ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
penamyok
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
60
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Haziran 2017 14:09
Son Ziyaret:
09 Şubat 2024 10:47
Toplam Mesaj:
70 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
M. Mustafa
Doğum Tarihi:
22 Haziran 1998
Yaş:
25
İl:
Istanbul
Meslek:
Mimarlık öğrencisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mustafa Nano betta splendes Nano Kiraz karides 40x40x40 apistogramma kakadu triple red (çift) tiger endler(trio) ember tetra (x10) l144süper red (x2)

SON 10 MESAJI

1000 Litre Tür Tavsiyesi
Siyah arka planlı bol köklü bir blackwater muhteşem olabilir. Bir de başından sonuna yüzüp duran bir piranha sürüsü:)
Betta
Ayna tutup kuyruğunu açması sağlanırsa bariz bir şekilde belli olur erime olup olmadığı ama bence de erime var gibi gözüküyor.
1 Çift Beslenebilecek Nadir Balıklar
Apistogramma türleri olabilir:)
40x40x40 Bitkili Apisto
[QUOTE=utqu]Eline sağlık mükemmel olmuş. Adres at pena lazımsa yollarım [:)))] [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/209059/020320192354231.jpg[/IMG][/QUOTE]
ahaha eyvallah saol:)
Bitkili Akvaryum
Yavru bir cüce vatoz, hoşunuza giden Corrydoras türlerinden birini seçip 4lü bir grup, Yine göz zevkinize uygun 6-7li bir tetra sürüsü, biraz da bitkilendirip mümkünse kökler de ekleyip gayet güzel bir akvaryum elde edebilirsiniz.
40x40x40 Bitkili Apisto
[QUOTE=Beykozbeyi]Hayırlı olsun.Kurulumunuz gayet güzel.Ben de Apisto tankımı ikiye çıkardım bu hafta :) Osmos +mineral kullanıyorum ve apisto harici canlı olarak otocinclus affinis ve nerite mevcut.Ben de arkadaşla vatoz konusunda hemfikirim,taban da hiçbir canlıya tahammülleri yok,hatta o masum ottolara bile arada sarıyor erkeğim :)) Bir de tetraların yumurta yavru avcısı olduğunu düşünürsek zaten ileride kendi iradenizle çıkarırsınız..
Öneri açısından kullandığım yem çeşidi bir hayli geniş..Kuru yem olarak Tropical Soft line amerika, Hikari micro pellets,Sera discus granulat,Vitalis,Dainichi ve bitkisel olarak tüm hobicilerin dört elle sarıldığı Tetra pro algae..Dainichi ve Sera yı pek beğendiremedim yalnız..
Donmuş yem olarak ise Ocean nutrition bloodworms(kan kurdu),Cyclops,Sivrisinek larvası ve ismini unuttuğum bir plankton yemini kullanıyorum..
Son olarak apistoların olmazsa olmazı canlı yem olarak Su piresi ve Artemia.
İmkanınız varsa artemia mutlaka çıkarın..Su piresi almıştım bir kısmını kullandım bir kısmı da balkonda suyu ile bir bidonda duruyor,arada spriluna ile yemleyip üretiyorum..
Tekrardan kurulumunuz hayırlı olsun,apisto postu gördüğümde dayanamıyorum,sabrınız için teşekkürler :))[/QUOTE]
Bilmiyorum benim elimdeki erkek mi çok sakin daha hiç bir agresifliğini görmedim. Endlerler ise kakadu dişisinin ağzından kapıcak yemi nerdeyse:) Ama dişi yavrular çıktığı zamanda (o zaman tankda sadece vatoz ve erkek kakadu vardı)
Erkeği bile yaklaştırmıyordu yuvaya.
Yavru büyütme konusunda ise yavruları aynı tankın içinde mümkün olduğu kadar büyük plastik bir yavruluğa alıp içine silis kum moss ve akvaryum zeminindeki parçalanmış cattapa yapraklarından koymayı düşünüyorum.
Bir de şuanki su değerlerimden sanırım neredeyse 2aydır yavru alamadım. Amacım üretim değil ama yinede tankda gezinen 3-5 minik kakadunun büyümesini seyretmek de ayrı bir güzel olurdu:)
Yem konusuna gelince şuan elimde 4çeşit kuru yem var onun dışında kurutulmuş artemia ve softline sinking sticts diye bir yem(biraz nemli ve kaliteli bir yem özellikle betalar için öneririm)
kullanıyorum. Daha hiç canlı yem tecrübem olmadı belki de ilk üç batında yavruları kaybetme sebebim bu olabilir.
En kısa zamanda önerilerinizi dinleyip mikrokurt kültürü yada artemia çıkartmaya başlayacağım.
İki Japonum Öldü, Nedenini Anlamıyorum
İnsanların yarısı balıklarını bu kadar önemsemiyor sizin bu kadar üstüne düşüp yine de kaybetmeniz üzücü olmuş. Malesef neden kaybettiğiniz hakkında bir fikrim yok. İnşallah sebebini bulan biri çıkar ve daha fazla kayıp yaşamazsınız.
Betta Balığı
[QUOTE=nln35][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/213073/110220191200151.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/213073/110220191200311.jpg[/IMG] ben 2 gün önce aldım ir betta daha vardı yanında ilk baş almayacaktım ama petshopta bakıldığı ortamı görünce gönlüm bırakmaya el vermedi leş gibi bir suda ve çok az bir suyun içinde bakılıyordu ben ilk defa betta bakıyorum dün bir çok yazı ve makale okudum bir terslik olduğunu anladım ancak ne yapmam gerektiğini açıkçası bilmiyorum ve üzüldüm ölmesini istemiyorum yardım eder misiniz [/QUOTE]
İki betayı aynı tankta baktığınız için birbirlerinin yüzgeçlerini parçalamışlar çünkü bir iki günde o kadar fazla yüzgrç erimesi oluşmaz. Serra bettagran vs. Yem olarak kullanabilirsiniz ayrıca damla şeklinde satılan vitamin takviyelerini yemine damlatarak iyileştirme sürecini hızlandırabilirsiniz.
Isıtıcı ve küçük bir pipo filtre ile sıcaklık ve su kalitesini düzeltirseniz kısa süre içinde kendini toparlar ancak yüzgeçlerinin düzelmesi biraz vakit alabilir. Su değişimlerini de düzenli bir şekilde dinlenmiş su ile yaparsanız eski formuna kavuşacaktır.
Ayrıca tanka biraz bitki de eklerseniz keyfine doyum olmaz:)
Blackwater Yeni Başlangıç.
[QUOTE=Eflatun61]Balıkları geldi 6 taneleri 1 tanesini meraklı papağanım yüzünden kaybettim 5i gayet iyi durumda biraz ürkekler haliyle baya arkalara duruyorlar ben uzaklaşınca öne yaklaşıyorlar yemlemeye başladığımda öne doğru çıkarlar artık
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/210680/110220192018281.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/210680/110220192021271.jpg[/IMG]
Suçlu hala diğerlerinin peşinde 😂😂😂😂
Maşallağınızı esirgemeyin. [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/210680/110220192030391.jpg[/IMG][/QUOTE]

Maşallah suyunuz gerçekten de blackwater olmuş:) Suyu karartmak için neler kullandınız. Ben cattapa yaprağı ve filtredeki torfa rağmen bu kadar karartamadım malesef.
40x40x40 Bitkili Apisto
[QUOTE=atlantis917]
Merhabalar, hamidiye suyunu bilmem ama size Çatalca bölgesinin sularını önerebilirim. Ph değerleri 7'nın altındadır, hatta kimisi 6'nın da altındadır. not olarak akalan suyundan uzak durun yosun yapabiliyor. ben kendim kabakça suyu kullanıyorum oldukça memnunum ph'ı 6 civarında seyreder kimi zaman biraz altında kimi zaman biraz üstünde seyredebilir. kalfaköy bölgesinden bir markada (hangisi olduğunu hatırlamıyorum, zaten marka vermeyi uygun bulmuyorum) 5,5 ph civarı yazılıydı.
birde istanbul'un sularının iski deki ph değerleri çok kötü değil aslında 7,2- ile 7,5 arasında (sadece karşıdaki bir göl 7'nin altındaymış) ancak iletkenlikleri bir facia. taşıma su yerinde 3'lü kartuş filtre alıp kullanabilirsiniz. ki bir süreden sonra yorucu olabiliyor.



siz ph olayını yanlış anlamışsınız ph'ı 7,7'ye çekmeye çalışmıyor, ph' 7 seviyesine çekmeye çalışıyor.[/QUOTE]

Teşekkür ederim ama söylediğiniz markaları başakşehirde göremedim hiç.
Çeşme suyunun ph7.9-8.2 civarı burada.
Akvaryumun su seviyesi tamamen kireçlenmişti bir miktarını ancak temizleyebildim. İletkenlik ise söylediğiniz gibi yüksek 250tds civarlarında. Hamidiye suyu da kolay ulaşılabilir ve su değerlerinin biraz daha makul olması sebebiyle seçmiştim ancak söylediğiniz markaları da burdaki marketlerde bulmaya çalışacağım.
Osmos suyu da şuan öğrenci olmam okulun yoğun geçmesi sebebi ile çık uğraşabileceğimi düşünmüyorum ayrıca ailemle kaldığım için akvaryuma zor ikna ettim bir de arıtma cihazı zor olur gibi:)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.