ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
fantastiko
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
10
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Ocak 2018 00:03
Son Ziyaret:
21 Ocak 2023 23:10
Toplam Mesaj:
50 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kadir Sezeroğlu
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kadir

SON 10 MESAJI

Yavrulu Akvaryumda Beyaz Benek. Napmalıyım?
[QUOTE=sertaca]Çok az tuz ekleyerek ve sıcaklığı 3-4 derece arttırarak çözüm sağlanabilir.[/QUOTE][QUOTE=sertaca]Çok az tuz ekleyerek ve sıcaklığı 3-4 derece arttırarak çözüm sağlanabilir.[/QUOTE]
Cüce vatoz var. Tuz ekleyemiyorum. 10 litreliği yarıya kesip içine metilen mavisi ile koydum balığı, ısıtıcı da buldum, sıcaklığı arttırdım, evdekilere her gün suyunu değiştir talimatını verip ayrıldım, umarım sıkıntı çıkmaz.
Yavrulu Akvaryumda Beyaz Benek. Napmalıyım?
[QUOTE=caspr]Bence hasta balığı ayırın, diğerlerinide sık sık kontrol edin. Ana tankta contra ichyto kullanımı bakteri dengesini bozacağından pek tavsiye edilmez.
Suyun sıcaklığını artırmanında faydası kesinlikle var.[/QUOTE]
3-4 gün olmayacağım, kontrol etme şansım yok. Ayrıca yavru balıklarda beyaz benek var mı yok mu ayırt edilmiyor, ayırsam da ana tankta beyaz benek olabilir :(
Yavrulu Akvaryumda Beyaz Benek. Napmalıyım?
Arkadaşlar merhaba, 32 litrelik içinde canlı bitkiler ve yavru molilerin olduğu akvaryumumda anne moli beyaz benek olmuş, daha önce de 2 kere olmuştu. Akvaryumda 2 haftalık yavrular var. Akvaryumu yazlığa taşıdığım için karantina akvaryumu ya da hava taşı ve hava motoru almadım yanıma, ayırırsam anca 10 litrelik pet şişeye ayırabilirim ona da hava veremem :( ana tanka tedavi uygulamak istiyorum ama contra ichyto bitkilere ya da yavrulara acaba zarar verir mi? Sıcaklığı arttırmasam da faydasını görür müyüm?
Yarın 3 günlüğüne İstanbul’a dönücem o sırada evdekiler su değişimi yapamaz ama zaten ilaç 3 gün suda değişim olmadan kalması gerektiği için herhalde sıkıntı olmaz.
Ama benim sorum sizce yavrulara ya da bitkilere zararı olur mu? Suyun sıcaklığı 26 derece, 27-28lere çıkartmasam da etkili olur mu tedavi?
Acil cevap verirseniz teşekkür ederim.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/203496/280620182121071.jpg[/IMG]
Moli Doğurdu. Sizce Ayırmalı Mıyım? Yem Ne Almalı?
[QUOTE=Betaseven]Tamam öyle de konuyu açan arkadaş yazlıkta belki yeri yok.Ben ona dogal olanı söyledim.30 litre büyük değil ben de katılıyorum.Ama tekrar taşınırken iki akvaryumu birden yanına alamaz.Bence yavruluk koymasından daha iyi bir yöntem benim dediğim. Bu arada başka hangi balıklar var akvaryumunuzda konuyu açana sordum?[/QUOTE]

Cevaplar için herkese teşekkürler hepsini okudum, sonuçta biraz da rafya alıp saklanacak alanı arttırmaya karar verdim, rafyayı henüz koymadım içine çünkü hiç yavru kaybettiğimi düşünmüyorum ilk günde. Ev ahalisi ile beraber bol bol gözlemledik, hiçbiri saldırmıyor, hatta umurlarında değil. Açıkta dolaşıyor hepsi serbestçe, görüntü inanın şu anda gayet güzel.
Akvaryum hacmi küçük biliyorum, 10 litrelik karantina akvaryumum vardı buraya gelirken almadım ancak bayramdan sonra İstanbul’dan gelirken getirebilirim, belki oraya ayırabilirim ama strese sokmak istemiyorum ve su değerlerindeki farklılıkların zarar vereceğini düşünüyorum şu anda.
Eylül ayında taşınacağım ve yeni eve geçince zaten akvaryumu da büyüteceğim. Bol bitkili (co2 destekli) bir canlı doğuran kurmayı planlıyorum. Ancak o zamana kadar balıklar burda yazlıkta kalacak. Tabiki doğanın kanunu kayıplar olacak ama büyümelerini de göz önüne alarak aynı akvaryumda tutmayı düşünüyorum. Eğer hızlı büyürlerse o zaman alırım diye düşünüyordum.

Yem için de hepiniz sağolun şimdilik diğerlerinin yemlerini ezerek vereceğim, İstanbul’da zaten Artemia vardı buzdolabında, gelirken onları alırım haftaya onlarla başlarım(kabuksuz, çıkartmadan).
Akvaryumda 4 moli, 3 panda cory, 1 komando cory, 1 cüce vatoz ve 1 tane de mavi kadife karides var ( karideslerim maalesef taşıma sırasında ölmüş, 6 tane vardı 1 kalmış. )
İçerideki bitkiler: 2 dal zeytin, 6 tane ufak anubias, 1 tane büyük yapraklı anubias, 2 tane bol yapraklı Java fern ve 15x15 boyutlarında lav kayalarına sarılmış christmass moss. Akvaryum sıcaklığı 25 derece. PH ve amonyak ölçerleri İstanbul’da bırakmışım, şu anda ölçüm yapamıyorum.
Moli Doğurdu. Sizce Ayırmalı Mıyım? Yem Ne Almalı?
Merhabalar, 6 aylık 30 litrelik akvaryumumda sonunda molim doğurdu. Obez olarak gördüğüm, 4 aydır karnı şişik hayvan bu sabah 6 gibi doğum yaptı ve 50ye yakın yavru verdi.
Akvaryumu 3 gün önce yazlığa taşıdım, yaz boyunca seyahat edeceğim için, yazlıkta da sürekli insan olacağı için zorlu bi yolculukla 3 aylığına buraya taşıdım. Yalnız taşırken doğuracağını düşünmediğim için yavru yemlerini ya da yavrulukları almadım. Dün akşam karnındaki siyahları farkedince müdehale etmedim ve akvaryumda diğer balıkların yanında rahatça doğurmuş. Yalnız taşırken sallanmaktan bitkiler yerinden çıkmış ve yaprakları dökülmüştü, 5-6 dal olan zeytinlerin 1i haricinde hepsini attım.

Akvaryumda şu anda bitki olarak java fern, anubias ve christmas moss var. Anubiasların bi kısmını yukarı saldım, aralarına girdiler ama ne kadar sağlıklı ve koruyucu olur bilemedim. Sizce ayırmalı mıyım? Ya da yavruluk alıp yakalayabildiğimi içine mi atsam.

Bir de yanımda hiç yem yok. Bulunduğum yer küçük, akvaryumcu varsa bile çok çeşit yem bulabileceğimi sanmam. Küçük bir ev ve 1 tane de bebek bulunduğu İçin hava motoru ile artemia da çıkaramayacağım. Sizce yavru moliler için internetten ne sipariş etmeliyim? Kabuksuz artemia alıp direk onları mı versem?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/203496/130620180901331.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/203496/130620180901381.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/203496/130620180901401.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/203496/130620180901441.jpg[/IMG]
Bu Moli Beyaz Benek Mi?
Fotoğraf:
Hastalık Belirtileri: Beyaz benek
Akvaryum Kapasitesi (litre): 30
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 4 moli, 3 panda 1 komando cory, 1 cüce vatoz, 6 kiraz karides
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 24.5 derece
Filitrasyon: Askı aparatlı iç filtre
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.):9 günde bir %20 su değişimi , 15 günde bir filtre temizliği.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/203496/130520181317441.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/203496/130520181318061.jpg[/IMG]

Molide bu sabah iki tane beyazlık gördüm, kuyrukta ve yüzgeçde. Akvaryum 3 aylık, daha önce ilk aldığımda beyaz benek vardı ve tedavi etmiştim. Ancak bunun tam olarak beyaz benek mi yoksa pamukçuk mu olduğunu anlayamadım. Akvaryuma yakın zamanda herhangi bir şey eklemedim. Hatta içerisi sağlıklı olacak ki corryler yumurtladı. Beyazlıkları gördüğüm balık ayrıca hamile, o nedenle elime alıp pamukçuk mu yoksa benek mi diye kontrol edemedim strese girmesin diye. Sizce bu beyaz benek mi? Hemen karantinaya ayırmalı mıyım yoksa önce elime alıp kontrol mü edeyim?
Corydoras Yumurtladı. Ne Yapmalıyım?
[QUOTE=Magma]3 güne kalmaz 1mm civarı belli belirsiz görürsünüz çıkanları.akvaryumun kendi suyundan da ekleyin,azot döngüsü suyun bakteri barındırması yavrulara da gerekecek.yaklaşık bir aya 1,5-2 cm olunca birer birer eklersiniz ana tanka.hemen değil tabii,önce birkaç saat su özelliklerini birbirine yaklaştırarak...
Eş olarak tutulan erkeği belirlediyseniz kur vs hareketlerinde aktarırsınız küçük tanka.[/QUOTE]

Cevap için teşekkürler, şu anda ekstra bişey yapmama gerek var mı yaptıklarımın dışında? Eve dönünce akvaryumdan su takviyesi yaparım. Yalnız izlediğim videolarda 15-20 tane birden yumurtluyorlar coryler, benimki tek tek bıraktı hep. Yaklaşık 8 tane görebildim Zaten 5ini aldım, acaba yumurtlamaya devam eder mi?
Akvaryumda bir adet komando var zaten o da dişi, pandaların da biri hariç hepsinin boyutları ufak, büyük olan da erkek demek ki, kur hareketlerini öğrenip bir dahaki sefere ayırmaya çalışacağım.
Corydoras Yumurtladı. Ne Yapmalıyım?
Arkadaşlar merhaba, bitkili canlı doğuran akvaryumumda panda corydoras ve komando cory vardı. Daha önce de akvaryumda yumurta görmüştüm ama ne yapmam gerektiği hakkında hiçbir fikrim olmadığı için ayırmamıştım. Mollyler güzelce yemişlerdi.
Bugün akvaryumda tek olan komando corydorasın mossların üstüne tek tek yumurta koyduğunu gördüm. Mollyler yine atladı ve bi kaç tanesini yedi. Hasta balıklar için kullandığım 10 litrelik bi akvaryum vardı hemen onu temizledim ancak mollyler yemesin diy biraz acele ettim umarım sıkıntı olmaz.
Ardından su değişimi için beklettiğim su ile akvaryumu doldrdum, ısıyı 26 dereceye çektim ve ufak bir hava taşı koydum.
Yumurtaları almadan önce 4 damla da metilen mavisi damlattım. Ardından mollylerin yemediği 4 yumurtayı alıp hava taşının üstüne cama yapıştırdım. Daha sonra bi tane daha bıraktığını gördüm ve onu da aldım ancak sanırım onu alırken çatlattım. Son olarak da akvaryumun üstünü havlu ile kapadım ki fazla ışık almasın.

Sizce başka ne yapmam gerekir ve yaptıklarım doğru muydu? Yardımlarınızı bekliyorum...
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/203496/070520181735481.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/203496/070520181735571.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/203496/070520181736071.jpg[/IMG]
Helena, Kiraz Karides Yer Mi?
Merhabalar,
Az sayıda bitkili ancak karideslerin saklanabileceği kadar yeterli moss olan 30 litrelik bir canlı doğuran akvaryumum var. İçinde de fazla değil 7 tane mavi kadife karides var. Bitkilerden dolayı akvaryumda adi salyangoz sorunu baş gösterdi (zeytinlerden geldiğini düşünüyorum). Ben de sorunun çözümü için 1 yada 2 tane helena almayı düşünüyorum, bunun için de biraz araştırma yaptım ama farklı farklı yazılar var. Forumda hem helenalar omurgasızları avlar, karidesleri yer diye yazılar var hem de kiraz karidesler ile bu salyangozları aynı tankta besleyip hiç sorun yaşamadım diyenler var. Ben de hangisi doğru hangisi yanlış bilemediğim için bir konu açayım dedim. Yardımcı olursanız sevinirim.
Ha bir de sanırsam yapraklarını yediler zeytinlerin ufak ufak delikler oluştu üzerlerinde, bitkiler de başta çok güzel büyüyüp gelişirken şu anda yavaşladılar ve biraz daha cansız duruyorlar, ( akvaryumda co2, gübre ya da bitki kumu yok) acaba sıvı gübre eklesem faydası olur mu?

Akvaryumdaki canlılar: 4 molly, 4 panda corry, 1 cüce vatoz , 7 kiraz karides
Bitkiler: zeytin, christmas moss, Java fern, anubias
Tavsiye İstiyorum
Arkadaşların dediği gibi low tech bitkileri forumda aratıp bulabilirsiniz.
Bitki önerim; zeytin, saz, elodea, anubias, fern ve moss çeşitleri.

Balık olarak da plati, moli, çöpçü, cüce vatoz, neon ve büyük boyda kiraz karidesler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.