ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
onur_0606
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Kullanıcı Başlığı:
[C]3,1,114398[/C] [B]8028,2[/B] [C]2,3,114398[/C]
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1022
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Ağustos 2011 11:18
Son Ziyaret:
9 Saat 32 Dakika önce
Toplam Mesaj:
880 [0.19 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
3 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Onur Akbulut
Doğum Tarihi:
20 Mayıs 1984
Yaş:
39
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Onur Akbulut

SON 10 MESAJI

Refraktometre Sıfırlama
Ro cihazından saf suyu alın ölçümü yapın. Büyük ihtimal kalibre edilip yollanmıştır tuz ölçer. Kalibre değilse saf suyu damlattıktan sonra değeri sıfıra getirin.
Dry Rock Yapıştırma Önerisi.
Selamlar,
Bu iş için japon yapıştırıcısını güvenle kullanabilirsiniz. Bu tür kaya yapıştırmak için üretilmiş çimentolar var bunları da kullanabilirsiniz. Fakat en pratiği japon yapıştırıcılarıdır.
Hesap Hatası İle Rakı Yaptım
Tuzlu suyunuz bozulmaz merak etmeyin. Ne olur derseniz en fazla kalsiyum çökelir.
Deniz Çıyanı?
Gündüz başka gece başka bir hayat var. İki türlü de izlemesi çok keyifli. Bu arada Şimdi fark ettim. Salyangoz da girmiş akvaryumuna. O da zararsız, güzel yosun yer hızlı çoğalır ama yine gündüzleri pek göremezsin.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/114398/050820231540081.jpg[/IMG]
Deniz Çıyanı?
Selamlar,
Bristle worm. Geceleri çıkarlar. Gündüz göremezsin bu canlıları. Gayet yararlı bir canlıdır. Leşçidir, atık yemleri, ölü olan şeyleri yerler. Akvaryumun çöpçüsü gözüyle bakabilirsin. Üstündeki beyaz dikenler tüy gibi görünse de insan derisine çok rahat batıyorlar ve güzel bir kaşıntıya sebebiyet veriyorlar. Kısaca dokunmazsan sorun çıkarmazlar[:)]

Değinmeden geçmeyeyim. Aldığın mercan kayalarıyla bu tür canlılar akvaryumuna girecek. Yararlı canlılar girdiği gibi zararlı canlılar da girebilir. Balıkları bile sokabilin fire worm, zoa yiyen nudiler, montipora yiyen nudiler, lpsleri saran flatwormlar vs vs. Risk almak istemezsen mercan eklemesi yapmadan önce dip solüsyonu kullanabilirsin. Fakat bu işlem yararlı canlıları da öldürecektir. Ben genelde hobici-akvaryumunu bildiğim arkadaşlardan mercan alınca dip işlemi yapmıyorum fakat ticarilerden mercan alırsam dip işlemini mutlaka uyguluyorum. Benim kendimce çözümüm böyle[:)]
Sorceres-if ''2''
Ne biliyim her şey güzel görünüyor ama bir şey eksik gibi geldi gözüme. Şöyle dipte dolanan bir balık eksik mesela. Mandarin güzel bir tercih olabilir[:lol:]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/114398/040920161830231.jpg[/IMG]
Dördüncü Resif Günlüğü
Günümüz şartlarında pek kurulacak bir akvaryum değil maalesef. Benim ekipmanlarımın %99'u eski kurulumumdan kalma. Aydınlatmayı da kendim tasarladım yaptım. Ekipmanım olmasaydı tekrardan girmezdim bu işe açık konuşmak gerekirse.
Valla aldıklarımı kalem kalem yazıyorum telefonumda akvaryum uygulamasına ama bakmak dahi istemiyorum. Kan beynime sıçrıyor. Bilgilendirmek için sizi; akvaryum+sump+mobilya 5500tl, şuan bir kaç mercan daha ekledim. Tüm canlılar da 5700tl tutmuş. Herhalde bir bunun üstüne daha tuzuydu-katkısıydı-testiydi-canlısıydı vs vs. bir 20-25bin daha gider çünkü daha akvaryum bomboş.
50 Litre Nano Resif
[QUOTE=Pamir Kandemir]
Anladım teşekkür ederim, evet dediğiniz gibi kayaları kurutulmuş halde aldım.
Peki ne zaman şu değişimine başlamalıyım acaba? Nitrat çıktıktan sonramı? Birde nitrat testi için haftada bir ölçüm yeterli mi sizce? [/QUOTE]


Tamamdır biraz daha anlaşılır hale geldi nitrat meselesi o halde. Şuan akvaryumda yeterli amonyak kaynağı olmadığı için nitratın fazla çıkmaması normal. Kullandığımız bu testler de çok hassas testler değil. İllaki bir miktar nitrat vardır.

Su değişimi zamanla alakalı bir durum değil, ihtiyaçla alakalı kesinlikle. Su değişimi iki sebepten yapılır. Bir nedeni sudaki fazla nitratı-fosfatı sudan çıkarmak. İkincisi mercanların tükettiği elementleri yeni tuzlu suyla yerine koymak. Yani kısaca aşırı nitratınız yoksa su değişimi tuz ve su israfıdır. Kesin denk gelmişsinizdir bu tür yorumlara. İşte ''her hafta yüzde bilmem kaç su değişimi yapın'' diye. Bunlar kesinlikle [U]genel geçer bilgiler değildir[/U]. Herkesin canlı sayısı farklıdır, herkesin ekipmanı farklıdır, türler bile su değişimi belirler. Herkesin de balık türleri farklıdır. Yani bu su değişimi ihtiyacını nitrat testinizi kullanarak kendi akvaryumunuz için kendiniz belirleyeceksiniz.

Siz şimdi akvaryuma balık ekledikten hemen sonra nitrat testi yapın. Çıkan değeri bir yere not edin. Bir ay sonra tekrar bir nitrat testi daha yapın. Aradaki fark size bir balığın ne kadar nitrat maliyeti olduğunu gösterecek. Dikkat edeceğiniz nokta balığa aynı miktarda yem vermeye özen göstermek. Benim kullandığım method bu şekilde.
50 Litre Nano Resif
Nitrat yoksa su değişimi yapmanıza gerek yok.

Canlı kayalar canlı değildi demedim. ''Kullandığınız kayalar canlı kaya değildi herhalde'' dedim. Piyasada canlı kaya diye satılır. Kısaca bu kayaların içerisinde sizin şuanda oluşturmaya çalıştığınız mikro-makro yaşam formlarını barındırır. Bir de kuru kayalar vardır.

Fire goby besleyebilirsiniz elbette. Alan dar olduğundan dolayı agresif olmayan ufak türler ideal olur sizin akvaryumunuz için. Fire goby de başka balıklara karşı oldukça barışçıldır.
Dalga Motoru
Rica ederim. Elbette modlu çok daha avantajlı. Çin malı markalar da var. Eskiden olsa tavsiye ederdim çünkü eskiden bu çin mallarının fiyatları, modlu markalılara göre çok çok avantajlıydı. Şuan o avantaj ortadan kalktığı için markalı-modlu bir model tercih ederseniz çok isabetli olur. Tunze alman markası ve gerçekten sağlam bir markadır.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.