ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
olympos06
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Kasım 2018 15:36
Son Ziyaret:
31 Ekim 2021 17:16
Toplam Mesaj:
21 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Samet Özlü
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

120 Litre Bitkili

SON 10 MESAJI

Jawa Mossum Tel Tel Kaldı İp Gibi Oldu
Işığı full spectrum yaptım 1 hafta oldu ancak değişiklik yok.
Jawa Mossum Tel Tel Kaldı İp Gibi Oldu
Merhabalar jawa mossum tel tel oldu ip gibi. Akvaryumda ramshorn ve karides varkende böyleydi şimdi lepistes var şimdide böyle. Hatta karidesten öncede böyleydi. Sorun nerede? Işıklandırmada olabilir mi?
Sunsun Hw-603b Filtre Hava Kabarcığı Ve Ses Sorunu
[QUOTE=Ulvikerem]
Hacı abi keşke yapmadaydın ses sorununu bende başadım emiş borusunda hava kaldığını görebiliyordum ve bu debi düşüşüne sebep oluyordu 5dk filtreyi vanasını kısıp çalıştırdım şu an sıfır ses. Filteye zarar geldiyse yapabileceğim pek te bişey yok ama yeni almak istersiniz akvaryum hacminizi yazın ona göre öneri vereyim[/QUOTE]

İki haftalık filtre bişey olmamıştır heralde 😂
Sunsun Hw-603b Filtre Hava Kabarcığı Ve Ses Sorunu
[QUOTE=vitestv]

Bizde sun sun kullanıyoruz, bunları hiç yaşamıyoruz, yeniden kurulum yap, hava kalmamalı, contaya dikkat et. [/QUOTE]

Tamam hocam. Zaten 5-10dk kadar önce sinirden hortumdan tutup firlattim bi köşeye. Odaya girdiğimde asiri sesli sekilde çalışıyordu ben onu konu açtıktan sonra düzgünce çalıştırıp 5dk test etmiştim ve akvaryum seviyesine getirmiştim. Odaya girdim bu gümbür gümbür çalışıyor haznesi boşalmış hafiflemiş. Tekrar su ekleyip calistirayim dedim bu kezde kapagindaki yerden su kaçırdı. Bugün normal hayatımda kötü gidiyor üstüne akşam akşam bu çıkınca söktüm attım
Sunsun Hw-603b Filtre Hava Kabarcığı Ve Ses Sorunu
[QUOTE=Yas400]Filtrenize hava var. Su çıkışını akvaryuma sokun ve giriş borusundan su çekerek havayı alın. Eğer çözüm olmazsa filtreyi sallayın yan yatırın veya ters çevirin. Havayı atınca sorun çözülür.[/QUOTE]

Hocam normal çalışırken çalışıyor sessiz bi anda hava giriyor ben girdiğini görüyorum emiş borusundan

[QUOTE=Raban7]Merhaba bende kullanmaktayım bu filtreyi. Öncelikle kapat çalıştır yapmamanızı öneririm bu işlem çok fazla hava almasına neden olur filtrenizin bu nedenlede ses yapar. Size bir vidyo paylaşayım bu şekilde bir çalıştırma yapın bir sorununuz kalmayacaktır. Ayrıca filtreniz akvaryumun çok altında olmasın ben şahsen yanına koydum bir sıkıntısı yok. Motorun yerini değiştirmek size kalmış bir şey ben değiştirmedim.
[:iyi:]
https://youtu.be/UL9G6UudxJQ[/QUOTE]

Cevapladiginiz icin teşekkür ederim hocam. Elektrik vs gidince bir işlem yapmaniza gerek kalıyor mu? Kendi kendine havasız sessiz şekilde çalışıyor mu? Ben günde iki kere açıp su ekliyorum buna çalışması duruyor yada kabarcik sesi yapıyor şiddetli
Sunsun Hw-603b Filtre Hava Kabarcığı Ve Ses Sorunu
Merhaba,

Sunsun hw-603B filtremde ses sorunu yaşıyorum 2 haftaya yakın bir süre oldu aynı odada kalıyorum artık dayanılmaz bir hal aldı bazı geceler kalkıp kapatiyordum. Mesela şimdi güzel güzel çalışıyor sonra bi anda filtre emiş borusundan bir ses geliyor ve içinden hava kabarcıkları geçiyor sürekli böyle yapıyor ve bu çok fazla ses çıkarıyor inanılmaz rahatsız edici. Bu sabah 7de uyandım dün akşam ve bu sabah gayet iyiydi 0 ses ama akşam eve geldim yine hava kabarcık sesi yapıyor emiş borusundan. Neden yapıyor bu hava kabarcıklarını?

Bir sorum daha var aynı filtreyi kullananlara;
-Elektrik gidince filtreniz müdahale etmeden otomatik çalışıyor mu? Filtre ve akvaryumun konumu nasıl filtre nerede akvaryum nerede?
140lt Tanka Sunsun 603b Kullanılır Mı?
[QUOTE=aceespinosa]603b 400 lt debili fakat 400 olduguna aldanmayın mutlaka debi kaybı vardır diye dusunuyorum temizlik olarak yeterli gelebilir bakteri tutar zaten söylediğinize göre ciklet türü yok ve akvaryumuda cok pislemeyen bi kaç balık besliyceksiniz iç ve pipo filtrenın yanında hem temizlik hemde bakteri tutumu açısından yeterli olacağını düşünüyorum fakat balık yükünüz artar ve özellikle ciklet türü beslemek isterseniz tek basına yeterli temizlik saglamaz. Umarım yardımcı olabilmişimdir. [/QUOTE]

Hocam pipo ve iç filtre yerine kullanacağım onları kullanmıyorum sadece bu bu filtreyi kullanacağım. Çok ciddi bir problem yaşatmayacaksa akvaryumla ilgili alacağım bunu çünkü bütçem buna yetiyor. İc filtre ve pipodan temizlik anlaminda iyi olması yeterli benim için. Bu arada akvaryumu yanlis olcmusum sanırım 140 degil 110-120litre gibi bisey 1mtlik standart akvaryum ustten 5-7cm suyu eksik dolduracağım ordanda bir artısı olmuş olacak. Canlı yüküm fazla olmayacak su üstü ve su içindeki bol bitkilerle destekleyeceğim sistemi. Nitrat sorunumda olmayacak. Tek derdim dediğim gibi ses ve aldığıma pişman etmesin yeterli. Debinin dusecegine katılıyorum ancak akıntı vs olmasada olur yeterli bakteri kültürü oluştursun da. Su değişiminide duruma göre bitkilerime göre yapabilirim. Gübre yerine su değişimini bitkilerde daha çok seviyorum ve garanti yöntem hem besliyor hem yosunlastirmiyor. İyi aksamlar dilerim
140lt Tanka Sunsun 603b Kullanılır Mı?


Merhabalar değerli akvaryum forum sakinleri,

100X45X35 boyutlarında 2.el bir akvaryum aldım. 65cm kurulu bir tank var elimde ancak su sizdirdigindan bende daha büyük bir tanka geçiyorum. 65cmlik tankta filtre yok bol jawa mosslu kiraz karides akvaryumuydu o.

Soruma gelecek olursam 1metrelik akvaryumuma SunSun 603B adlı dış filtreyi almayı düşünüyorum. İçinde besleyecegim canlilar l144 vatoz, kiraz karides , ramshorn salyangoz ve lepistes olacak 200'ün üzerinde yorum okudum bu filtreyle ilgili%90 olumlu. Ancak 100litre üstünde deneyenlerin bir kısmı düşük debiden şikayet ediyor. Bu dış filtreyi düşünmemin en büyük sebebi sessizliği çünkü akvaryumla aynı odada kalacağım ve uykum hassastır ses istemediğim için 65litrede filtre kullanmamistim. 1 metrede canlı yüküm az olacak ve bolca bitkilendirecegim. Sizce yeterli gelir mi? Akvaryum zemininde toprak olmayacak. Jawa moss ve dekorlarla ağırlıklı bir görüntü oluşturacağım bolca da elodoa ve anubias.
Özellikle kullananlarin yorumlarını bekliyorum. Ekstrem bir performans beklemiyorum filtreden pipo filtreden ve ic filtrelerden iyi olsun ve sessiz olsun güzel bakteri tutsun derdim bu. En önemli özelliği ise ucuz olması çünkü öğrenciyim kyk kredi kartıyla taksitle alacağım şuanki fiyatı 140tl civari.

Teşekkürler[EDIT]olympos06,2019-06-05 00:19:43[/EDIT]

Bu arada l144ler en fazla 5adet ve 3-5cm civarında alinacak. Lepistesler ise 3-4adet ve muhtemelen genc damızlık boyda olurlar. Çok fazladır para harcayacak bütçem yok dış filtre fiyatlari gerçekten pahalı 2.el daha yüksek debili bişey almak isterdim ancak motorları ses yapabilir kullanımdan dolayi. Aynı odadayim akvaryumla.
Apistogramma Uretimhanesi Mantıklı Mı M
[QUOTE=AmazonDream]

İlk apisto macerama 4 ay önce başladım. Hassas balıklar evet ancak ben bu baliklarla yeni tanışan biri olarak ne beyaz benek gördüm ne de adaptasyon sorunu. Kasanga gold head 6 ay baktım 1 kez elimden yem yediremedim. Panduro dişisi tanka girdi ve 3. Gün elimden yem yedi. Sanıldığı kadar kırılgan balıklar değil çok dayanıklılar ve 3. Batın yavrularım haftaya geliyor.

Üstelik ben bunları çesme suyunu dinlendirerek yapıyorum. Ek olarak yaptığım yumurtlama dönemlerinde tanka 2 adet katappa yaprağı atmak.

Bu yüzden fikrinize katılmıyorum. Bu balıkları herkes besleyebilir. Yeterki ne yapılması gerektiği bilinsin.

2 haftaya 3 takım Almanya ithalatı F0 balığım gelecek bunların içerisinde elizabethae'de var. O balıkları da yavrulatacagim. Şimdi ben F0 nasıl alıyorum bu kadar zor balıksa?[/QUOTE]


Hocam selamlar, ömlere cevap vermediğiniz yaziyor imzada o yuzden burdan yazıyorum. Küçük nadir türler demişsiniz imzada dario dario kırmızı badis ariyorum uzun bir suredir. Sizde var mıdır? Yada nasıl bulabilirim?
Planarya Yumurtası Mı Adi Salyangoz Yumurtası Mı ?
[QUOTE=ErtanGulen]

İnsan tüketimine uygun değildir diye düşünüyorum ve zaten genel olarak akvaryum canlılarına göre dizayn edilip üretilmiş ürünlerininsan sağlığı açısından tüketilmemesi gereklidir.

Bitkilere herhangi bir zararını görmedim bugüne kadar, kullandığım tüm akvaryumlarda fern ve moss türleri bol miktarda mevcut idi. [/QUOTE]

Demek istedigim planaryanin insan sağlığına zararı nedir

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.