ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
AnKeBuT
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Şubat 2007 19:52
Son Ziyaret:
26 Mart 2010 12:57
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ekrem Es
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Prodüksiyon
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ekrem ES
İYİLİK... HER ZAMAN HER YARDE...

SON 6 MESAJI

dağdan getirdiğim kayalar(FOTOLU)
Gerçekten çok güzel  ve özel görünüyorlar. Nasiplisin.

Kayaların kolay parçalanabilir özellikle ufalanabilir yapıda değillerse ciddi problem oluşturmayacaklarını tahmin ediyorum.

Ancak üzerlerindeki tortu biraz tehlikeli görünüyor.  Bol suyla ve fırça kullanarak (sabundan v.b uzak dur tabi) yıkarsan iyi olur.  Yinede düşükte olsa salınım yapma riski olabilir, belki kayaları tanıyan birileri çıkarda bilgi verir.
AnKeBuT2010-02-07 18:30:42
Red Rubin ile Ahli
[QUOTE=darXis]Ekrem bey akvaryumunuz 250litreymiş neden brichardinin yanına leleupi de ekleyip güzel bir tangaynika karmasına sahip olmadınız? [/QUOTE]
 
Açıkçası  aklımızda tutabileceğimizden çok tür balık var. Şu aralar izindeyim çalıştığım dönemlerde zihin olarak akvaryumdan kopuyorum. Birden bir balık görüp onun peşine takılı verme durumu şu anda yaşadığım. Brichardiler uzun süredir tek tip ve gri bir yoğunluk oluşturunca bu şekilde bir sonuca varılmış oldu. Neden sorunuza bu şekilde bir cevap verebilirm.
 
Şimdi alel acele aldığım 2 red rubin erkeği 1 ahli erkeği ve ahli mi red rubin mi, yoksa başka bir türemi ait olduklarını anlamaya çalıştığım 4 tane dişi balık var.
 
Sonuç olarak ahlileride çıkarıp emin olduğum red rubin dişileriniden 5-6 tane ekleyip bir süre böyle gitmeyi planlıyorum.  Sonra ikinici tür için biraz daha araştırma yaparım diye düşünüyorum.  2. tür tavsiyeniz varsa belirtmenizi rica ederim.
 
İlk defa resim yuklemeyi denedim küçük çarpılar peydah oldu. Boyutları büyük diye forum sindirim peoblemi yaşayor olabilir diye küçülterek tekrar yüklüyorum şimdi. Eleştirilerinizi bekliyorum.
 
Saygı ve muhabbetle
 
 
AnKeBuT2010-01-24 19:12:50
Red Rubin ile Ahli

Big%20smileKarşımızda farklı yaklaşımlar olduğunu görüyoruz. Evet uzun zamandır bu cinsleri akvaryumumda hayal ede ede iyice yerleşmişler.

Konuyla ilgili biraz daha fikir alış verişine ihtiyaç var gibi,
Meesela; Her iki türünde yeterli miktarda dişisi olursa risk ne kadar düşer.
 
    Tavsiye edilen balıkların bir kısmını besledim Mesela Acei ve sarı prenses . Yavruları koru kolla bak besle uyut.... bir emzirmediğimiz kalıyordu Big%20smile.
 
Sonra uğraşmayayım diye brichardi aldım. Baya çoğaldılar. Çok çoğaldılar, sonra tek tip askeriye gibi akvaryum oldu. Yavrular sağa abiler sola Baba adeta mıntıka temizliği  yaptırıyor falan. Brichardileride verdim gittiler birkaçtane kadlı.  
 
Şimdi tekrar kolları sıvadım uğraşacağım buna hazırım. Red Rubin ve Ahli erkekleri çok güzel  renklere sahip evet dişileri renksiz ama, güzel erkelerinin onlara ihtiyacı var.
 
Akvaryumumun bir kaç fotoğrafını paylaşıyorum  bu dekoru bugun hazırladım. Ahli ve Red Rubinlerin yeni yuvası olacak sizce munasip midir? 
 
 
AnKeBuT2010-01-24 13:28:19
Red Rubin ile Ahli

Arkadaşlar bu balıkların dişileri birbirlerine çok benziyor. Kafasi%20Karismis

Aynı aileden olmamalarına rağmen acaba bu iki tür birbiriyle çiftleşebilirmi.
 
Red Rubinin yanına ahli dışında hangi balıkları önerirsiniz. Akvaryumum 250 litre.
 
Cevap verenlere şimdiden teşekkürler....
 
 
 
brichardide ilginç durum
MERHABA

    Yaklaşık 6 ay önce bricharid beslemeye karar verdim aradan geçen zaman zarfında çeşitli akvaryumculardan birer ikişer yavru brichardi alarak akvaryuma koydum geçtiğiğimiz ay itibariyle
 " albino- norma"    "albino normal" olmak üzere dört balığım 2 çift olarak eş tuttu.
       Eşler fazlasıyla yer olmasına rağmen  birbirlerine çok yakın iki kayalık bölgeyi yuva edindiler.  Okadar yakınlarki yuvalarınıdan kazdıkları kumları birbirlerinin bölgesine dolduruyorlar.

Bu şekilde oluşan iki çiftimden birinin geçen hafta 30'a yakın yavrusu yüzmeye başladı. Diğer çiftin yavruları yiyebileceğini düşünsemde kısa bir süre sonra yavrulara hiç zarar vermediklerini gördüm. İki çiftimdeki albino balıklar kardeş bu sebeple yavrulara dokunmuyor olabilirler ama yavru vermeyen çiftteki diğer balık  da yavruları umursamıyor.  Çiftler ancak birbirlerinin bölgesine girdiklerinde saldırganlaşıyorlar onun haricinde çok sakinler.           Şimdi sorulara gelelim:

1- Akvaryumda bu şekilde 2 çift olması uzun vadede sorun yaşatırmı
2- Bricardilerim için hangi yemi kullanmalıyım.

Akvaryumum 250 litre


AnKeBuT2008-12-21 15:08:16
Tetra tex in en iyi modeli?

Bende bu marka bir filtre almayı karar verdim ve uzun sayılabilecek bir süredirde araştırıyorum. Sonuç olarak arlarındaki tek fark  kapasiteleri olarak görünüyor. bauhauslarda da satıldığını duydum ama güncel fiyatları konsunda br bilgim yok. Bilgisi olan arkadaşlar bizi aydınlatabilirler belki... 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.