ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Mfevcil
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
20
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Aralık 2020 01:44
Son Ziyaret:
19 Mart 2024 18:21
Toplam Mesaj:
135 [0.11 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
20 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
M. Fatih Evcil
Doğum Tarihi:
16 Nisan 1994
Yaş:
29
İl:
Batman
Meslek:
İnşaat mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

M. Fatih Evcil

SON 10 MESAJI

Tortu
Bende de aynı durum vardı balık ölümleri de başlamıştı. ben bitkilerin çoğunu söktüm iyi bir dip çekimi yaptım dış filtre aktif ettim suyun %50 si değişince toparlandı şu anlık problem görünmüyor şükür. Detaylı dip çekimi çözüm olur diye düşünüyorum
Bitkili Akvaryum İçin Tavsiye
Anladım çok teşekkür ederim ilk iş zaman ayarını değiştirecem.
[QUOTE=Rohatx]
Hocam daha tecrübeli arkadaşlar ne der bilmiyorum ama bence ışık süresi çok fazla. Tankınızda kör karanlık yerler de yok. Balıklar ışıktan rahatsız olur diğerlerinden kaçar bir yere gidip saklanamaz. Memur saati gibi de 8-5 ışığa maruz kalması da mutsuz ve stresli olmaları için yeter ve artar bir sebep. Ben 6 saati geçirmiyorum onda bile balıkların karanlık yerlere çekildikleirini farkediyorum. Bitkiler için olmazsa hiç açmazdım. Balık kaybımda yok çok şükür. Yosun problemi de yaşamadım çok şükür. [/QUOTE]

Tavsiyeler için çok teşekkürler. Öndeki micralar baya artmıştı ama bitki formları bozulmuştu o yüzden çoğunu çıkardım akvaryumu düzenledim %50 su değişimi yapıp dış filtre aldım kurdum.
vatozdan sıkılmak değil de nedense vatoz ve karides yaşatamadım.
Dekor eklemesi yapıp dediğiniz balıklara göz atacam. Ama bulunduğum şehirde pek balık çeşidi yok maalesef havalar da soğudu internetten balık almak ta şu dönemde ne kadar mantıklı olur ve nereden temin edebilirim bilmiyorum açıkçası.
[QUOTE=Ömer t]Merhaba her türlü tavsiyeye açığım dediğiniz için acizane kendi fikirlerimi söyleyim..
Cikletler hariç hiç bir balığın kendi ekosisteminde bir boşlukta yaşamadığını biliyoruz tehdit altında kendini koruyacagi bir oyuk kaya dibi,uyuyup dinlenecegi bir ağaç kökü, kendini güneş ışığından koruyacagi saklanacagi kurumuş dökülmüş ağaç yapragina ihtiyaç duyarlar..
Akvaryumun iç camlarını süngerin sert kısmıyla bastırarak silin, suyu %50 değiştirin bir kaç gün sonra dış filtreyi temizleyin ve yoksa elyaf koyun, ışık sürenizi azaltın ve yosunun tekrarlamamasi için (haftalık 5ml Excel ekleyin su degisimlerinden sonra)temizlik ekibi ekleyin cuce vatozdan sıkıldıysanız kelebek vatoz, vantuzlu çöpçü balığı, otocintus gibi balıklar nerite salyangozu edinin..
Orta kisima yati kökü veya mangrow kökü ekleyin kenarlarına beğendiğiniz kayalardan hindistan cevizi kabuğu ekleyebilirsiniz hem balıklar mutlu olacak hemde sizin göz zevkiniz artacak..
Balıklar a gelince lepistesleri çıkardığınız i düşünerek cuce gurami,kribensis,neon rainbov,red fantom tetra, beyaz bulut dağı tetra, serpa tetra,buenes aires tetra, ember tetra gibi türlerden seçip bir iki tür besleyebilirsiniz, yada tek tür barb sürüsü de olabilir dip içinde 6 li bir panda cory düşünebilirsiniz...
Ve suyu siyah yere kadar doldurun.


[/QUOTE]

Çok çok teşekkürler elinize sağlık :) En başta benim akvaryum olduğunu bile anlayamadım sonradan jeton düştü müthiş olmuş :) Becerebilirsem böyle bir kurulum yapmayı dikkate alacam teşekkürler.
[QUOTE=ShineStar]Şahsi görüşüm , iyi bir cam temizliği sonrası arka fonu değiştirin mat siyah seçin , sonrasında bir kaç kaya ve kök ile doğal bir dekor oluşturun bunu da anubias çeşitleri ile destekleyin hem bakımı kolay hem görseli güzel bir bitki çeşidi olacaktır.
Akvaryum hacmi sebebiyle istediğiniz dekoru çok rahat yaparsınız hayal dünyanıza ve biraz hızlı yapıştırıcıya kalmış geri kalan iş :)

Şöyle bir görüntü size yardımcı olur
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/241147/240120241203021.jpg[/IMG][/QUOTE]
Bitkili Akvaryum İçin Tavsiye
Merhaba iyi günler herkese
55X28X38 ölçülerinde Vitasand siyah kum kullandığım bitkili akvaryum mevcut uzun zamandır yerli tür lepistes besliyorum ( bir dönem neon tetra,vatoz ve karides denedim nedense yaşatamadım ) sıkıldığım için değişiklik yapmak istiyorum. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim her türlü tavsiyeye açığım.
Görüldüğü gibi yeşil ve kahverengi yosun da mevcut süngerle ara ara silmeme rağmen kökten çözüm bulamadım.
Filtre : sunsun603b
Aydınlatma : Wolfmar Silver Plant 50 cm LED Aydınlatma zaman ayarlı priz (sabah 8 akşam 5 )

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/228766/230120241448461.jpg[/IMG][EDIT]Mfevcil,2024-01-23 17:37:52[/EDIT]
Sunsun 603b
İlgi ve detaylı anlatım için çok teşekkürler.Tavsiyeleri dikkate alacam.
yalnız daha şimdiden 2 hortum içinde de full noktalar belirdi bunlar yosun mu veya başka bir oluşum mu çözemedim. birkaç günde böyle olması normal mi ?
Bir de emiş borusunun kısa olması dezavantaj gibi dipte pislik kalıyor dip çekimine ihtiyaç duyulacak gibi görünüyor mecburen veya benim debide problem olduğu için mi öyle acaba ?
[QUOTE=nightsoldier] Sunsun tam bir f/p filtresidir. Ben de yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum, sıfır su sızması, sıfır ses. Maşallah diyeyim. [:)]
Benim akvaryumum yaklaşık 55-60 litre civarında. Sunsunun İçinden çıkan süngerler kalitesiz. Bu süngerlerle filtre yaklaşık 1- 1.5 ay gibi bir sürede debisini ciddi oranda düşürüyordu. Mecburen açıp temizlemek gerekiyordu. Bugün en sonunda bu böyle olmayacak dedim, süngerleri çıkarttım ve malzemeleri şu şekilde değiştirdim: (Bu arada motorun yönünü değiştirmedim. Kullanım kılavuzunda önerildiği şekilde montajını yaptım. )
En üstte sera biopur halka kullandım. Hemen altına sera siporax ve onun da altına kalın versiyonu olan sera biofibres kullandım. En altta da aquael sünger toplarını kullandım. 5 adet yetti. Aslında önceden sera crystal clear kullanıyordum ancak debiyi düşürdüğünü farkedince bu seferki kurulumda aquaeli tercih ettim. Dış filtrede hatrı sayılır bir boşluk oluştu tabi. Sunsunu çalıştırdım. Malzemeleri azaltınca debinin çok arttığını farkettim. Sadece sünger ile kurulumdan bile daha iyi bir debi oldu. Ancak en üstteki plastik parça tam oturmadığı için ses oluştu. Ben de dış filtrenin en üst kısmına mecburen filtrenin kutusundan çıkan kalın gözenekli sarı süngeri koydum. Şu haliyle ses yok, debi gayet iyi. Ancak bir sonraki kurulumda az kullanmak kaydıyla sarı süngeri çıkarıp, sera crystal clear kullanacağım.
Şu yazdıklarımı her temizlik sonrası yapıyorum;
1) Yeşil hortumlarda biriken yosunları her dış filtre temizliğinde alıyorum. Bunun için ucunda fırça olan ince tel satılıyor. Teli borunun içinde gezdirip, boruyu temizleyebiliyorsunuz. Bunun yanında emiş ve basış aparatlarının hepsini temizliyorum. Bunlar içinde ince fırçalar satılıyor, edinmenizi tavsiye ederim.
2) Dış filtreyi kapatmadan önce reeflowers'ın bacteria feeder adlı ürününden 20 damla damlatıyorum. Kurulumu tamamladıktan sonra da reeflowers markasının aquaclear ve effective conditioner ürünleri ile de su değerlerini destekliyorum.
3) Sunsununn yanında çıkan boruların uzunluğu benim kurulumuma fazla geldiği için kısalttım. Böylece emiş ve basış ünitelerini akvaryum camına kalıp gibi sabitleyebildim.
Dış ünitenin havasını almaya gelince;
1) Öncelikle pis su girişini ve temiz su girişinin hortumlarını doğru taktığınızdan emin olun. Yanlış takarsanız havasını asla alamazsınız.
2) pis su girişinde bulunan vanayı kapatıp Dış filtre kovasını ağzına kadar doldurun.
3) temiz su çıkış hortumuna dip süpürgesinin ( bendeki pompalı bir model) geniş ağzını takıp, vanayı açın.
4) filtreden daha aşağı gelecek şekilde koyduğunuz kovaya pompalayarak dış filtredeki suyun havasını alın. Eğer pompalamayı bıraktığınızda su geliyorsa hava kalmamıştır.
5)Fişi takın.
6)Süpürgeyi hortumdan ayırıp hortumu vakit kaybetmeden akvaryuma monte edin.
7) Basış için kullanacağınız ( yağmurlama veya jet) ucu takın. 10-15 saniye daha sesli çalışıp sesi tamamen kesilir.
Not: Bütçeniz varsa seachem purigen ve matrix de kullanabilirsiniz. [/QUOTE]
Akvaryum Isıtıcısı
[QUOTE=che41]Akvaryum ısıtıcım uzun olduğu için kuma saplanıyor ve o şekilde duruyor sorun teşkil eder mi [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/242000/110120240222151.jpg[/IMG][/QUOTE]
Sorun olmaz ama istersen çapraz yerleştirebilirsin şahsen ben öyle yapıyorum . tercihine kalmış tamamen
Sunsun 603b
Anladım çok teşekkürler kurulumu yapacam akşam ben de sorunsuz hallederim umarım verim alırım :)
[QUOTE=OsmanKoknar]Hayırlı olsun. Ben de 60 litrelik akvaryum için almıştım şimdilik memnunum. İlk çalıştırması biraz zahmetli. Havasını almak için yaklaşık 2-3 saat uğraştım. Ben motoru üst tarafa takıp sıralamayı da tam tersi yaptım. Bununla alakası var mı bilemiyorum ancak motor aşağıdayken çalıştıramadım. Size de yardımcı olması açısından şu yöntem ile çalıştırdım. Filtrenin içine tüm malzemeleri koyduktan sonra içini su doldurdum. Tüm bağlantılarını yapıp fiş takılı halde iken emiş hortumunu akvaryumun içine daldırıp temiz su çıkış borusundan suyu çektim. Yanınızda bir kova olsun. Çıkış hortumundan gelen suyu bir süre kovaya boşaltarak filtreyi çalıştırdım. Su düzenli akmaya başlayınca da çıkış hortumunu akvaryumun içine yerleştirdim. Bunu yaparken filtre akvaryumdan aşağıda zeminde olsun. Ben bu şekilde çalıştırabildim. [/QUOTE]
Sunsun 603b
Forumda birkaç başlığa baktım ciddençok önerildi evet eskiye kıyasla fiyat baya yüksek ama şuan an uygun dış filtre bu.Sadece olduğu gibi mi kullansam malzemelerde değişiklik yapmaya gerek var mı buna karar veremedim bi türlü
Anlatılanlar gibiyse benim akvaryumda baya iş görür o zaman :)
[QUOTE=GhostKoi]
603b anlatılmaz yaşanır. 100 litre altı akvaryumlarım için 8 yıldır kullanıyorum. O zaman 60 tl falan idi. Şimdi 1300 tl olmuş. Pahallanmış. Detaylı forum konuları var arattırarak ulaşabilirsiniz.[/QUOTE]

Cidden baya oynama yapan var motorun yerini değiştiren mi dersin komple iç malzemeleri değiştiren mi ahahha
Ben açıkçası fantezi aramıyorum sessiz ve sağlam şekilde işimi görsün yeter :)) olduğu gibi kullanırsam bi sorun olmaz diye düşünüyorum.
[QUOTE=erosennin]

Merhaba. 603b ve sonsuz kombinasyon dünyasına hoş geldiniz 😃.
İnanılmaz çok farklı şekllerde kurulum örnekleri mevcut ama ben ilk aldığımda aşağıya linkini eklediğim konudaki gibi kurmuştum. Keyifli hobiler dilerim.
[URL]https://www.akvaryum.com/forum/sun-sun_603b_filtre_dizilimi_nasil_olmali_k978688.asp[/URL]
[/QUOTE]
Sunsun 603b
Merhaba iyi akşamlar herkese net hatırlamamakta beraber tahmini 60 litrelik 55x28x40 ölçülerinde akvaryum için Sunsun 603b sipariş etmiştim elime ulaştı da malzeme dizilimi ve kurulum hakkında yardımcı olur musunuz ? Nasıl verimli kullanabilirim

Düşük hacimler için çok övülmüş ama çok küçük değil mi bu filtre ? Videolarda böyle değildi sanki 1 karış dış filtre mi olur arkadaş 😂

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/228766/040120241811231.jpg[/IMG]
Akvaryum Tasarım Değişikliği
Neden olsun ki ? Ön veya arka farketmiyor yeter ki ısıtıcı düzgün çalışsın ve akvaryum hacmine uygun olsun. Arkaya çapraz şekilde koyabilirsin zaten kaya var görünmez . Micra bitkisini deneyebilirsin aslında birbirine yakın diker uzadıkça budarsın hafif çim görüntüsü oluşturabilir
[QUOTE=Srtt]

Canlı yükü şuan yavru 1.5 aylık molilerim var bunun dışında salyangoz karides çöpçü ve vatozum var. Evet kargaşa görünüyor benim gözümde de fotoğrafını çekmeden önce 2 kaya çıkarmıştım. 🤦🏻♀ ısıtıcıyı arkaya alınca ısıtmasını etkiler mi diye düşünüyorum. Çim tarzında bitkiler genelde co2 istiyor. Kolay olarak Subulata aldım yayılıyor diye almıştım ama henüz bir yayılma görmedim [/QUOTE]
Akvaryum Tasarım Değişikliği
Maşallah elinize sağlık. Tercihe saygı duyarım herkesin zevki ve bakış açısı farklı pek teknik bilgim yok ama görsel olarak yorum yapacam bakınca bi kargaşa var boğucu bi görüntü. Aksine akvaryum izledikçe ferahlatır insanı :)
İlk gözüme çarpan canlı yükü ve çeşidi oldu bunu düzenlemek gerek ve ısıtıcı termometre vs arka tarafa alsan daha güzel olur sanki bitki arasında kamufle olur göze batmaz önlerde daha kısa hatta mümkünse çim tarzı bitki arkada 1/2 çeşit farklı renk gösterişli bitki yeterli olur gibi

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.