım da görmüştüm . Hemen hemen ağız şekli ve boğazındaki şişlik aynıydı . Bir süre akvaryumu daha dikkatli izlediğimde calvusların yavru cüce vatozları yediğini farkettim. Cüce vatozları yemeleri ağızlarında ciddi yaralanmalara neden oluyordu . Gerçi bir kez deneyen bir daha yemiyordu ama belli bir süre bu şekilde yaralı geziyorlardı . Paylaşmak istedim saygılar.
Yeni Resim Sayfa3 Mobalarım Ve Akvaryumum
Hayri bey merhaba . Kayrak taşlarının oldukca keskin kenarları olabiliyor .Daha önce frontoza akvaryumumda dekorda kullandığım bir kayrak taşının keskin kenarı yüzünden balık yaralanmaları ve kayıpları yaşadım hatırlatmak istedim .Saygılar BALTACI2009-02-14 23:30:50
Yeni Resim Sayfa3 Mobalarım Ve Akvaryumum

Mobalarınız gerçekten çok güzel güle güle besleyin umarım en kısa sürede yavru da alırsınız.

calvus yavruları acl yardmm

Mustafa Bey yeni yavrularınız hayırlı olsun sağlıkla büyürler inşallah.Kısaca özetlemek gerekirse calvus yavruları için:

1. Müsaitse dişiyi ayırarak yavruları boş bir akvaryuma alın .Bunu yavruların hala kabuğun içinde olduğunu düşünerek yazıyorum . Kabuktan çıktılarsa eğer yakalama cabalarınız yavrulara oldukca hasar verecektir bu yüzden yavrular kabuktan çıktıysa , akvaryumdaki  diğer balıklarla birlikte dişiyi ayırmanız gerekecektir.
2.Boş akvaryumu ayarlarken cama cam yada dibinde az miktar ince kum uygun olacaktır. Suyun tamamı kesinlikle yavruların dünyaya geldiği ana tanktan olmalıdır ve su değişimi %10 seviyesinde dinlenmiş su ile 10-15 günde bir yapılmalıdır. Ben şahsen yavrular 1.5 cm gelene kadar hiç su değişimi yapmadım sadece buharlaşan su kadar dinlenmiş su ilavesi yaptım.  
3.Filitrasyon önemli .Sünger ( pipo ) filitrenin yavrularda pamuklaşmalara ve mantara sebebiyet verdiğini düşünüyorum . İlk yavrularımda kullandım ve çok fazla kayıp oldu . Daha sonra mütevazi bir dış filitrenin emiş kısmında süngerle kullandım ve hemen hemen hiç kayıp yaşamadım ve yavrular 1.5 cm gelene kadar süngeri muhafaza ettim.
4.Yavruların beslenmesi oldukca önemli . İlk 1-2 hafta yavrular genelde dipte hareketsiz kalıp etrafından geçen yem veya artemialara reaksiyon gösterdikleri için aşırı olmayacak bir akıntının olması gerektiğini düşünüyorum .
5.Son olarak beslenme konusunda kesinlikle artemia nın faydasını gördüm .Artemia çıkarma şansınız yok ise kabulsuz artemia veya microbits türü çok ufak taneli (yaklaşık 100 micron ) yemlerde iyi sonuçlar veriyor.
 
Umarım işinize yarayacak birşeyler yazmışımdır. Yavruları kayıpsız büyütmeniz dileklerimle .
Eskişehir akvaryum dükkanları
Eskişehir'deki tüm balık seven arkadaşlara merhaba . Arkadaşlar Eskişehir'deki bir hobici arkadaşımızdan aldığım balıkları Malatya ya getirteceğim ancak ufak bir sorunum var .Balıkları gönderecek olan arkadaşımızın torbalara oksijen basma imkanı yok .Bu nedenle yardıma ihtiyacım var .Torbalara oksijen bastırabileceğimiz (ücret karşılığı)bir akvaryumcunun irtibat bilgilerini yada adresini gönderirseniz çok sevinirim  . Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim . BALTACI2008-12-12 00:19:49
Yavru alamıyorum:calvus ve lepto. (RESİM EKLENDİ)
Ömer bey daha önce kendi yumurtalarını yiyen bir calvus dişim olmuştu . Dişi kabuğa giriyor yaklaşık 3-4 gün sonra çıkıyordu . Karın şişliğinin inmesinden ve diğer tecrübelerimden yumurtladığına emin olmama rağmen hiç yavru göremiyordum . Her seferinde yumurtladığı kabuğu dikkatlice kontrol etmeme rağmen bozulmuş yumurtada görememiştim ve sonuçta yumurtaları yediğine karar verdim . Umarım sizin dişinizdede aynı sorun yoktur.
Yavru alamıyorum:calvus ve lepto. (RESİM EKLENDİ)
Leptosomaların resimlerden anladığım kadarıyla 2 erkek 4 dişi Black bee olduğunu düşünüyorum . Bana göre üremeleri konusunda bir sorun olmaması gerekir . Belki ufak bir ayrıntı ama ışık şiddeti biraz fazla geldi leptosomaları bu tedirgin edebilir.
Resimlerdeki black calvus erkek ancak başka bir calvus göremedim . Verdiğiniz su değerleri gayet normal ve tanganyika için oldukca uygun bir akvaryum sonuç olarak biraz daha sabır diyorum . Saygılar.
Yavru alamıyorum:calvus ve lepto. (RESİM EKLENDİ)
Ömer Bey merhaba . İlk olarak umarım bu mesajı okuduğunuzda balıklarınız yavrulamış olur dileklerimle . Uzun süre Altolamprologus Calvus ( Black camerun ) , Altolamprologus compressiceps ( goldhead ve firefin ) ve leptosomaların çeşitli varyasyonlarını beslemiş bir hobici olarak diğer arkadaşlarımızında belirttiği bir iki husus konusunda bilgi aktarmak istedim .
1.Akvaryumun Ph değeri ve genel sertliği gerçekten üremede etkili .Su değerleriyle ilgili detaylar forumda daha önce incelenmişti bu bilgilere forumda arama yaparak ulaşabilirsiniz.
2. Leptosoma ve altolamprologus türlerinin bir arada beslenmesinde bende bir sakınca görmüyorum ancak leptosomaların yumurta tutmaları sırasında çok olmasada yavruları annelerin akvaryuma saldığı anda Altolamprologus türleri için güzel bir canlı yem ziyafeti olacaktır.
3.Leptosoma türlerinin dişileri genelde renksiz ve şekil olarak hemen hemen aynı olduğu için aynı tür erkek ve dişilere sahip olmama ihtimaliniz olabilir. Farklı leptosoma erkek ve dişilerinin çiftleşmeside görülür ama yavru balıklar istenilen renk formunda olmayacaktır. Farklı cins leptosomaların çiftleşmemesi ihtimalide oldukca yüksektir.
4.Calvus ve compressiceps türleri pek çok hobici tarafından bile sağlıklı olarak ayırt edilebilen türler değildir ve çok fazla benzerlik gösterirler . Her iki türüde aynı anda beslediğim dönemlerde çiftleşmelerine rağmen yumurtalardan yavru çıkmamıştı . Balıklarınızın bir kısmı Calvus bir kısmıda compressiceps olabilir .
  Sonuç olarak en sağlıklı yorumların balıklarınızın resimlerini gördükten sonra yapılabileceğini ve size daha faydalı bilgilerin aktarılacağını düşünüyorum . İyi günler dilerim

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.