ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
vagus
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
26
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Temmuz 2006 13:57
Son Ziyaret:
19 Temmuz 2019 13:12
Toplam Mesaj:
140 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
saygun urgen
Doğum Tarihi:
02 Ağustos 1979
Yaş:
44
İl:
Izmir
Meslek:
Veteriner Hekim
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

saygun
110*40*70
izmir bornova

SON 10 MESAJI

Artemia Üretmek İstiyorum
Artemia breeding olarak youtube a bak besleme hakkında yeterli bilgi var büyütme ve yeni koloni oluşturma hepsi anlatılıyor videolarda
Deniz Akvaryumu
Öncelikle deniz akvaryumlarında sump önemli bu nedenle owerflow alman lazım 300 lt için sağlam bir protein scener gerekli öncelikle resifmi marine mi yapacaksın her ikisinin de ihtiyaçları farklı.
Arkadaslar Bu Balik Hangi Tur Balik Bilen Varmi?
Gökhan A. bey zaten yanıtı yayınlamışsınız. Üstte gösterilen balık. Geliştirilmemiş japon balığı formudur yanı arkadaşın balıkları. Japon balıkları sazan balıklarından türetilmişlerdir. İlgarın balıkları da bizde Suriye japonu diye bilinen tür . Yanı japon balığı kısaca. [:)]
Tubifex Üretimi
Arkadaşlar tubifex üretimim sorunsuz devam ediyor ben sadece yulaf tozu kullandığım için beyaz renk tubifexlerim var. :) Haftada maksimum 1 bardak ( su bardağı) çıkarabiliyorum. Sanırım bunun nedeni sadece yulaf yedirmem ve besini koku yapmaması için az vermem. Bakteri kontrol ettirmedim ama olduğunu pek sanmıyorum yanı evde kurulabilecek bir sistem saygılar. Olsa koku yapacağını düşünüyorum.
Beslemeyi bıraktığım bir dönem oldu 3 hafta kadar tatildeydim hiçbiri ölmemiş sadece üremeyi durdurmuşlar.

Benim yaptığım sistemde 1-2 hata var ama; mesela ben saksı torfu kullanmıştım. Torf yerine ince balcık bulursanız çok daha iyi olur Kurtları torftan ayırmak çok zor oluyor.
Besin olarak yeri uygun olan arkadaşların kıyma yada et kullanmasını tavsiye ederim ben koku riskini almıyorum sonuçta apartmandayım. Et gibi besinler daha hızlı büyüme ve yavru sağlıyor.
Birde besini verirken en fazla 3-4 günde bitecek kadar verin aksi taktirde su bozulabiliyor. saygılar[EDIT]vagus,2016-11-15 16:15:53[/EDIT]
Tubifex Üretimi
Üreme basladı arkadaşlar. Sanırım ilk attığım zaman yumurtalı olanlar vardı topun içinde. Üst akvaryumun her yerinde görünüyorlar. Ancak öbek şeklinde koloniler henüz yok tek tek yada 10 15 lı gruplar halındeler. Alt akvaryumda da 2 koloni oluştu. İlk aşılama sırasında tanka koyduğum top miktarım 2 cm 2 cm civarında bir toptu sadece üst akvaryuma koymuştum. Şu an sanrım 2 katı tubifex var arada yeni kısa tubifekler de görüyorum. İncelediğim makalelerde ilk hasat 2 ay sonra devamında haftada 1 düzenli hasat diyordu. Bu mantıkla 27 ağustosta tam hasat yapmam lazım .

Beslenmelerine gelirsek haftada 1 kepek unu ile mayayı karıştırıyorum ıslatıp 1 gün bekletiyorum ve su akıntısını durdurarak toprağın üstüne seriyorum besleme yapmadan önce muhakkak su değişimi yapıyorum suyu boşaltıp akvaryumum dan su koyuyorum. Böylece akvaryumum da da su değişimi oluyor. [:D] Su değiştirmemin sebebi şu yemlemeden sonra 5-6 gün su bulanık beyaz oluyor ancak 5-7 günlerde su berraklaşmaya başlıyor fakat ben bahçe toprağı kullandığım için suyum cay rengi olmuş oluyor. [;)] Birde bakteri miktarını (zararlı) yok etmek için önemli diyordu okuduğum bir makale. akşam resim çekmeye çalışırım.

Ara ara paylaşımlarıma devam edeceğim herkese iyi hafta sonları .
Tubifex Üretimi
O dediğiniz temizleme ve içlerinin boşalması için yapılan işlem. Dezenfekte etmekte denebilir bunlara da uygulandı.Bu üretim tankı maya kepek ve lor peynir karışımıyla besleniyorlar . yumurta pupaları bırakıyorlar 28 günde pupalar acılıyor 100 civarı yavru 30 günde erişkin oluyor ortalama 2 ay içerisinde haftada yarım kilo hasat etmeye başlıyorsunuz bu sistemde. Ama başlangıç kısmında tavuk gübresi kullanmak zorunda kaldım iki 2 gün koku oldu sonrasında kesildi.
Tubifex Üretimi
[IMG]null[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/13030/040720161119341.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/13030/040720161119401.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/13030/040720161119461.jpg[/IMG]

Tubifex Üretimi
Üretim tankını hazırladım sonunda. 1 haftadır canlılar tabi daha koloniler oluşmadı bende bekliyorum resimleri paylaşacağım henüz çekemedim arkadaşlar. Tavuk gübresi kullandım ilk 2 gün koku fenaydı ama su anda koku kalmadı:)
Su Pompası Ve Malzeme Bilgisi
Malesef u yapmak pek işe yaramaz vakum etkisi devam eder. Sonuç olarak hortumun ucu akvaryumun alt seviyesinde kaldığı surece su boşalacaktır.
Bahçe sulama ekipmanları arasında satılan otomatik sulamalar var. Pilli olanlardan bahsediyorum borunun arasına yerleştirip zaman aralığını ayarlar isen örneğin su saatte 10 dk vanayı aç ve su boşalt şeklinde, istediğin sure boyunca günde istediğin saatte istediğin miktarda otomatik su boşaltması yapabilirsin diye düşünüyorum yada su motorunu akvaryumun orta kısmına gelecek şekilde monte et zaman sayacına bağla su seviyesi motorun altına inince hava alacak ve boşalma duracaktır. saygılar.[EDIT]vagus,2016-06-14 12:38:16[/EDIT]
Filtreden Çıkan Solucanımsı Canlılar
Planarya kumdaki organik maddeler ile beslenir. Organik atık ne kadar fazla ise planerya sayısı da o kadar artar. Dediğiniz kadar çok ise bu kum veya filitrenizde fazla organik atık olduğunun göstergesidir. Fazla organik atık fazla nitrit nitrat demektir. Buda su değerlerinizin bozuk olabileceğini gösterir. Evet planerya balıklara yem olur ve zararı yoktur ancak fazla gözlemlenmesi tabanın kirli olduğunu gösterir dip çekimi yapmanızı ve filitrenizi daha sık temizlemenizi tavsiye ederim saygılar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.