calvus yavruları acl yardmm


makarna666Çevrim Dışı

Kayıt: 20/10/2008
İl: Eskisehir
Mesaj: 1
makarna666Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2009 12:14
Merhaba arkadaşlar. Dün akşam calvusum yumurtladıktan 8 gün sonra kabuktan yavruları çıkardım. bu calvusumun ilk yumurtlaması ve kabuktan yaklaşık 50-60 arası yavru çıktı. bundan sonra yapmam gerekenler için siz üstadların yardımlarını bekliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GRAFTTÇevrim Dışı

Kayıt: 14/12/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4452
GRAFTTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2009 12:16
Cama cam akvaryumda beslemenizi öneririm. Dipteki pislikleri en kısa zamanda alıp aynı oranla dinlenmiş ve tankın su ısısına yakın su ekleyiniz. Artemia ile beslemelisiniz....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BALTACIÇevrim Dışı

Kayıt: 06/12/2007
İl: Malatya
Mesaj: 9
BALTACIÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2009 22:39

Mustafa Bey yeni yavrularınız hayırlı olsun sağlıkla büyürler inşallah.Kısaca özetlemek gerekirse calvus yavruları için:

1. Müsaitse dişiyi ayırarak yavruları boş bir akvaryuma alın .Bunu yavruların hala kabuğun içinde olduğunu düşünerek yazıyorum . Kabuktan çıktılarsa eğer yakalama cabalarınız yavrulara oldukca hasar verecektir bu yüzden yavrular kabuktan çıktıysa , akvaryumdaki  diğer balıklarla birlikte dişiyi ayırmanız gerekecektir.
2.Boş akvaryumu ayarlarken cama cam yada dibinde az miktar ince kum uygun olacaktır. Suyun tamamı kesinlikle yavruların dünyaya geldiği ana tanktan olmalıdır ve su değişimi %10 seviyesinde dinlenmiş su ile 10-15 günde bir yapılmalıdır. Ben şahsen yavrular 1.5 cm gelene kadar hiç su değişimi yapmadım sadece buharlaşan su kadar dinlenmiş su ilavesi yaptım.  
3.Filitrasyon önemli .Sünger ( pipo ) filitrenin yavrularda pamuklaşmalara ve mantara sebebiyet verdiğini düşünüyorum . İlk yavrularımda kullandım ve çok fazla kayıp oldu . Daha sonra mütevazi bir dış filitrenin emiş kısmında süngerle kullandım ve hemen hemen hiç kayıp yaşamadım ve yavrular 1.5 cm gelene kadar süngeri muhafaza ettim.
4.Yavruların beslenmesi oldukca önemli . İlk 1-2 hafta yavrular genelde dipte hareketsiz kalıp etrafından geçen yem veya artemialara reaksiyon gösterdikleri için aşırı olmayacak bir akıntının olması gerektiğini düşünüyorum .
5.Son olarak beslenme konusunda kesinlikle artemia nın faydasını gördüm .Artemia çıkarma şansınız yok ise kabulsuz artemia veya microbits türü çok ufak taneli (yaklaşık 100 micron ) yemlerde iyi sonuçlar veriyor.
 
Umarım işinize yarayacak birşeyler yazmışımdır. Yavruları kayıpsız büyütmeniz dileklerimle .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir