ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
fatal
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Aralık 2006 12:33
Son Ziyaret:
06 Nisan 2011 07:24
Toplam Mesaj:
112 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ercüment Ahmetler
Doğum Tarihi:
12 Kasım 1979
Yaş:
44
İl:
Eskisehir
Meslek:
Avio Tekn.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


SpRed Chimba,Linangu yellow,ikola
5058665825 Fatalfault@hotmail.com

SON 10 MESAJI

Bemba Yeni Fotolar Çene. A.V ve Sonuç(Sayfa 3 te)
Sağlıklı günlerde besleyiniz.Balıklarınız çok sağlıklı gözüküyor.
Brichardinin es tutmasi

Akvaryumunuzun dekoru nasıl bilmiyorum ama eş tutma olayı en iyi yuva hazırlama konusunda gözlemleyebilirsiniz.Erkek yumurtlama olayının gelişeceği bölgeyi düzenlerken dişi yakınlarda ve erkeğin göz hizasında yüzüp arada bölgeye girme çıkma yapıyorsa yani bir nevi denetliyorsa iyi bir uyum yakalanmıştır ve eş tutma işlemi gerçekleşmiştir zaten bu olaydan en geç 1-2 ay içinde yavrulama oluşur.

Bemba Yeni Fotolar Çene. A.V ve Sonuç(Sayfa 3 te)
Konuyu dikkatle izledim,herkese yorumlarından dolayı teşekkür ederim tropheuslar hakkında faydalı bir tartışma olmuş;Tropheuslarımdan yavru almaya başlayıncaya kadar ve tecrübeleninceye kadar benide defalarca çelişkiye düşürmüştü.
İlk önce cinsiyet tahminimi yapayım;
1-E 2-E 3-E 4-D
Kendi tecrübelerime binayen tahminlerimi açıklayayım;
-Vent aralığı (1-2 ve 3'de vent aralıkları uzun 4. kısa)
-1. fotoğrafta tutuş şeklinden dolayı bir açılma olmuş;zaten balığın kafası yukarı geldiği zaman arka kısımda damla şekli oluşması gerekirdi bu fotoğrafta gözüktüğü üzere ön kısım daha büyük.
-Tropheuslarda boy baskınlık belirtisi olmuyor.Benim baskın erkeğim beta erkeğime oranla yaklaşık 1cm daha küçük ama renkleri daha canlı bu yüzden renklerden dolayı 3. resimdeki balığınız akvaryumun baskını olmaya aday kavgalarda dişiye üstünlük kurma isteğinden olabilir.
-Diğer bir husus solungaçlar; dişilerin solungaçları merdiven basamağı gibi oluyor bu husus çok belirgin değildir çok dikkatli bakmanızı öneririm.Erkek balığın bir girdi yapıp biterken dişinin solungaç kısmı basamağı tamamlıyor.
umarım faydam dokunur iyi forumlar.
 
fatal2009-06-16 22:48:35
Cryptocoryne kök yumrularından filizleme
Paylaşım için teşekkürler.
Tropheus'un hangi türü bilen varmı?
Arkadaşlar fotoğraftaki balığım dişi ve hamile erkek fotoğrafıda koymak isterdim ama net yakalayamıyorum.Erkek daha renkli ve yanaklarında yuvarlak sarı halka var ve alt yüzgeç'de  turuncu 3-4 nokta mevcut sizlerden balığımın türü hakkında yardım bekliyorum.Bugün'e kadar çeşitli şu türdür diye bilgi aldım ama asıl türünü merak ediyorum yardımcı olan herkeze şimdiden teşekkürler. 
 
 
Aslında tür belirtmek istemedim ama link gelince açıklama yapayım.Bende chiniwa olduğunu düşünüyorum.Molero ve chimba olduğunu söyleyenlerde oldu muallakta kaldım.Türden anlayan arkadaşların yorumlarını bekliyorum Saygılar.
 
fatal2008-11-30 21:22:15
yem makinesinde son nokta:)
Arkadaşım bu proje daha önce encort nickli arkadaşımız tarafından açılmıştı devre şemasıda bulunmakta keşke oraya göz atsaydın. 
Silikon çıkmıyor!
Porçöz denediniz mi? Bir de aklıma birden ısıya maruz tutma fikri geldi , yumuşatıp kazınmasını kolaylaştırabilir.encort2007-04-24 15:37:00
Bitkilerin çıkmasını önlemek.
[QUOTE=utkusezer]Akvaryumda metal kullanmak riskli değil mi? Kullanacağınız plastik kaplı sıradan bir tel. Zamanla suyla temas etmekten paslanma ve çürüme meydana gelecektir.Balıklarınızı zehirleyebilirsiniz.[/QUOTE]
 
+1Clap o plastik kısımın altında metal tel var ve uc kısımlarından suya temas ederek hızla paslanacakdır.Akvaryumun döngüsüne nasıl bir etki yapacağını bilemiyorum.
(ısıtıcı'da çatlak/yenisi büyük )yorum?
Arkadaşlar cam aldım ama elde olmayan nedenlerden (akvaryumcularda yoktu) dolayı 4-5 cm daha uzun almak zorunda kaldım.Satıcı bir sorun olmayacağını söyledi ama ben sizinde fikirlerinizi almak istiyorum.
 
                                                                                  Saygılar.
fatal2007-04-14 12:53:39
(ısıtıcı'da çatlak/yenisi büyük )yorum?
[QUOTE=EnatiopuS]Ercüment bey bu iş şakaya gelmeyecek, deneme yanılma yapılmayacak hatta akvaristlerden akıl alınmayacak kadar mühim ve hayati tehike dahi arzedebilecek bir konu. Sizden ricam ya ısıtıcının camını komple değiştirin ( yedek parça olarak ısıtıcı camı satılıyor) yada komple ısıtıcıyı değiştirin!!! Ne balıklarınızın nede SİZİN hayatınız 30-40-50 ytlden daha önemsiz değil.
Saygılar.
[/QUOTE]
+1 Fakat ayın 15'ine kadar geçici çözüm bulmak zorundayım. 15'in sabahı ilk işim yedek cam bulmak.
 
Peki bu şekilde 3 gün idare edebilir mi? Sudan kısa devre falan olmasın.
encort2007-04-13 01:04:50

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.