ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Neothauma
Kullanıcı Grubu:
Kıdemli Akvarist
Kullanıcı Başlığı:
[B]14943,1[/B]
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7154
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Haziran 2007 17:28
Son Ziyaret:
1 saat 19 dakika önce
Toplam Mesaj:
3497 [0.55 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
65 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Armağan Yücel Şahin
Doğum Tarihi:
17 Nisan 1994
Yaş:
30
İl:
Yurtdisi
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[B]Armağan Yücel Şahin[/B]

SON 10 MESAJI

Yeni Kurulum Ve Tür Önerisi
Guzel bir akvaryum olmus. Melek ve corydoraslarla uyumlu olan tetra ve rasbora turlerini dusunebilirsiniz. Canli doguranlar da olabilir. Bu tarz bariscil turlerin oldugu akvaryumlar icin balik secenegi cok.
İlk Betta Üretim Girişimim
Cok sabirsizsin ve acele ediyorsun. Bence birak ugrasma bir sure, derslerine odaklan.
Bettamda Kuyruk Erimesi Mi Var ?
Şöyle izah edeyim. Betalar genelde 5-6 aylık olduklarında genç yetişkin formlarına ulaşıyorlar. Şov amacıyla üretilen uzun gösterişli kuyruklu betaların formlarına korumak için mümkün olduğunca stabil şartlarda bakmak gerekir. Bunun için genelde boş , ufak hacimli tanklarda bakılır, sık sık su değişimi yapılır. Ancak bir süre sonra yaşlılıktan veya dekorlu akvaryumda bakılmaktan kuyruklar deforme olmaya başlıyor. Dekorlu akvaryumlarda bu süreç daha hızlı oluyor. Yani ilaç kullanırsanız belki bir süreliğine eski formuna kavuşur ya da erimeyi durdurursunuz. Ama bu süre çok uzun olmuyor , tekrar parçalanmalar başlıyor. O yüzden böyle sorunlar yaşamamak için halfmoon plakat, plakat gibi kısa kuyruklu varyeteleri tercih ediyorum, tavsiye ediyorum.
Bettamda Kuyruk Erimesi Mi Var ?
Evet , kuyruk erimesi var ve ilaç kullanmanız bir fayda etmeyecek. Ancak bu sizin hatanız değil. Bu gibi hemen her konuda şunu söylüyorum; halfmoon gibi uzun ve geniş kuyruklu betaların formu uzun vadede sürdürülebilir değil. Özellikle sizinki gibi dekorlu akvaryumlarda bir süre sonra erimeler , yırtılmalar , parçalanmalar oluyor. Çok ciddi olmadığı sürece bir süre sonra duruyor, fakat balığın kuyrukları ve yüzgeçleri parçalı bir yapıda oluyor. Bu görüntü sizi rahatsız etmiyorsa balık için herhangi bir sorun olmuyor. Öylece yaşamına devam ediyor.
Beta, Salyangoz Ve Karides
Beta, elma salyangozu ve diger salyangozlar, karidesler ayni akvaryumda yasayabilir ama bu kac litrelik ve nasil bir akvaryum kuracaginiza bagli. Ornegin 30-40 litre civari bol bitkili bir akvaryum kurarsaniz cok da sorun yasamazsiniz. Betalarin karidesleri yedigi dogru ancak kokunu kurutana kadar her onune geleni yemiyor. Aksine bazen iyi de oluyor, karideslerin nufusunu dengeliyor. Mesela bu akvaryumda beta karidesleri yiyor fakat hepsi tukenmis degil.
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=g9DItFtxwW4[/VID]
Kayalık Akvaryum: Amatör Dokunuş
Bu sefer temiz, derli toplu bir kurulum olmus, helal olsun. Tanganyika turleri besleyecekseniz akvaryumun ustu kapali olmali. Leptosomaya hayir diyorum, Tanganyika'ya baslangic icin uygun degil. Bir grup brichardi ve bir grup similis/multifasciatus benim de tavsiyem olur. Similis ve multifasciatus bulmak sanirim bu aralar zor. Brichardi ile baslayabilirsiniz. Bu arada Arif abinin onerdigi gibi kesinlikle saz ekin. Merak etmeyin, bitkili akvaryum gibi ugrastirmaz sizi.
Arslan Bettamın Yeni Krallığı
[QUOTE=MCY4]

Kopmalar durdu gibi, ama hasar büyük. Toplar inşallah. Ne yapsam bilemedim..[/QUOTE]

Kopma ve yipranmalar durduysa o sekilde yasamaya devam eder. Yem yemesinde, gunluk hareketlerinde bir sorun yoksa devam, sikinti yok. Uzun kuyruklu, ozellikle halfmoon gibi, betalarin kuyruk formlarini surekli korumak pek mumkun degil. Hassas yapida olduklari icin curumeye, yirtilmalara cok musaitler. Ilk aldiginiz en iyi formdaki haliyle son hali bir olmayacak. Bu tarz durumlarla ugrasmamak icin bir sonraki betanizi plakat, halfmoon plakat gibi varyetelerden secmenizi tavsiye ederim.
Akvaryum Hobisinde Neden Afrika Salyangozları Yok?
Selamlar,

Malawi ve Victoria göllerindeki türler için durum nedir bilmiyorum. Ancak Tanganyika türlerinin, özellikle Neothauma tanganyicense’nin, boş kabuklarının koruma altında olduğunu duymuştum. Bu türle genelde kabukçul cichlid türleri besleyenler ilgileniyor. Bir zamanlar Avrupa’da satışı olsa da herhalde fazla talep doğrultusunda boş kabuk yataklarının kökünü kurutmamak adına böyle bir koruma var. Canlısı için durum ne pek bir fikrim yok. Herhalde canlısı da pek ilgi, talep görmediği için ya hiç toplanmıyor ya da çok sınırlı sayıda özel istekle toplanıyordur diye düşünüyorum.
İlk Betta Üretim Girişimim
Şart değil, canlı yem sadece işin ekstrası oluyor. Elindeki yemler de yeterli seviyede. Artemia da okey.
İlk Betta Üretim Girişimim
Dişinin biraz daha kondisyon kazanması lazım. Biraz toparladıktan sonra eksikleri tamamlayarak aynı şekilde tekrar deneyebilirsin.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.