ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Adnan53
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
211
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Ekim 2018 19:35
Son Ziyaret:
21 Mayıs 2021 00:15
Toplam Mesaj:
215 [0.11 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Adnan irken
Doğum Tarihi:
24 Kasım 1980
Yaş:
43
İl:
Istanbul
Meslek:
Oto kiralama
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Adnan

SON 10 MESAJI

Akvaryum Sağlığı
[QUOTE=bahautkuu]Akvaryuma hindistan cevizi koymak için hindisatn cevizini hazırladım ve üstündeki küçük kılları yakmak için hata yapıp kolonya döküp ateşe verdim daha sonra yaklaşık 4 saat kaynattım salınımını yaptı ama hala kolonya kokuyor bu h. cevizini akvaryuma koysam sorun olurmu yada bu sorunu nasıl çözebilirim[/QUOTE] Kaynatma işlemini akvaryuma renk vermesin diye yapabilirsin ama temizlik için gerek yok. Güzelce yıkaman yeter. Üzerindeki kıllar zamanla gidiyor. Koku kaldıysa kolonyanın etkisi sürüyordur.
Akvaryum Seçimi
[QUOTE=Ibrahimkok]Resimdeki akvaryum uzunluğu 180 cm. En ve boy 60 ar. Ben 150 cm olarak düşünüyorum. Tek çekincem ampül olayı bitkili akvaryum için. Yalnız gayet şık duruyor. Akvaryum üreticisi bilinen bir İstanbul firması. Reklam yapmamak adına ismini veremiyorum. Yalnız işçilik güzel duruyor.

Aydınlatma işine cevap verebilecek tecrübeli hobiciler yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekürler [/QUOTE] Hayırlı olsun, İnşallah dilediğiniz gibi kurarsınız. Yalnız bir itirazım olacak; eğer işçiliği fotoğrafta gözüktüğü gibiyse, bırakında olsun reklamı. Bir mahsuru yoksa forum adına, hangi firma öğrenebilir miyiz? Görseli netten araştırınca bulamadım, akvaryum alacaklar için bir seçenek olur.
Birlikte Yaşar Mı?
[QUOTE=47iboo]Arkadaşlar merhaba. Benim 160 litrelik akvaryumum var. 2 green terror 4 sarı prenses 4 zebra 4 mücevher beraber yaşar mı. Yavruları ayiracagim 2 tane de 30 litrelik akvaryumum var. Bunları burada beslerlem ne gibi sorunlarla karşılaşirim. Kesin olmasına gerek yok. Fikriniz de benim için önemli 😁[/QUOTE] Merhaba... Yazdığınız balıklar sert, özellikle eş tuttuklarında terör estirirler. Green terror bir süre besledim, çoğunlukla sakin ve korkak gözükebiliyor ama kafası attımı gözüne kestiğini öldürmeden bırakmıyor. Birde çift olup eş tutarsa diğerlerine yazık olur. Hacminiz de öyle çok büyük değil. Sarı prenses, zebrayı tek koloni halinde yada green terrorü tek tür bir çift olarak bakmanız daha iyi.
Petshop Önerisi
Yaklaşık yirmi senedir değişik zamanlarda balık, muhabbet kuşu, kaplumbağa besledim. Şu an küçük sayılabilecek bir akvaryumda hobiye devam etmekteyim. Şu foruma üye olana kadar besleyeceğim canlı adına doğru düzgün bir araştırma yapmadım. Uzun yıllar tek bir yerden alışveriş yaptım. Hobi konusunda hata yaptım ve hala bazı eksiklerim var. Alışveriş yaptığım yer yanlış, uyumsuz balık verdi mi verdi, her su değişiminde kullanacaksın diye metilen mavisi ve tuz verdi mi verdi. Gereksiz ve yetersiz malzeme (filtre, yem, ilaç vs.) sattı mı sattı. Tamam da ben niye aldım, bırak almayı canlıyı kaybettim yada ekipman arıza yaptı, gittim tekrardan aldım. Kınamayın, sadece ben değil çoğumuz aynı şekilde yapmıştır. Bu iş arz ve talep meselesi, ne satılıyorsa onu tezgaha koyarlar. Burda önemli olan satın almaya bilinçli şekilde gitmektir. Bu olayları yaşadıktan sonra tek bir satıcıya bağlanmak yerine , neye ihtiyacım varsa, neresi işime geliyorsa ordan almak bana daha mantıklı geliyor. Burda maksat akvaryumcu kötülemek değil, çok iyi yerler var. Bırak dükkanına gitmeyi, telefonda bile zaman ayırıp bilgi veriyorlar ve en önemlisi biliyorlar. Örnek; ilk defa gideceğim, aradım, istediğim balık elinde var, yarın geleceğim erkek dişi ayırımı ( ben yapamıyorum, başka biryer erkek dişi diye iki dişi verdi) yapabilirmisiniz dedim, "yarın izinliyim ertesi gün gelin isterseniz, yerime bakacak arkadaş yanılabilir" dedi. Ertesi gün gittim, erkek balıkları gösterdi, bir tanesini seçtim, baktı " onu almayın isterseniz, kuyruğunda bir tane beyaz benek var, hasta olabilir" diye vermedi. Kendi seçtiği balık şu an Maşallahı var. Şimdi alışveriş yaparken ilk tercihim her zaman orası yinede fiyat ve nicelik (evet, çoğunlukla esnaf kazansın diye fiyat ikinci planda tutsak keşke ama malum devir ekonomi devri) araştırıp gidiyorum, yoksa daha uygun olan yerden alıyorum. Eğer biliyorsak, eminsek, güveniyor veya sıkıntı görmüşsek insanlara alışveriş yapacağı yada yapmayacağı yerler tabiki söylenmeli hemde açık isimleri ve adresleriyle ama bu işin kesin çözümü ; insanların neye ihtiyacı olduğu, ne alması gerektiği, alacaklarının fiyatı ve kalitesi nasıldır konusunda bilgi sahibi olmasıdır. Alışverişte ; alıcının bilinçli davranmasıyla kötü, çıkarcı, işinin ehli olmayan kişiler ayıklanacaktır.
Yeni Ve İlk Akvaryum Sorunsalı
[QUOTE=Gizemozer]Balık yükünün fazla olması ne gibi sıkıntılar doğurabilir? Bu konuda yapabileceğim bir ley var mı? Suyun oturmaması ile ilgili bir öneriniz var mı? Birde dışkısı hakkında fotoğraf eklemiştim bir sıkıntısı var mı sizce? [/QUOTE] Japonlar çok yiyip çok çıkarırlar, dışkıda şeffaflık yoksa ve sürekli aynı şekilde olmuyorsa sorun yoktur. Haftada bir iki defa haşlanmış ve kabuğu soyulmuş bezelye verin, sindirimlerine iyi gelir. Açıkça söylemek gerekirse yirmi litre bir japon için bile az sayılır. Balık yükünün fazla olması çok çabuk kirlenmeye, suyun bozulmasına, balıklarda strese dolayısıyla hastalıklara, büyüme bozukluklarına sebep olur. Yer azlığı yüzünden ciddi kavgalar ve yaralanmalar olabilir, baskın gelen balık diğerlerinin yem yemesine bile müsade etmeyebilir. Ayrıca balık doğal hareketlerini sergileyemez. Suyun döngüsü için bir iki gün sonra hazır bakteri kültürü ekleyebilirsiniz yada bekleyebilirsiniz ama yirmi litrede o yükle suyunuz herzaman dengesiz olacaktır. En azından şu anlık balık sayısıını ikiye indirip sonrasında akvaryumu büyütmek yada uygun tür ve sayı seçmek iyi olacaktır. Balıklarınızı ilk günlerde iyi gözlemleyin, su değişimini haftada bir yapın, suyunuz dinlenmiş olsun, filtredeki süngeri kesinlikle muslukta yıkamayın haftada bir akvaryumdan aldığınız suda kabaca temizleyin. Filtrede yeriniz varsa ; elyaf ekleyin, su temizliğine katkısı olur. Balıklarınızda aksi bir durum olursa ; burda japon balığı konusunda çok bilgili arkadaşlar var, yardımcı olacaklardır.
Yeni Ve İlk Akvaryum Sorunsalı
[QUOTE=Gizemozer]Sanırım 20 litre. Dediğim gibi kendim almadım ve geldikten sonra araştırırken fazla olabileceğini farkettim. Suyu söylediğiniz seviyeye getirirsem çeşme suyun içinde kalacak. Dalgalanmayı azaltır mı? O suyun su yüzeyinde baloncuk oluşturacak şekilde akması gerekmez mi? Evet musluktan doldurdum suyunu. 6 7 saat dinlenebildi akvaryum içerisinde o süreçte filtre çalıştı. Taşları çıkarırken balıkları başka bir yere almalımıyım yoksa elimi sokup toplasam bir sıkıntı olur mu?

Anubias bitkiyi de ilk fırsatta alacağım, fikirleriniz ve bilgilendirmeleriniz içim teşekkür ederim.[/QUOTE] Hazır içme suyunuz varsa onla tamamlayın. Suyunuz hareketli, sudaki klor etkisini bir günde veya daha kısa sürede kaybedecektir. Akvaryumda balık yükünüz fazla ve su oturmamış, bu süreçte dikkatli olun. Dediğim gibi yemlemeyi az tutun ve ışığı çok açmayın. Normal zamanlarda da ışığı günde sekiz saat ve geceleri kapalı olacak şekilde kullanın.Kumu çok bulandırmadan balıklar içindeyken taşları toplayabilirsiniz. Akvaryuma müdahale ederken ellerinizi öncesinde ve sonrasında yıkamayı unutmayın. Akvaryumunuz kendinden filtreli olduğu için debisi litreye göre normaldir diye tahmin ediyorum. Yinede akıntı balıkların yüzmesine etki edecek kadar çoksa ; musluğun yönünü değiştirerek yada bir aparat yardımıyla azaltabilirsiniz.
Kara Orman: Rio Abacaxis
Maşallah... Kapat ışıkları, sende fazla rahatsız etme 🤣🤣🤣. Yeni çift, utanmasınlar. Güzel balıklar, güzel ortam. Bol yavrulu sağlıklı büyütmen dileğiyle...
Yeni Ve İlk Akvaryum Sorunsalı
[QUOTE=Gizemozer][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/219467/091220190120571.jpg[/IMG]
Merhabalar, akvaryum ve balıklar dün evime hediye olarak geldiler. Fakat çok bilgisizim. Akvaryumun siyah kısmının içinde sünger gibi bir filtre ve plastikten ızgaralı bir filtre var. İç filtre dış filtre nedir bilmiyorum. Bu konuda hakkında bilgilendirebilir misiniz. Yukarıda suyu şelale gibi akıtan bir çeşme var. Bununla filtrenin fişi aynı sanırım. Sürekli çalışmalı mı her ikiside? Bu akşam fişi çektiğimde balıkların durgunlaştığını farkettim korktum ve geri çalıştırdım. Acaba su akışından uyuyamıyorlardı da suyu kesince uyudular mı? Çözemedim açıkcası her ihtimale karşı tekrar çalıştırdım. Akvaryumu hazırlayıp 6 7 saat sonra balıkları içine koydum. Dinlenmiş su koymam gerektiğini geç öğrendim. Bununla ilgili ne yapabilirim? Dip çekme diye bir şey duydum fakat nasıl yapıldığını bilmiyorum. Diğer bir sorum bugün bir tanesinin poposunda uzun iplik şekilde dışkısı sallanıyordu. Şeffaf değildi. Neyden kaynaklanıyor olabilir?Yemlerini sabah 2 akşam 2 şeklinde yapıyorum 4 balık için. Henüz normal katı yemlerden kullanıyorum fakat 2 çeşit yem kullanılmalı denmiş. Diğer çeşit için ne almalıyım? Ufalayarak akvaryum yüzeyine dağıtıyorum. Ve bilmem gereken baska neler var?[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/219467/091220190146221.jpg[/IMG][/QUOTE] Akvaryumunuz kendinden filtreli, alt ızgaradan suyu alıp, süngerden geçirip musluktan geri veriyor. Sürekli açık kalsın. Suyu musluktan doldurduysanız; klor yüzünden risk var, eklediğiniz akvaryum suyundaki bakterileri de öldürmüş olabilir. Bu süreçte fazla yemleme yapmayın. Balıkların hareketlerinde bir anormallik görürseniz burdan yardım alırsınız. Suyunuz eksik, yukardan bir parmak boşluk kalacak şekilde tamamlayın. Dip çekimi; suyun akvaryumun alt kısmından alınmasıdır, su değişimlerini haftalık 4te 1 oranında yapın. Herhangi bir hortum yada akvaryumcularda satılan dip çekimi pompasıyla yapabilirsiniz. Ekleyeceğiniz su mutlaka dinlenmiş ve aynı ısıda olsun. Yapay taş ve bitkileri çıkarın, yuvarlak hatlı doğal kaya ve sert yapraklı bitkilerle dekor yaparsanız daha iyi olur. Akvaryumunuzun ölçüleri nedir? Litreye göre iki balık fazlanız olabilir.
Balık Ekleme
[QUOTE=TunahanDemiral]Yarım saat önce 8 lepistes ve 1 adet panda çöpçü aldım. Dişileri hamile aldım. Pet stopta cüce vatoz yoktu o yüzden şu anlık almadım. Yarın o zaman birkaç tane daha çöpçü alacağım ama soyle bir sorum olacak: Çöpçüler sürü baligi demissiniz o zaman hepsi panda çöpçü mu olmalı? Yoksa klasik çöpçü de atsam yanına sıkıntı olur mu?
NOT: Şu anda balıklara aşılama yapıyorum


Adnan bey sizi biraz yordum ama bir sorum daha olacak. Benim motor biraz güçlü geldi değiştirmekten başka bir şansım yok. 1 gün boyunca balıklar filtre olmadan sadece hava taşındaki oksijenle yaşıyabilir mi? Yarın bir pipo filtre alacağım [/QUOTE] İdare ederler ama filtreyi geciktirmeyin. Çöpçüler aynı cins olsun, bende albino ve komando türü var, ayrı takılıyor hepsi, herkes kendi türüyle.
Beta Balığım Sürekli Mağara Tarz Kapalı Yerlere Gr
[QUOTE=mahmud61]Akvaryumun bugün camı kırıldı bende balığı fanusa almak zorunda kaldım balık üzerinde bir etkisi olurmu acaba

12x23x23 Akvaryumun boyuy du yine aynı şekilde mi alsam yaksa değiştirsem mi

balık canlı bide akaryuma koyduğumdan beri saklanıyor ya da uyuyor[/QUOTE] İmkanınız varsa 40x40x30 yada 40x30x30 bir akvaryum yaptırın. Uygun bitki ve dekorla balığınız ve sizin için daha güzel bir ortam elde edersiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.