ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
melisst
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Ağustos 2018 08:18
Son Ziyaret:
20 Ağustos 2018 09:02
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
MELİS TAŞKIN
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

MELİSTASKİN

SON 10 MESAJI

Acemi Hobiciye Tavsiyeler
[QUOTE=ceyh]Olabilir, yalnız anubias gibi rizomlu bitkiler kuma dikilmez, kütük yada kayalara bağlanır/tutturulur, rizom ışık görmezse bitki çürür. Işık ve CO2 ihtiyacına göre pek çok bitki bir arada olabilir, ilk ekimde arka/orta/ön plan bitkisi olmasına göre konumlandırmakta fayda var, sonradan söküp tekrar dikmek bitkinin gelişimini bozabilir. Saz, cryptocoryne türleri, cabomba, çınar gibi bakımı kolay diğer bitkiler de düşünülebilir.[/QUOTE]

Teşekkür ederim. Çınar bitkisi olabilir aslında.
Acemi Hobiciye Tavsiyeler
[QUOTE=ceyh]Melek balığı en az 50 cm yüksekliği olan geniş hacimli akvaryumlarda bakılması gereken bir tür. İri yapraklı bitkilerle yoğun olarak bitkilendirilmiş ortmları severler.

Neonlar da (hacim olarak değilse de) benzer şekilde bitkili, köklü tanklarda rahat ediyor ve genelde suyun alt kısmında kalıyorlar.

Mangrow kökü suyu yumuşatacağından her iki tür için de öneririm. Kaya zevke kalmış ama kullanılacaksa nötr olmasına dikkat edilmeli.

Her iki tür de avcı olduğundan yavru karidesleri avlayacaklardır, büyüklere bir zarar vereceklerini sanmıyorum ama tecrübe ettiğim bir durum değil.

Başlangıç olarak size melek önermem, bakımı nispeten zordur, yeni tanklara adaptasyonu sıkıntılı olabilir.





[/QUOTE]


O zaman karides zarar görmesin diye ondan vazgeçmek zorunda kalıyorum. Daha sonra ona uyumlu bir akvaryum oluşturmayı düşüneceğim.
Moss ile birlikte bir kaç köklü bitki eklemek istiyorum. ELODEA, Hydrocotyle leucocephala,Bacopa caroliniana (Aşk merdiveni),Anubias Türleri,Rotala Red seçenekler arasında. Moss + 3 bitki + Mangow kökü olabilir. Bu bitkilerden üç tane seçeceğim.
Acemi Hobiciye Tavsiyeler
Nano akvaryum kurmak istiyorum. Dış filtre ve gerçek bitki kullanıp melek,karides ve neon bakmayı düşünüyorum. Ama bazı yerlerde Melek karidesi yer vb. şeyler yazıyor. Tahminen üçer adet melek,neon,karides olucak. Rahat yaşamaları için kaç Lt'lik bir akvaryum gerekir ? yada hepsi birden çok mu olur?
Bitki olarak Moss, yati kökü, mağaraya benzer taşlar düşünüyorum. Uygun bir kombinasyon olmuş mudur? Kriterlere uyduysa bitki ve toprak tavsiyesi alabilir miyim? [EDIT]melisst,2018-08-09 10:54:57[/EDIT]
Acemi Hobiciye Tavsiyeler
[QUOTE=ceyh]Yeni tank kurulumu başlığımda adım adım ve tüm malzemeler de dahil anlattım, gelişmeleri de paylaştım, hacim nedeniyle ramirezileri kaybettim, size imkan dahilinde olabilecek en büyük hacmi tercih etmenizi öneririm, gerekli malzeme miktarı ve ekipman tercihi buna göre farklılaşacaktır. Sormak istedikleriniz olursa spesifik cevaplar verebiliriz.[/QUOTE]

Teşekkür ederim, hemen bakıyorum.[:iyi:]
Acemi Hobiciye Tavsiyeler
[QUOTE=Splendor]Benim anlatmak istediğim; siz bir kaç bilgiyle geleceksiniz ki biz size yardımcı olalım.

"Evimde gerçek bitkili neon akvaryum kurmak istiyorum. Fakat bu konu da hiç bir fikrim yok."
"Neon bitkili olsun istiyorum. İçine nasıl balıklar koyabileceğim hakkında bilgim yok."

Hobide 1001 türlü kombinasyon var biz size hangisini anlatalım? Evet burası nispeten aktif fakat elinde donelerle gelen insanlar istediklerine ulaşabiliyor. Bize gelip deseniz; şu şu bitki bu bitkiyle ihtiyaçları benzermiş, şu kadar hacimlik bir akvaryumum var, hangi balıklar olabilir? Ya da; Benim elimde şu kadarlık tank var, bu balığı beslemek istiyorum, bitki ekleyebilir miyim, evet ise neler olabilir?

Hadi bana bitkili neon tankı yapalım fakat ne bitkiler hakkında bilgim var ne de neonlar. Siz anlatın ben yapayım. Olmuyor öyle..

Ben bir kıyafet istiyorum ama hiç bir fikrim yok. Uzun kollu da olabilir, kısa kollu da. Alt üst 2 parça da olabilir, tek elbise de. Açıkcası bana neyin yakışacağını da bilmiyorum. Elinde neler var? gibi bir durum var.

Siz bakacağınız balık türünü bir internette araştırın. Kaç adet bakılıyor, minimum hacim ne, hangi bitkilerle olur vs.


Madem öyle alın size reçete; 50 litre civarı akvaryum alın, dibine 5 kilo hagen kum, içine 2 buket anubias, 2 buket java fern, 25-26 derecede sabit smart marka ısıtıcı, sunsun 603b dış filtre, 5-6 tane neon tetra, akvaryumunuz hazır. Bugün sipariş verin cumaya kadar gelsin. Bitkili neon tankınız hazır.

Bu iş bir e ticaret sitesinden alışveriş yapmaya benziyor. "Hadi alışveriş yapalım, tamam, ne alalım, bilmiyorum.." Siz bütçeniz doğrultusunda araştırarak size uygun olmayanları eleyeceksiniz ki, biz de bu daralmış seçeneklerden size bir opsiyon sunalım, yardımcı olalım.[/QUOTE]

Teşekkürler, iyi günler dilerim.
Acemi Hobiciye Tavsiyeler
[QUOTE=brigantes][URL]http://www.akvaryum.com/Forum/yeni_baslayanlar_burayalow-tech_k208779.asp[/URL]7[/QUOTE][QUOTE=brigantes][URL]http://www.akvaryum.com/Forum/yeni_baslayanlar_burayalow-tech_k208779.asp[/URL]7[/QUOTE]
teşekkür ederim :)
Acemi Hobiciye Tavsiyeler
[QUOTE=Splendor]E bitkileri bilmiyorsanız araştırıp öğreneceksiniz. Google derya deniz, hiç girip bakmayayım millet bana anlatsın, ne güzel iş. Biz şimdi size, rizomlu bitkiler bunlar, gövdeli bitkiler bunlar, bu bitkilere böyle bakılır, şu bitkilere şöyle bakılır diye ders mi verelim? Okul mu burası? Internette ve forumda tonla makale var hem canlılar hakkında hem de bitkiler hakkında, araştırıp öğreneceksiniz.

Hangi tür balık besleyecekseniz baştan bu canlı nasıl bir ortamda yaşar buna bakın.
Başka tür ekleyecekseniz, uyumuna bakın.
Hangi bitkiler nasıl bir bakım ister, bakacağınız türle uyumlu mu, buna bakın.[/QUOTE]

Görkem bey, daha işin başında olduğum için bu konuda uzman deneyimli kişilerden tavsiye istiyorum. İnternette araştırdığımda bu forum en çok aktif olarak paylaşım yapılan yer olarak gözüküyor. Öneri ve fikirleriniz için teşekkürler.
İyi günler.
Acemi Hobiciye Tavsiyeler
[QUOTE=Splendor]Bitkileri ekip, balıkları koyup bu iş oldu gibi bir durum yok. O bitkiler bakım ister, ışık ister, gübre ister, güzel bir taban kumu ister, kimisi karbondioksit ister. O tank canlı bir sistem. Sistemi kurduktan 1 ay sonra; yosun problemi, balıklarım ölüyor, bitkiler çürüyor gibi başlıklar açmak istemiyorsanız, her canlıyı ve her bitkiyi araştırın, imkanınız neyi elveriyorsa ona göre bir tank kurun.[/QUOTE]

Çocukluğumdan beri evcil hayvan bakan onlarla büyüyen ilgilenen biriyim. Bu zamana kadar sadece 1 beta balığı baktım 10 ltlik akvaryumda. Canlı bitkili akvaryum hakkında bir bilgiye sahip değilim. Bitkileri bilmiyorum mesela . Bu konu hakkında yardım istiyorum. Önce akvaryum mu seçilmeli yoksa balıklar mı yoksa bitkiler mi?
Acemi Hobiciye Tavsiyeler
[QUOTE=ers1905]Merhaba, Öncelikle isteklerinizi yazarsanız daha iyi olur. Diğer kısım tamamen sizin zevkinize kalacak. Keyifli hobiler.[/QUOTE][QUOTE=ers1905]Merhaba, Öncelikle isteklerinizi yazarsanız daha iyi olur. Diğer kısım tamamen sizin zevkinize kalacak. Keyifli hobiler.[/QUOTE]

Neon bitkili olsun istiyorum. İçine nasıl balıklar koyabileceğim hakkında bilgim yok.
Acemi Hobiciye Tavsiyeler
Merhaba arkadaşlar,
Evimde gerçek bitkili neon akvaryum kurmak istiyorum. Fakat bu konu da hiç bir fikrim yok. Tek bildiğim Beta balıkları.
Bana akvaryum, bitki,balık seçiminde yardımcı olur musunuz?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.