ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
akansu9
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
24
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Ocak 2023 11:20
Son Ziyaret:
12 Mart 2024 16:36
Toplam Mesaj:
30 [0.07 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
17 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
A.AYYILDIZ
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Denizli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Akvaryuma Soda Koydum Su Bulandı!
[QUOTE=Keyten]komple akvaryumu bozup tekrsr yeni bakteri kültürü oturmasını bekleyip balıkları öyle koymak istemiyorum acı veriyor bu durum bana artık acaba hocam bu dediğiniz patlama olduysa faydalı bakterilerde zarar görmüş olabilir mi ?[/QUOTE]

Abartacak birşey yok ya. Bir-iki kere daha %10 kadar su değişimi yaparsın, tamamdır.
Akvaryuma Soda Koydum Su Bulandı!
Soda işi biraz karışık. Daha doğrusu Su kimyası epey karışık birşey. Yani biri fayda görebilir biri zarar görebilir aynı sodadan çünkü kullandıkları su ve tank kendine özeldir. Şimdi senin tankta bir ayar bozulmuş ama ne olabilir test etmeden bilemeyiz. Fazla silikat alg/diatom patlamasına sebep olmuş olabilir mesela. Beklemek yerine Su değişimlerine devam edin düzelir.
Gül Bitkisi Yaprak Döküyor Ve Çürüme Sorunu
[QUOTE=Ateskus]
Potasyum kullanmama rağmen link üzerindeki şemaya bakarsak potasyum eksikliğine benziyor neyi yanlış yapıyoruz acaba sıvı gübrede günlük olarak miktar verilmiş her gün yedi damla olcak şekilde damlatıyorum zaten anlamadım. [/QUOTE]
Şemaya göre fosfat eksikliği gibi geldi bana. Filtrenizde sera siporax gibi birşey var mı?
Bir de bitkilerde en az elementi kullanma gibi birşey var. Mesela fosfat çok düşükse zamanla potasyumu da kullanamayacak manasına geliyor.dediğüm gibi değerleri ölçmeden bilmek tecrübe gerektiriyor ben de çok tecrübeli değilim açıkcası.
Lepisteslerim Öldü
[QUOTE=AtakanShelbyy]

60 Litre,sıcaklık 26 derece. 2. Part olarak(dün aldıklarım)dan sonra böyle bir olayla karşılaşmami çözemedim. Ölen 2 balik geçen hafta aldığım balıklardi. Salı günü %20lik dinlenmiş su degisimi de yaptim.
[/QUOTE]

Şöyle söyleyeyim. Benim 7-8 aylık sağlıklı kendi tankımda yavrudan büyümüş 30 kadar balığım vardı renk olsun diye ve tanka-balıklara güvenerek 5 tane ekleme yaptım. Şuan 5 balık sağlıklı benim eski balıkların tamamı öldü. Bakteri çakışması falan gibi olaylar var ama tam izahı yok bu işin. Yani eklersin birşey de olmaz, eskiler ölür yeniler ölmez. Bazen yeniler ölür eskilerden bir-iki öldürür vsvs. [EDIT]akansu9,2024-03-07 12:02:12[/EDIT]
Gül Bitkisi Yaprak Döküyor Ve Çürüme Sorunu
Yani besin eksikliği gibi duruyor: https://www.akvaryum.com/forum/bitkilerde_besin_eksikligi_belirtileri_resimli_k815319.asp

Orada eski-yeni yaprak ve yaprak damarlarının durumlarına dikkat edin.

Ama tabi su kimyası çok boyutlu bir sistem olduğundan ve test kitleri maalesef çok çok pahalı olduğundan deneme-yanılma ile öğrenmek zorunda kalıyoruz.

Mesela demir fazla gelip fosfatı bağlıyor olabilir. Bu durumda kısada su değişimi uzunda bitki artışı yaparak çözebilirsiniz vb.

Lepisteslerim Öldü
[QUOTE=AtakanShelbyy]Dün akşam üretimhane olan yerden 10 tane balik aldım bunun etkisi olabilir mi?[/QUOTE]
Tabi akvaryum hakkında hiç bilgi vermemişsin ama bu değinden dolayı olabilir. Olmayadabilir, onu kimse bilemez.
200 Litre Ultra Low Tech Bitkili Tankım
Valla çok iyi olmuş. Yosun kendiliğinden mi geçti birşey yaptınız mı? Kayadan silinmiş gibi. Bir de CO2 olayını nasıl ayarlıyorsunuz?
Yosun Problemi Akvaryumu Bozduracak
Sakal yosunu diye bakarsanız çok bilgi var. Şunu yazacaktım ben de: [URL]https://www.akvaryum.com/Forum/mesaja_git.asp?PID=2766385[/URL][EDIT]akansu9,2024-02-06 16:20:27[/EDIT]
Dış Filtre Ve Aydınlatma (akvaryumda Bulanıklık)
[QUOTE=BurakBozkurt10]

Teşekkür ederim dış filtre edineceğim. Fiyatları pahalı diye almak istememiştim ama alacağız artık napalım :D[/QUOTE]

El beceriniz varsa youtubede DIY dış filtre yapımı diye aratırsanız güzel örnekler var. Tabi su+elektirik hatayı affetmez baştan uyarayım. :)

Ama bence sizdeki sorun siyah fon + yukardan spot ışık. Yani bu ışık+fonla ne yaparsanız yapın o partikülleri göreceksiniz kanaatindeyim. Resim beni yanıltıyorsa sorun beyaz bir toz gibi bulanıklıksa o da bakteri kültürü ile alakalı; tank oturunca geçiyor. Oturmuş tankta zemini kurcalayınca oluşmuşsa bir-iki güne geçiyor.
200 Litre Ultra Low Tech Bitkili Tankım
Akvaryum ve dış filtreyi denk düşürmüşsünüz iyi olmuş :) Ama ışık hem görsel hem de kullanım açısından elden geçirmeyi gerektiriyor. Yosun bana problem gibi geldi. Belki aydınlatma süresi ve led sayısına el atarsanız faydalı olur. Bir süre sonra (belki 3-4 ay) bitkiler çürüyüp elde sadece yosun kalabilir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.