ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
adilce
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Ocak 2020 14:46
Son Ziyaret:
23 Ekim 2022 13:17
Toplam Mesaj:
11 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Adil
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Adil

SON 10 MESAJI

Balık Felci
[QUOTE=Abu]Gayet kaliteli yemler ile besliyorsunuz. Yem kalitesinde sorun yaşadığınızı düşünmüyorum Ben bu türe baktığım zamanlarda genelde hava kesesi problemi ve iç parazit sorunlarını yaşamıştım. Benzer felç sorunu yaşadığımı pek hatırlamıyorum.

Japon balıklarında genel iç parazit ve hava kesesi problemleri çok yaşanıyor. Ben genelde yemlerin yüzeyde durmaması için çaba sarf ediyordum.Su yüzeyinden yem yiyen balıklarda şişkinlik ve hava kesesi sorunları oldukça fazlaydı. Ayrıca haftada 1 haşlanmış ıspanak vb yemler ile iç paraziti engellemeye çalışıyordum. Bu süreçte balık kayıplarım çok azalmıştı. Su değerlerinizde yem kalitenizde sorun ihtimali düşük. Bence beslenme şekillerinde sorun yaşamış olabilirsiniz. Bunu gözden geçirebilirsiniz.[/QUOTE]

Evet ilginç bir durum. Ben aynı durumu bir cory de yaşadım. Malesef kurtaramamıştım dipte kaldı. Şimdi japon balığında da olunca açıkcası anlam veremedim. Ama o kurtuldu. Sanırım dediğiniz gibi yemleme ile alakalı olabilir. Uzun bir süredir bezelye veremedim. Bence herşeyin ilacı bezelye gibi duruyor. Bezelye verdiğim zamanlarda hiç bu problemle karşılaşmamıştım.

[QUOTE=Yorum yapmaz]Konuyu okudum videoya baktım.
Normal şartlarda olacak bir şey değil.

Benim kendi yorumum bu; her balık doğuştan sağlıklı değil. Her yavru nasıl ana baba geni taşımıyorsa bu sizdeki balıklarda ıskartaya yanı 1 TL ye satılacak yavrulara verilmiş balık.
Sağlıksız çelimsiz ver gitsin balıkları.
Kısa sürede sorun çıkmış.

Siz en mükemmel bakımı yapsanız bile olacak bir şey bu bence.

1000 dolarlık ana ve babadan yavru alıyor üretici ayıklıyor.

Benim fikrim balıklar zaten uzun yaşamayacaktı. [/QUOTE]

Yok hocam balık ölmedi yaşıyor. Eski haline döndü. Söz konusu japon balığı bende eskiden beri var küçüklüğünü bilirim yani =) Gayet sağlıklı ve aktif bir balıktır yem savaşında önde götürür maşallah herşeyi. Daha zor şartlarda dahi ayakta kaldı kuyruk renklenmesi dahi oluştu. Bir ara zaman bulursam adım adım gelişimlerini paylaşırım inş. En sevdiğim balıktır kendisi ölecek demeyin lütfen =)

[QUOTE=The Last Samurai]

Yem diyetiniz, gayet iyi.
New Life Spectrum Goldfish Formula
New Life Spectrum Thera A+
Hikari Goldfish Biogold harika yemlerdir.[:iyi:]
Aklınızda olsun. [;)][/QUOTE]

Bitkisel yem bakıyordum bunlardan bazıları işimi görecek gibi duruyor. Yem listeme inş bunları da ekleyeceğim. Teşekkürler.
Balık Felci
[QUOTE=Abu]Yemleme işini nasıl yapıyorsunuz? Su yüzeyinden mi yemek yiyorlar? Ayrıca ne tür yemler kullanıyorsunuz? [/QUOTE]

Karışık veriyorum hocam her telden var. Yüzeyden de yiyorlar dipten de yiyorlar. Kullandığım yemleri söyleyecek olursam:

1-) Jbl Goldpearls Premium (Dip) - Bunu çok vermemeye çalışıyorum atom bombası mübarek =)
2-) Rotifish SD Daphina Premium (Yüzey) - Kurutulmuş Su Piresi
3-) Sera Goldy Color Spirulina (Yüzey) - Renk Yemi
4-) Tetra Cory ShrimpWafers (Dip) - Cory ler seviyor ama japonlarda dipte kaçırmıyor.
5-) Hikari Algae Wafers (Dip) - Buna cory lerde japonlarda bayılıyor kavga konusu =) Bundan baya bir paket yapmayı düşünüyorum ilerisi için...
6-) Tetra Goldfish Flakes (Yüzey) - Tam kapsamlı pul yem. Japonlar bunu çok seviyor.

Ekstra tavsiyelerinize de açığım. Teşekkürler.
Balık Felci
Öncelikle değerli yorumlarınız için teşekkürler. Sabah bol hava vermiştim tanka akşam geldiğimde düzelmişti kendisi. Tabi bu sebep sonuç ilişkisi olamaz... Aşağıda videosunu paylaşıyorum bezelye yerken keyfine diyecek yok. :)

[VID]https://youtu.be/E-B1sRSpcus[/VID]

[QUOTE=Ouuz]Öncelikle geçmiş olsun.
Videodan gördüğüm kadarıyla hava kesesi problemi var gibi.[/QUOTE]
Teşekkürler. Neden o şekilde kıvrıldığını bir türlü anlayamadım. Ama dediğiniz olası şu anda kısmi düzeldi ama hava kesesi problemi gibi bir durumu var. Tam dengesini yukarı doğru giderken sağlayamıyor. Su yüzeyinde aynı şekilde birşey alabilmesi için kendini döndürüyor. Normalde ben bir iki hafta da bir bezelye veriyordum ama bu aralar uzun süredir veremedim belki onun etkisi olabilir. İnş düzelir.


[QUOTE=The Last Samurai]Balığınızda dönme (Whirling) hastalığı (Vibriosis) var.
Bilinen bir tedavisi yok maalesef.
Su değişimi sıklığını arttırarak balığın bağışıklık sistemini desteklemek faydalı olacaktır.
Virüslere karşı etkili olduğu belirtilen Seachem Paraguard ve doku onarıcı ve semptom giderici özelliği bulunan Seachem Stressguard'ın ikisini aynı anda kullanım talimatında belirtildiği şekilde kullanmak faydalı olabilecektir.
Denemenizi öneririm. Kaybedecek hiçbirşeyiniz yok. Müdahale etmezseniz, balığınız, ölecektir.
Balığınızın istemsiz olarak dönmesinin sebebi, sinir sistemine saldıran Vibriosis virüsüdür.
Arama motoruna "Vibriosis", "whirling disease", "dönme hastalığı" yazarak konuları incelemenizi öneririm.
Geçmiş olsun.
[/QUOTE]
Teşekkürler. Kuyruğunu yakalar gibi etrafında dönme değil mi bu hastalığı görmüştüm. Ama bizimkisinde öyle durum yok. Videoyu kısa atmışım kusura bakmayın o yüzden yanılttı herhalde. Kıvrılma kısmı çok benziyor. Beyindeki bir parazitten olduğu söyleniyor ama Allahtan o değil :)

[QUOTE=Zeiss]100ml için ortalama fiyatlar : Paraguard 80TL + StressGuard 70TL = 150TL , tedavi edilemeyecek bir hastalık için helede japon gibi sudan ucuz bir balık için bu masrafa değecek mi ? Elbette hayır! Bana kalırsa bu kadar masraf edip sonunda hüsran yaşamaktansa, o para cebinde kalsın. Tanktaki tüm canlıları bir yere ayır ve ve akvaryuma yoğun çamaşır suyu ilave ederek 1 saat çalıştırarak komple resetle. Tüm virüs bakteri ne varsa kökü kazınır. sonra güzelce su değişimi ve arındırma, bakteri dengesinin oturmasını müteakip yeni balıklar alıp yola devam edersin. Aksi halde bu virüsten kalıcı olarak kurtulman zor.[/QUOTE]
Çok gerçekçi bir yaklaşım sergilemişsiniz. Ama ben balıklara maddiyat açısından bakmıyorum hele japon balıkları için üç kuruş ifadesini doğru bulmuyorum. Pahalı japon balıkları da var bu arada ama önemli olan fiyatı değil kişide ki değeridir. Şahsen ben japon balıklarını sevdiğim için bakıyorum. Balıkları fiyatından değil hangisi hoş geliyorsa o açıdan bakıyorum. Kısaca bana bilmem kaç tl değerinde balık vereceklerini söyleseler de bu japonları hiçbirşeye değişmem. Japon balığı sevgisi ayrı birşey anlatılmaz. Japonlar için ettiğim masrafı ve emeği duysanız şaşırırsınız:) Allahtan virüs değilmiş yoksa kaos teorisi oluşabilirdi akvaryumda :)
Balık Felci
Fotoğraf: [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/220240/271020201043331.jpg[/IMG]
Hastalık Belirtileri: Belden aşağı felç
Akvaryum Kapasitesi (litre): 300
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Japon, Elma Salyangozu, Çöpçü
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 8 ph, 25 derece
Filitrasyon: Alttan Sump
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.): Haftalık su değişimi.
Merhaba,

Son zamanlarda anlam veremediğim şekilde balıklarım bel kısmından felç geçiriyor. Daha önce çöpçü balığıma olmuştu. Şu anda bir Japon balığım aynı şekilde felç geçirdi. Tek tek balıkları günlük kontrol ediyorum dün hiçbirşeyi yoktu. Gayet hareketli ve canlıydı. Akşam yemeğini de yedi gayet güzel bir şekilde. Fotoğraf da koydum balığın durumunun da gayet yerinde olduğu görülebilir. Sabah kalktığımda bu şekilde idi. 2 gün önce su değişimi yaptım en az 3 gün dinlendirilmiş su ve reflowers efective conditioner kullanıyorum. Su değişimini de yüzde 6 civarında yaptım. Bununla ilgili çok kaynak bulamadım. Aynı durumu yaşayan kişilerin yazılarına denk geldim fakat varsayımların olası çözüm payı bulunmuyordu. Bu balık mesela çok zor şartlarda hayatta kalabilmesine rağmen neden ideal şartlarda (yada hata varsa nerede eksik yapılmış öğrenip düzeltmek isterim) bu şekilde ani felç geçirmiş olabilir. Bu konuda tecrübeli hobici arkadaşların yardımlarını rica ederim. Daha detaylı olması açısında aşağıda video da yer alıyor.

Teşekkürler.

[VID]https://youtu.be/g7EjuQPHguk[/VID]

[EDIT]adilce,2020-10-27 11:08:05[/EDIT]
Argulas Balık Kenesi Beyaz Benek Yapar Mı?
Tedavi başarılı oldu. Tüm balıklarda ve çöpçülerde beyaz benek vardı. Fotoğrafını paylaştığım balıkta ise kuyruğu neredeyse her tarafında beyaz beyaz noktalar vardı. Ama aktif balık hiç halsizleşmedi. Şimdi tertemiz, ufak tefek yaralanmalar kaldı kuyrukta. Diğer tüm balıklarda ise tamamen geçti. Sadece bir tane küçük çöpçüyü kaybettim. Onun da neden öldüğünü anlayamadım aniden dipte geri geri kuyruktan yüzmeye başladı. Diğer hiçbir yerini oynatamıyordu. Tedaviyi bir hafta uyguladım. Salyangozlarda kayıp olmasada çok hoşuna gitmedi. Bitkilerin de sevdiğini söyleyemem. Bir çöpçü hariç şu anda hepsi zinde maşallah.

Her gün dip çekimi yaptım ve yeni su takviyesi yaptım. (Onlar düzeldi ama bende bel ve sırt hasarı mevcut =) ) Malum japonlar ortalığı çok kirletiyorlar.
Birer gün Deep fix ichthyo fix, birer gün Contra ichthyo uyguladım. Son vuruşu Contra ichthyo yaptı. Vitamin takviyesi yaptım yemlere Bemiks ve Deep Fix Fishtavit farklı zamanlarda . Dinlendirilmiş su değişimlerinde Relowers effective conditioner kullandım. Sadece 2 saat ışıkları açık bıraktım ve yemleme yaptım. Yemlemeyi eksik yapmadım. Japon balık yemlerini ve dip yemlerini çöpçüler için gerektiği kadar kullandım. Karantinada japonlar hallerinden memnundu fakat diğer canlılar için bunu söyleyemem =) Şu anda keyifleri çok iyi. İnşallah tekrar olmazlar. Bir daha olurlarsa kaldıramam günlük su değişimini hiç kaldıramam =)

Teşekkürler.
[EDIT]adilce,2020-09-06 21:34:07[/EDIT]
Argulas Balık Kenesi Beyaz Benek Yapar Mı?
[QUOTE=engin045]Keneler beyaz beneğe sebep olmaz ama kene yüzünden zayıf düşen balık diğer balıklara göre daha kolay hastalanır. Beyaz benek de buna dahil. Bulaşıcı bir hastalıktır, diğer balıklarınızda da başlamış. [/QUOTE]
Büyük ihtimal yeni aldığım iki oranda da kene yanında beyaz benek de vardı. Diğer tankdan yeni tanka geçirirken değişiklikten dolayı eski balıklarım biraz da stres yapsa kene de üzerinde olunca dediğiniz gibi bağışıklığı iyice düşürdü kesin. Yazık ettik piyasa da oranda zor bulunuyor diye bilmediğim yerden aldım. Keşke karantina akvaryumunda tutsaydım yeni aldıklarımı. Şimdi balıklar bir yandan kene ile bir yandan beyaz benek ile savaşıyor. Allah sağlık versin inşallah ne diyelim. Teşekkürler.
Argulas Balık Kenesi Beyaz Benek Yapar Mı?
Fotoğrafta sadece o görünüyor ama hepsinde oluşmaya başladı. Eski balıklarda da var. Merak ettiğim konu keneler buna neden olur mu? Beyaz benek tedavisini bu şekilde uygulamam doğru mu ? Az önce bir kene suda ölmüş herhalde akıntıyla savruluyordu bizim devamlı aç oranda kardeşimiz onu afiyetle yedi :) Umarım birşey olmaz... Alıştırma işlemini yeni gelen balıklarda yaklaşık 30 ile 45 dk sürüyor. Poşeti suyun yüzeyine bırakıyorum orada kalıyor ve yavaş yavaş belli periyotlarda akvaryum suyundan ekliyorum. Balıkların canı sıkılıyor biran önce akvaryuma girmek istiyorlar ama benim sıkılmıyor :)
Argulas Balık Kenesi Beyaz Benek Yapar Mı?
Fotoğraf:
Hastalık Belirtileri: Kuyrukta ve yüzgeçlerde beyaz benekler. Durgunluk, stres hali...
Akvaryum Kapasitesi (litre): net 300
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 5 Japon Balığı, 5 Çöpçü, 5 Elma Salyangozu, Bitkiler...
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): PH 8.5, Sıcaklık 25
Filitrasyon: Sump,
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.):

Merhabalar,

Tankı yeni kurmuştum bitkili 1 ayı gecik boş çalıştı. Yaklaşık 2 ay oldu. Tam düzen oturmaya başlıyordu. Geçen gün 2 tane yeni oranda aldım. Balıklar birşeyler vardı ama anlamadım. Birkaç gün sonra hareket ettiklerini görünce kene olduğunu farkettim ve cımbızla temizledim. Sonra yine çıktı. Bu sürede tabi eski japon balıklarımı da eklemiştim başka tanktaydılar. Bu balıklarıma kıyamadığım için uzun bir süre oturmuş tankta bekletiyordum. Herşey tam olunca koydum. Ne olduğunu bilmediğim balıkçıdan aldığım yeni balıklar herşeyi mahfetti. Onlar çok sağlıklıydı hiçbirşeyleri yoktu. Şimdi hepsinde beyaz benekler görülüyor. Çöpçülerde hiçbirşey yok gibi. 10 ltlik küçük yedek tanka alsam mı emin olamadım. Kenenin tam temizlenmedi mi acaba, yada bu kene beyaz benek yapabilir mi? Yada bunlar beyaz benek mi yoksa kene yumurtası mı ? Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum.

Şu anda uyguladığım yöntem:
1-) Bitkiler olduğu için akvaryum suyunu 90 lt ye kadar indirdim.
1-) Sump ı kapattım.
2-) Sıcaklığı 28 dereceye çıkardım.
3-) Bol miktarda hava motoru ile oksijen veriyorum.
4-) 20 damla contra ichthyo metilen mavisi damlattım.
5-) Işıklar kapalı.
6-) Günlük 19 lt su alıp dip çekimi, 19 lt ekliyorum.

Elimde Deep fix ichthyo fix metilen mavisi de var. Tablet kaya tuzları da var. Ama bunları kullanmadım.


[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/220240/290820201352571.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/220240/290820201353061.jpg[/IMG]

Teşekkürler.
Sump Borusuna Girmek İsteyen Elma Salyangozu
Selamlar,

Alttan sump sisteminde iki tane sifonlama var. Tam sifonlama çalışıyor şu anda ve balıklar kaçmasın diye geçici sineklik ile bağlama yoluna gittim. Tabi bu tam doğru çözüm değil, çabuk kirleniyor. Akvaryum yeni kurulum olduğu için 1 aydır canlı eklenmedi. Su döngüsünün oturmasını bekliyorum. Yeni elma salyozlarını ekledim. Fakat daha eklememin 2. gününde elma yürekli salyangoz sump borusuna takıldı. Çekim gücünden sineklik ağında kaldı. Şansa dün gece 3 gibi uyku tutmadı bir bakayım derken buna denk geldim. =) Bu gece kurtuldu ama gündüz yine kontrol ederken yine oraya gittiğini gördüm. Yolu öğrenmiş elma yürekli salyangoz ve tekrar oraya takıldı. =) Sump borusuna balıkların yada elma salyangozların kaçmaması için ne yapabiliriz. Bu sorunu araştırdım ama bir türlü çözemedim. 32 lik upvc borular resimdeki gibidir. Nasıl bir çözüm yolu yapabilirim.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/220240/090820201650181.jpg[/IMG]

Teşekkürler.[EDIT]adilce,2020-08-09 17:06:02[/EDIT]
Bean Animal Pvc Önerisi - Sessizlik Huzuru (soru)
Teşekkürler bakalım hayırlısı ile tamamlayacağım inş. En uygun sistemi oluşturmayı düşünüyorum. Tatlı su için olacak. Açıkcası dipten akvaryumu delmek bana nedense güvensiz hissettiriyor o yüzden tercih etmedim. Rahat edemeyeceğim birşeyi yapmakta istemedim. İki ana mantık üzerinde yoğunlaştım. Akvaryum içinde hiçbirşey görünmesin/olmasın ve akvaryumun mevcut hacminin hep üstüne olsun. Alttan sumpu da bu yüzden tercih ettim.

13cm dediğiniz gibi belki de yeterli olmayabilir. Bunu tasarlarken akvaryum içinden yapılmış boxu referans almıştım ama 20 cm olarak yapsam daha iyi olacak gibi. Ayarlanabilir motorlar için maliyet yüksek açıkcası şu evrede o maliyete girmeyi düşünmüyorum ilerleyen zamanlarda yurtdışından dediğiniz motoru alabilirim. Attım cebe =)

Bean animal de 3 borunun olması benim özellikle dikkatimi çekmişti ve hoşuma gitmişti. Sağlamcı birisi olarak her olasılık bence önemli bir husus.

Kaçlık motor alsam bunun için uygun olabilir?[EDIT]adilce,2020-05-03 10:57:46[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 16 Online Kullanıcı, 9 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.