ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Mymustang
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Eylül 2016 18:16
Son Ziyaret:
14 Mart 2024 20:25
Toplam Mesaj:
35 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hasan hsn
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hasan hsn

SON 10 MESAJI

120x50x60 Kribensis Tank Kurulum-yeni Video Geldi
Kurlumunuz hayırlı olsun. Bir şey sormak istiyorum; arka fonu nasıl yaptınız?sump kısmına mı yapı ştırdınız? Ara bölme camlarını silikonla yapıştırırken sorun olmadı mı? Ben de deneme amaçlı küçük sumplu bir akvaryum yapmayı planlıyorum da fon kısmı aklıma takılıyordu.
Bulanık Su Delirecegim
[QUOTE=bulentarda]


seyir zevkine diyecegim yok ama unutmayalımki bunlar birer canlı ve bakıma muhtaç çok fazla sorun problem olmadıgı sürece müdahele etmek hem onların saglıklarıyla oynamak olur hemde kendi saglıgınızla ne güzel yavruda almışsınız problem yok ozaman .[/QUOTE]
haklısınız ama insan taktımı takıyor. akışına bırakacam bide öyle deneyelim.[:iyi:]
Bulanık Su Delirecegim
[QUOTE=GaMeR]Ortada delirmelik bir şey yok. Lütfen biraz sabır gösterin, akvaryumunuzun oturmasını bekleyin.

İlk olarak, bir buçuk ay önce metilen mavisi kullandığınızı söylemişsiniz. Bu akvaryum suyunu ve içindekileri maviye boyar. Boyadığı yerleri temizlemek oldukça güç. Bunun arkasından %50lik su değişimleri ve Purigen kullanılmalı. Bir süre kullanılan purigen kahverengi renge bürününce, özel temizleme yöntemiyle temizleyip yeniden kullanmalısınız.

Hastalık yaşamadığınızı söylediniz. Neden metilen mavisi kullandınız? Metilen mavisi filtrelerdeki tüm bakteriyi öldürür. Bunların yeniden oturması da zaman alır. Bu yüzden bu tip ilaçlar ana tankta değil, daha ufak karantina tanklarında kullanılır. Hasta balık başka bir akvaryumda misafir edilerek tedavisi yapılır, ana akvaryumun bakteri sistemine zarar vermez.

Ayrıca iç filtrenizi neden sabah çalıştırıp, gece kapatıyorsunuz? Bu da bakteri ölümüne sebep olacaktır. Hiç çalıştırmayın ya da sürekli çalıştırın. Akıntı istiyorsanız, kafa moturu olarak süngersiz çalıştırın.

Filtrelerdeki biolojik döngüyü sağlayan bakteriler, oksijen ile beslenir. O yüzden hareketli su olması gerekir. Bakteriler ölünce, ölü bakteriler suda sis görünümü yaparlar. Ve akvaryumun büyüklüğüne göre kötü görünüm, koku, hatt balık ölümleri bile görülebilir.

Dış filtrenizin içindeki malzemeler nedir? Onları da bir söylerseniz daha yardımcı olabilirim ama şimdilik tavsiyem;
İç filtre ya hep ya hiç; dış filtre içine purigen, kahverengi olunca yenileme. Bakteriler tam oturana kadar yemlemeyi kararında tutma.


Son olarak da şunu da belirteyim, emin olun balıkların geldikleri sular cam gibi görünmez. Ama çok temiz su değerleri vardır. Temiz görünümünden ziyade, iyi değerler sağlamaya çalışın.[/QUOTE]
öncelikle ayrıntılı olarak cevap verdiğiniz için teşekkür ediyorum.
metilenden sonra yüksek oranda su değişimi yaptım arka arkaya tabi haftalık olarak %40 civarı değişim yaptım şuan %20 civarı yapıyorum haftalık. purigen vardı ikiye bölüp kullanmayı düşünmüştüm. sonra bu durum olunca diğer parçayı da ekledim bi nebze olsun düzelme var ama istediğim kadar değil. yeni purigeni koyunca fakettim ki ilk koyduğum kahve olmuş dediğiniz gibi ama çıkarmadım yanına ekledim temizleme yapmam gerekir mi ? nasıl yapabilirim bilginiz var mı?

hastalık şuan için yok 1,5ay önce balıklarda yüksek oranda sürtünme vardı (nette yaptığım araştırmalar dış parazit olabileceği için metilen kullandım) o yüzden tuz ve metilen mavisi kullandım büyük oranda sürtünmeler geçti ama ara ara yine sürtünen balıklar var artık o durumu takmıyorum. ana tankım da kulanmamın sebebi başka bir akvaryumum yoktu ve hemen hemen tüm balıklarda aynı problem olduğu için ana tankta kullandım. 1,5 ay gibi bir sürede bakteri oluşumu gerçekleşmez mi?

iç filtre ses yapıyor geceleri rahatsız edici oluyor açık bırakırsam hanım beni de akvaryumu da camdan atar:) iç fitreyi daha çok mekanik temizlik yapsın amacı ile kullanıyorum yanlış mı?

dış filtremde en alt sepette filtre ile gelen seramik halkalar üzerinde biyolojik sünger ikinci sepette Jbl Sintomec Filtre Malzemesi 450gr (buda linki http://urun.gittigidiyor.com/evcil-hayvan/jbl-sintomec-filtre-malzemesi-450gr-255718442) üzerinde biyolojik sünger üçüncü sepette sünger ve elyaf en üstte sünger purigen ve elyaf kullanıyorum.

sizin gibi paragraf paragraf yazmaya çalıştım.zaman ayırdığınız cevapladığınız için teşekkürler.

[QUOTE=bulentarda]

verdiginiz yemin markası ve içerigi hakkında bilginiz varsa bi bakalım
proteyin agırlıklımı acaba ve kaç çeşit bunları bi yazın.
birde suyun rengi canlılara herhangi olumsuzluk yaratıyormu
yani hareketlerinde gözlemlediginiz herhangi belirgin bir degişiklik varmı yoksa şayet suyun rengi göz zevki dışında olumsuzluk yaratmaz
sıkıntı yapmaya deger bu durumda olmaya bilir [/QUOTE]
internet üzerinden satıcıya güvenerek karışım olarak aldım yemi şu şekildeymiş yem karışımı;
YEMLER:
TETRA PRO VEGETABLE 200 ML
TETRA DISCUS 200 ML
TETRA ALGAE MİNİ 50 ML
TETRA COLOUR MİNİ 50 ML
SERA GRANUGREEN 50 ML
SERA GRANU RED 50 ML
TETRA CİCLİD STİCKS 100 ML
balıklarda herhangi bir sorun yok gibi. hatta hafta sonu cikletlerden biri yavru verdi. birinin ağzı dolu şuan. benim sıkıntım seyir yoksa balıklar gayet sağlıklı gözüküyor.
Bulanık Su Delirecegim
[QUOTE=bulentarda]Yemlemeyi örnek göstermem deki sebep benimde başıma gelmiş olması tedbir olarak yem vermemek sorunun düzelmesine yardımcı olmaz
Yemlemeyi azaltıp cözum olarak belli ararıklarla su değiştirmek filtreleri temizlemek camları temizlemek mümkünse dip çekimi yapmak problemi çozer .

Siz balıklara ne kadar yem verirseniz verin yok demezler yerler ve sürekli dişkı üretip suyu kirletirler unutmayın.[/QUOTE]
Deneme amaçlı yem vermemiştim 2 gün boyunca ama çözüm olmayacağını bende tahmin ediyordum. Sizin tecrubenize gore yaklasik 30 cikletin olduğu akvrayuma ne kadar yem vermeliyim çay kasigini ölçek olarak kullanirsak. Benim verdigim yarim kasik etmez.
Haftalık %20 civari su değişimi ve dip cekimi yapıyorum.
Bulanık Su Delirecegim
[QUOTE=Ariv]Midyeler en ufak bir dokunuşta kendilerini hızlıca kapatırlar, kendilerine zarar verilmelerine müsade etmeyeceklerdir. Yani cikletleriniz ile beraber bakabilirsiniz.[/QUOTE]
teşekkürler...[:iyi:]
Bulanık Su Delirecegim
[QUOTE=bulentarda]Sorun büyük ihtimalle fazla yemlemeden kaynaklı olabilir
istediginiz kadar filtreleme yapın eger fazla yemleme yaparsanız su bu şekilde olur filtreleri bi yıkayın dedigimi anlarsınız
ve camları temizleyin sık bir yag tabakası ile karsılaşırsanız dediklerimi anlarsınız .[/QUOTE]
bu fazla yemleme sorununu bende düşündüm ve bir kaç kişi daha aynı sebepten olabilieceği söyledi. yemleme şeklim günde 2 yada 3 defa yem yere düşmeden balılar kapışarak 10 sn de yemi bitiriyor. tuz atar gibi az atıyorum hatta az yem verip balıkları aç mı bırakıyorum diye de düşünüyorum. yine de tam 48 saat yem vermedim balı[:'(]klara ama suda herhangi bir düzelme olmadı. sorun yemlemem de değil bence. yada bilmiyorum.[:'(]

[QUOTE=Ariv]10 adet asya tatlı su midyesi alın, 12 saatte su cam gibi olmazsa beni bulun[/QUOTE]
bulunduğum yer de 2 tane petshop var onlarda da yoktur. ama merkeze gittiğimde alacağım. cikletler sorun çıkarır mı. çünkü 15 cm lik iki vatozumu yediler. bildiğiniz gözlerini oymuşlar karnını boşaltmışlar.
Bulanık Su Delirecegim
[QUOTE=barus]Bazı yemler var dip balıkları için. Onlardan kullanıyorum çöpçü ve vatozlar için. Eğer fazla verirsem su yeşilimsi oluyor bende. Canlı doğuranlara özel olan yemleri fazla verirsemde bulanıklaşıyor gibi oluyor. Sizde de böyle bir durum olmuş olabilir mi diye düşündüm. Su değişimi suyu hafif açıyor ama tam çözüm olmuyor. Bu durumlarda 24 saat yem vermiyorum, iç filtre çalıştığı sürece su berrak oluyor içme suyu kadar. Bende midye var, suyun berraklığı konusunda gerçekten çok faydasını gördüm.[/QUOTE]
Midyeyi deneyeyim ozaman. teşekkürler...

[QUOTE=sezokara]Akvaryumun kurulduğu günden beri varsa bence bunun 2 sebebi olabilir. Akvaryuma kumu kayarken iyi yıkanmaması yada suda oluşan bakteriler.
1- Kum iyi yıkanmazsa : Kumdaki çok ince taneler suda hareketlilik olduğu sürece uçuşurlar tane boyutu çok küçük olduğu için çökme çok zor olur bunun en güzel yolu iç filtreye de elyaf koyup çalıştırmaktır. ( Sumplı akvaryumlarda sumpta çökme yapar yaklaşık 1 ay'ı bulur.
2- Bakteriler ve kimyasallar : Bakteriler ve kimyasallara karbon kullanarak çözüm üretebilirsin. Benim tavsiyem tatlı su midyesi kullanman olur. [/QUOTE]
1-kumdan olduğunu düşünmüyorum. çünkü ilk koyduğum zamanda çok iyi yıkadğımı düşünüyorum. suyu ilk doldurduğumda bile bu tarz bi sis bulutu yoktu sonra zaman içinde oldu. bir kere hafta sonu yoktum sadece o zaman berrak bi su oluşmuştu oda 1 hafta içinde tekrar aynı bulandı.
2-karbonuda 2 hafta sonra çıkarttığımızda yine aynı sorun oluşmaz mı? 1-1,5 ay önce metilen kullanmıştım. hala bakteri oluşumuna engel olabilir mi sizce?


[QUOTE=AtakanArslan]Bende filtremi akvaryum suyuyla temizledim ve normal şartlarda cam gibi olan suyum birkaç sat icinde sis bombasi atılmışa döndü.Berbat bir gaz kokusu gibi bir koku oluştu.Akvaryum suyunun neredeyse %40 kadarını au degisimi yaptım.Ertesi sabah da %30 kadar degisim yaptım.Simdi bir sorun yok kokuda gitti.Petshopçu Filtreyi 2 ay temizleme dedi.Lifetech filtrem var Akvaryumum 180 litre sarı prensesle icemam bakıyorum.[/QUOTE]
filtreniz kaç literlik acaba saat/litre oranı nedir? birde ses sorunu var mı?
Bulanık Su Delirecegim
[QUOTE=trsnyldrm]Gayet güzel. Sıkıntı yok gibi. Kum veya taşlar salınım yapıyor olabilir. [:iyi:][/QUOTE]
Bundan 1 buçuk ay gibi oncesinde metilen mavisi kullandım taşların bir kısmı maviye boyandı. Şimdi o salinim yapıyor olabilir mi

[QUOTE=Va_sil]Filtreniz litrelerinize gore , bence yetersiz......[:)][/QUOTE]
Öyle deme kardeş yaw bide filtremi alalım[:/][:/]
Bulanık Su Delirecegim
[QUOTE=absoluteeee]

purigen halen elimde var bir süre kullanmıştım, ondan da memnun kalmıştım ancak ben yinede tropical carbon'u şiddetle tavsiye ederim..[/QUOTE]
Olmaz ise denerim teşekkürler...

[QUOTE=murat_kurt]Dış filtreyi veya iç filtreyi arada kapatıyor musunuz?? Balıkları yemlerken ?? [/QUOTE]
Dış filtreyi hiç kapatmiyorum ama iç filtreyi geceleri sesten dolayı kapatıyorum. Sorun olur mu sizce
Bulanık Su Delirecegim
[QUOTE=nightmareo]Seachem Purıgen marka ürünü kullanın sizin sorununuz çözülecektir. [/QUOTE]
Kullandım 3 5 gün iyidi ama sonra yine aynı

[QUOTE=JapoJupo]Büyük ihtimalle yemlerden kaynaklanıyordur.Aşırı yemleme yapıyorsanız yenmeyen yemler suda çözülüp minip partiküller halinde suda yüzer bu da bulanıklığa sebep olur.Aslında iyi bir filtrasyon bunu çözer ama yine de aşırı yemlemeden kaçının.Ve kaliteli yemler kullanın JBL,Tropical,Ocean Nutrition, Dainichi gibi iyi markaları tercih edin.Sorun bence aşırı yemleme.[/QUOTE]
Yemleme yaparken ne yüzen nede yere düşen yem olmuyor ama baliklar sanki sonra cikariyor gibi geliyor

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.