ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
TerazisiBozuk
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Mayıs 2020 15:53
Son Ziyaret:
25 Temmuz 2020 22:52
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ayşe
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ayşe

SON 6 MESAJI

Beta’nın Mutluluğu
[QUOTE=Nursun]
Gerekmedikçe ilaç ve kimyasal kullanmanız yarardan çok zarar getirir , bunlar yerine catappa yaprağı ,kızılağaç kozalağı ve kurumuş yapraklar kullanabilirsiniz ,hacim oldukca uygun zengin bir diyet ve uygun ortamla en iyi olanakları sunmuş olursunuz ,şu konuları incelemenizi ve okumanızı öneririm :
https://www.akvaryum.com/Forum/kurumus_yapraklarin_akvaryumda_kullanimi_k947750.asp
https://www.akvaryum.com/Forum/beta_baligi_bakimi_k954539.asp[/QUOTE][QUOTE=Nursun]

Şu anki durumuna faydası olur mu diye düşündüm yoksa bende herhangi bir ilaç kullanmak istemiyorum kaliteli ve düzenli bir beslenmeyle toparlayabilirsem bende çok mutlu olurum. Aldığımdan beri kuyruğunda biraz küçülme var gibi geldi ama bu benim kuruntumda olabilir tabi 😅 önerilerinizi dikkate alıcam çok teşekkürler 🌸
Beta’nın Mutluluğu
[QUOTE=Beta_balik]Balığın formu çok düşük ve rengi soluk. İyi bir bakım şart, canlı yeme, su değişimine ve su sıcaklığına dikkat etmelisiniz.[/QUOTE][QUOTE=Nursun]Bu şekilde yan yatması normal değil , karın kısmında şişlik yada pullarda kabarıklık var mı ,ne sıklıkla bu hareketi yapıyor ,balığın daha net bir fotoğrafını ekleyebilir misiniz ?
Sera bakto tabs iç parazitte kullanılan bir yemdir hastalık haricinde bu yemi vermeyin (ayrıca yenmeyen yemler suyu bozar) , yerine en az 2-3 adet betta yemi ile beslemenizi öneririm (ocean nutrition betta pro,ocean nutrition betta pellets,nls betta formula,hikari betta bio gold,dennerle betta booster,tropical betta granulat,tropical betta soft line,tropical betta ,omega one betta pellets ,jbl novobetta,prodac betta food,tetra betta granules,tetra betta ,sera bettagran,dajana betta pellets,gemma betta)[/QUOTE]
Yukarıda iyi yüzerken dibe indiğinde yan yatma eğilimi var genelde, notlarımı aldım yarın ilk işim gidip sizlerinde söyldiğiniz yemlerden en az 2 tane almak. Pipo filtreyide düşünüyorum. Elma salyangozu ve bitkiler de şuan listemde ona daha iyi bir ortam sunmak istiyorum. Sizce Mikofish/ nitrofur (sanırım ikisi aynı şeylermiş) veya Sera Baktopur almalı mıyım herhangi bir faydası olur mu?
Beta’nın Mutluluğu
[QUOTE=Beta_balik]Rotifish benim duymadığım ama kalitel birr marka, kullanabilirsiniz ama yanına mutlaka ek olarak yem alın. Sera bakto yemi hakkında aşağıdaki linke göz gezdirebilirsiniz,
[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/sera_bakto_tabs_kullana_var_mi_k743243.asp[/URL]
Lav kırığı alacaksanız üstünü kumla örtün bence, iri taneli taban malzemesi kullanmaktan kaçının. Ya dediğin gibi üstünü örtün yada dere kumu, manado, bazalt vb. kumları kullanın.
İlk önce ışıklandırmayı halletmenizi öneririm. Led ampul öneriliyor bu konuda, uygun watt bir ampul alıp onu kullanabilirsiniz.

Balığınızın fotoğrafı var mı? Dipte yatması ve yem yememesi pek iyi değil de.[/QUOTE]

Hayır yem yiyor sadece eskisi gibi iştahlı olarak atlamıyordu yeme ama sanırım düzeldi yem konusunda şuanda :) alıntı yaptığınız linkide daha önce okumuştum (Günlerdir burda o forum senin bu forum benim dolaşıyorum da :) ) ama bahsettiğim sorunun cevabını orda bulamadım sera bakto tabs ı suyun Üstüne bırakıyorum ama hemen çözülüp dibe çöktüğü için onu bulup yemesi biraz zaman alıyor sanırım ve dipten olunca zor yiyebiliyor. (Minik minikte olsa sonuçta yiyebiliyor diye çok büyük bir sorun yapmadım )
Fotoğraflarını yükledim, dipteki taşları ve kabukları yarın tamamen çıkarmayı düşünüyorum. Petshoptan kum ve bitki almaya gideceğim çünkü yarın onları yerleştirirkende bi rahatsız edeceğim için ikisini de tek seferde yapıp Balığımı çok sarsmak istemiyorum. Yüzmesinde veya hareketlerinde herhangi bi yavaşlık yok aslında ama dibe indiğinde son iki fotoğraftaki gibi duruyor ve benim kafama takılan şeyde bu sanırım bi sorunu var ama çözüm getiremedim henüz.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/223177/030520201536181.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/223177/030520201536211.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/223177/030520201536251.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/223177/030520201536291.jpg[/IMG]
Beta’nın Mutluluğu
Midyeyle elma salyangozu arasında kaldım şimdide ama bunu mutlaka dikkate alıcam çok teşekkürler 🎈
Beta’nın Mutluluğu
Öncelikle her birinize tek tek teşekkür ederim çok işime yarar bilgiler edindim,mutluyum :)
@Beta_balik Daha çok yeni fanustan akvaryuma geçtiğimiz için hem benim bu konudaki acemiliğim hemde balığımın zıpırlıklarıyla sanırım kendisi strese girdi. Balığı aldığım petshop sahibi görseldeki yemi bana Beta yemi olarak verdi ve üzerinde de Beta yazdığı için ona ait bir yem olduğunu düşünüyorum ama belki bilindik değildir, en kısa sürede başka yemlerden almaya çalışacağım. Sanırım stresten (ki umarım sadece o yüzdendir) verdiğim kuru yemlere karşı isteksiz yani en sonunda yiyor ama eskisi gibi yemi beklemiyor öyle.. Bende o yüzden Sera Bakto yemine başvurmak istedim. Onda da sorun yaşıyorum zaten,yemin yapısı yüzünde suya attığım gibi dibe çöküp dağılmaya başlıyor. Normalde balığım hep yüzeyden beslendiği için Sera Bakto yu yemekte zorlandı yere gidip kırıntıları toplamaya çalışıyor buna bi çözüm düşünmeye çalışıyorum şuanda.
Dediğim gibi her şey daha çok yeni o yüzden sıfırdan ve sağlam başlamak istiyorum şuan içinde adını veya özelliğini bilmediğim petshoptan alınan küçük taşlarım var. Lav kırığı almayı düşünüyorum ama bitkiler için nasıl olur diye araştırıyorum.Işığımda henüz yok o yüzden ışık hassasyeti olmadığını okuduğum Java moss ve anubias ı düşünmüştüm ama söylediğiniz bitkilerde gerçekten çok hoş, ayrıca paylaştığınız tasarımlarada hayran oldum güzel bir ilham kaynağı oldu. Bu arada balığım paylaştığınız 5. tanktaki balık gibi dibe indiği anda sağa doğru yatıyor, nedeni ne olabilir sizce?
(Hindistan Cevizi kabuklarını şu noktada görsellikten ziyade saklanıp güvende hissedebileceği bir ortamı olsun diye yerleştirdim, içerideki taşlar ve kabukları tencerede sirkeli suyla kaynatıp belli süre beklettikten sonra iyice durulayıp akvaryuma koydum ama onlardan kaynaklanan bir sorun olabilir mi?)

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/223177/020520201816331.jpg[/IMG]
Beta’nın Mutluluğu
Herkese merhaba,
Bir süredir fanusta baktığım ve uzun vicdan azaplarından sonra geniş bir akvaryuma (yaklaşık 50 lt) aldığım taç kuyruk beta balığım var. Onun mutlu olmasını istiyorum. Şuan akvaryumda bir adet ısıtıcım Hindistan cevizi kabuklarım ve 2-3 adet Orta boy taşım var. Rotifish premium ile arada sera bakto ve kan kurduyla besleme yapıyorum. Yaptığım araştırmalar sonucunda bitkili bir ortam sevdiklerini öğrendim çok bilgim olmadığı için Java moss ve Anubias a bakabileceğimi sanıyorum. Ancak herhangi bir filtrem yok. Birinci sorum Betaların filtresiz yaşadığını okudum ama kaliteli bi yaşam için filtre almalı mıyım? İkincisi akvaryuma midye koymak istiyorum sizce betam veya midye için bir sorun olur mu? Ve son olarakta akvaryuma aktarırken stres yapan betamın sağlıklı ve mutlu olması için neler yapabilirim ?
Şimdiden teşekkürler 🌸

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.