ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
LordMagus
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Ekim 2007 15:23
Son Ziyaret:
25 Mayıs 2009 13:30
Toplam Mesaj:
28 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Alper Saydam
Doğum Tarihi:
25 Eylül 1990
Yaş:
33
İl:
Istanbul
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Alper Saydam

SON 10 MESAJI

Betta hakkında soru
Evet büyük ihtimalle dış parazit. Betta bakılan akvaryumlara konulan özel ilaçlar var fakat adam gibi betta satan bir yer bulamazken bu ilacı nerden temin edebilirsiniz bilemeyeceğim tabi.
İlk Defa Betta Beslemek ve Betta Akvaryumu
Madem böyle bir konu açılmış bir iki şey söylemek istiyorum.

Eğer bir betta'yı ufak bir akvaryumda (25lt'den küçük) bakacazsanız hiç bakmayın. Çünkü onu beslemekten hiçbir zevk duymayacaksınız. Bettanız bütün gün sabit duracak, size ilgi göstermeyecek, kırk yılda bir yüzgeçlerini açarsa "aa ne güzelmiş" diyeceksiniz fakat bu sadece 1-2 sn sürecek. Dolayısıyla hem kendinize hem balığa işkence çektireceksiniz.

Yok eğer büyük akvaryumda (30lt'den büyük) besleyecekseniz, akvaryumu bol bol bitkilendireceksiniz ve 2-3 tane de dişi betta atacaksınız içine ki balığınız canlansın, kendine gelsin, güzelliğini sonuna kadar sergilesin :)

Şu anda 60-70lt'lik bir akvaryumda 1e2d betta, 10 neon, 3 çöpçü, 1 vatoz beslemekteyim ve bu akvaryumdan inanılmaz zevk alıyorum =)

Not: Aynı akvaryuma 1'den fazla erkek betta konması ölümcül sonuçlara yol açmaktadır. Aynı şekilde akvaryuma dişi betta eklemek de tehlikeli sayılır. Konu hakkında yeterli araştırma yapmadan dişi eklememelisiniz.
Betta Akvaryumu için Filitre ?
Murat Bey,

Hayır bu resimdeki gibi bir akıntı bettayı rahatsız edecek derecede değildir. Hatta su çıkış yerlerini cama çevirip suyu ilk önce cama çarptırıp ordan akvaryuma inmesini sağlarsanız çok daha iyi olur.
Bettam
10lt çok ufak bir akvaryum bence. En az 30lt'lik bir akvaryumda bakmanızı tavsiye ediyorum.

Ayrıca betta'lar sık bitki örtüsüne alışkınlardır. Eğer akvaryumda hiç bitki yoksa (ki 10lt'lik akvaryuma nasıl bitki koyabileceksiniz?) kendisini fazla bir biçimde ortada, korumasız hissediyordur. Sizi görünce kaçmasının nedeni bu. Fakat insanlara alıştıktan sonra böyle bir davranış göremezsiniz. Hatta sürekli yem veren kişiyi bile tanır. Mesela benim bettam şu anda yavru alacağım tankta. Ve bu tankta biçbirşey yok. Sadece ısıtıcı ve yerde de az miktarda taş. Balığımda hiçbir telaş belirtisi yok. Dediğim gibi insanlara alışması lazım.
Bettalarım çiftleşti
Yardımlarınız için teşekkürler. Peki erkeği ne kadar daha dinlendirmeliyim? Çünkü öteki dişim de çiftleşmeye hazır. Tüpçüğü çıkmış durumda bekliyor.
Betamın kuyruğundaki yırtıklar
Betalar normalde sakin hayvanlardır. Eğer dediğiniz gibi hızlı hızlı yüzüyorsa akvaryumda rahatsızdır. Ya gözlem yapıp hangi balık rahatsız ediyor onu bulup akvaryumdan çıkartacaksınız, yok ben uğraşamam diyorsanız çıkartın betanızı ordan koyun bi kaba (şimdilik) sonra da gidin birine hediye edin yada alıyorsa akvaryumcunuza götürün.
Bettalarım çiftleşti
Merhabalar,

Birkaç saat önce bettalarım çiftleşti. Fakat aklıma takılan birkaç soru var.

1-) Akvaryumu camla ayıracaktım fakat bizimkiler dayanamamışlar akşama kadar :D Köpüklerin içinde ben sadece 7-8 tane yumurta gördüm, normalde ne kadar yumurta dökerler. (tabi büyük ihtimalle çoğu yumurtayı da göremiyorum, maşallah katlarca köpük yapmış)

2-) Çiftleşmenin sonuna yetiştiğimi sanıyorum çünkü erkek dişiyi 2 kere kavradı ve yumurta düştü (2-3 tane) sonra 3 kere daha denediler fakat hiç yumurta düşmeyince dişiyi ayırmam gerektiğini düşündüm. Zaten çiftleşme öncesi biraz sert geçti. Balıkları daha fazla yormak istemedim. Acaba bu kararım doğru mu oldu yoksa dişinin ordan uzaklaşmasını mı beklemeliydim?

3-) Şu an akvaryum camla ortadan bölünmüş durumda. Camın üzerine de folyo kapladım birbirlerini göremesinler diye. Aynı şekilde akvaryumun üstünü de folyo kapladım havanın nemlenip, ısınması için. Erkek (CT) yuvanın bulunduğu bölümde öbür tarafta ise 2 tane dişi (HM ve Comb), 10 tane neon tetra, 2 albino çöpçü ve bir de zebra desenli bi vatozum var :) 2 gün sonra erkeği yuvanın olduğu yerden almam gerekecek. Tekrar dişilerin olduğu yere alsam sorun olur mu? Yoksa illa farklı bir yere mi almam lazım?

4-) Son olarak birşey daha sorayım. Erkek (kırmızı ct) dişi halfmoonla (kahverengi ve yeşilimsi renkleri var) çiftleşti şimdi yavrular neye benzeyecek :D

Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler :)
LordMagus2009-01-15 17:53:14
Beta bakımı hakkında?
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Yarın gidip bu betaları geri vermeyi düşünüyorum. Başka biryerde çok sağlıklı bi halfmoon gördüm. Onu tek besleyeceğim şimdilik.
Beta bakımı hakkında?
Aldığım yerin hatası diyeceğim fakat bende de hata var. Cinsiyetlerini ayıramamışım. Acaba nasıl anladınız cinsiyetlerini? Çünkü sitede renginden, büyüklüğünden falan anlaşılır gibi net olmayan bir yazı görmüştüm. Bir de bunlar ct deilse türü ne? CT'ye çok benziyorlar halbuki?

Not: Hemen ayırıyorum balıkları
Beta bakımı hakkında?
Resimleri ekliyorum

erkek betam:



dişi betam no1:





dişi betam no2 (diğer dişi):





LordMagus2008-12-24 21:28:04

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.