ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
msimsek112
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
25
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Mart 2016 12:49
Son Ziyaret:
23 Şubat 2020 16:22
Toplam Mesaj:
116 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mevlüt
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Denizli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mevlüt

SON 10 MESAJI

Oksijen Tüpüne Co2 Sistem
O2 ve Co2 tüpleri ortalama 250-300 bar basınçla test edilir. ama içlerine 150 bar kadar basılır. yani güvenlik açısından testlerde dayandığının neredeyse yarısı kadar. basınç açısından Co2 veya O2 tüpü fark etmez. ama dolum konusunda sıkıntı yaşar mısınız bilmiyorum.
Lepistesim Dik Vaziyette Duruyor...
Muhtmelen kabiz olmustur. Gecen hafta 1 lepistesim ayni sekildeydi 2 gun dayandi ugrastm ama duzelmedi sonra öldu.
Yeni Aldıgim Muhabbet Kusu Hic Hareket Etmiyor
[QUOTE=Buraktalha7]Muhabbet kusumu alali 2 gun oldu hic hareket etmiyor su icmiyor yem yemiyor. Yemini sadece elimle agzinin dibine goturdugumde istahli yiyor. Ayriyetten hic otmuyor. Bi kac kez disari cikardim konmayi bilmediginden sanirim duvarlara carpiyor. Sabah evden cikarken kafesin solundaydi aksam geldim hala aybi yerde. Hasta oldugunu dusunuyorun yardimci olun lutfen.. bu arada bugun vitamin aldim su icmediginden icemedi vitaminini ne yapabilirim. Bazen durdugu yerde agzindan cit cit ses geliyor yem yermis gibi. Son olarak kendisi 3 ayliktir.[/QUOTE]


yıllardar muhabbet kuşu beslerim tecrübelerime dayanarak yazıyorum;

İlk eve geldiğinde 24 saat kuşla ilgilenmemeniz rahatsız etmemniz gerekir. ortama alışması için. bi yerlere tüneyip yada kafesin dibine inip bekleyebilir.

ilk 10 gün en azından hiç kafesten çıkarılmamalı daha size alışmadığı için kaçmaya çalışacak ve sağa sola çarparak kendine zarar verecektir.

elinizden yem yemesi iyi bişey günde 3-4 kere elinizle besleyerek elinize ve size alışmasını sağlamalısınız.bi kaç gün sonra elinizi biraz daha ayaklarına yaklaştırırsınız elinize çıkar.

daha eve yeni geldiği için ve stresli olduğu için ötmeyecektir. size alışması ortamına alışması lazım. kuşun yaşı da önemli.

özellikle yeni alınan kuşun su içtiğini yem yediğini kolay göremezsiniz çünki siz varken kendini güvende hissetmediğinden kimse yokken suyunu içer. bende ilk aldığımda çok takıyordum ama o kendisi hallediyor merak etme.
20lt Glossotigma Tankım (moscow Blue)
[QUOTE=gururcann]

Aliexpressten 1 yıl önce temin etmiştim fakat şuan yarı fiyatında bir paket daha aldım onu deneyemedim. Moss dahil herşeyin tohumunu alabilirsiniz yorumlara dayanarak benim yolda olan bazi tohumlarimda mevcut gelsin deneyeceğim onlarida. Sevgiler[/QUOTE]


ailexpresten satıcı link paylaşabilirmisiniz. genelde satıcılar kuş yemi tarzında tohumlar gönderiyolar da [:D]
Akvaryum Bitkisi
[QUOTE=emokaan82]Yapay bitkiyi kimse önermeyecektir hocam. Biraz kum alıp (hagen-siyah quartz yada başka bitki kumu) gereksinimleri düşük olan anubias yada elodea tarzı bir bitki koysan çok daha güzel olur.[/QUOTE]

anubias ve elodea kuma ihtiyaç duymaz [:)]
Doğuma Ne Kadar Var ? Balığımi Ayirdim ?
10 - 15 gün daha var. balık patlayacak hale gelir doğum yaklaşında
Flower Horn Yavrusu
[QUOTE=ocubaba]

İki taraftanda kaynaklı bir yanlış anlaşılma olmuş. Şimdi soruyu tekrar okudum anladığım şey şu aslında 200-250 lt de bakılması gerekiyor fakat 50-60cm bir akvaryumda baksak olurmu biz soruyu böyle anladık doğal olarakta bu akvaryumda bu balığı bakacağınızı düşündük. Ve size o boy bir akvaryumda balığın bakılmayacağını söyledik. Burda sizin soruyu daha açık yazmamanız bir yanlış anlaşılmaya sebep olmuş. Bizimde soruyu biraz dikkatsiz okumamız.

Cevabıda şu şekilde tekrar vereyim ilk başlarda belli bir boya ulaşana kadar rahatça gelişimini sergilesede ilerleyen zamanda hem obur bir balık olması hemde büyük boylara ulaşması neticesinde 50-60 cm lik bir akvaryumu aşırı kirletecek akvaryum balığa dar gelecek strese girecek ve bunun sonucunda da hastalık vs. Gibi sorunlar ortaya çıkacaktır. İlerleyen zamanlarda da başka bir akvaryuma taşınması şart olacaktır.[/QUOTE]

hah sonunda anlaştık. cevabınız için teşekkür ederim :) benden kaynaklı yanlışlık için de özür dilerim [:iyi:]
Flower Horn Yavrusu
[QUOTE=ocubaba]

Sizin istediğiniz herkezin sizin istediğiniz cevabı vermesi istediğiniz cevap verilmezse karşı çıkmak mı ? Musa abi gereken bütün cevabı vermiş zaten fakat kime sorarsanız sorun o balığı o akvaryumda bakmamanız gerektiğini söyler biz bu cevapları verirken sizi kırmak veya bu işten soğutmayı amaçlamıyoruz. Sadece doğru olanı söylüyoruz.[/QUOTE]

Takıldığımız yer benim istediğim cevabın verilmesi değil benim sorduğum sorunun cevabı verilmesi. birçok konuda buna rastlıyoruz. zaten büyük tankda bakılması gerektiğini bildiğimi yazmıştım en başta.
ne kadar büyür , hayatını devam ettirir mi gibi özellikle bu soruları sordum ki sorduğum soruya mı akvaryum boyuna mı takılacaklar diye.


mesela birisi yazıyor ""birisi beta verdi. akvaryum alamadım ama alacağım bikaç gün içinde. şuan fanusda duruyor ama yem yemiyor" soru basit. çocuk hevesli ve heyecanlı. balığım neden yem yemiyor diye dert etmiş. gelen geçen fanusda olmaz fanus da şöyle böyle. çocuk demiş alacağım diye ama olmaz fanus da fanus. insanın sorduğu soruya odaklanan yok. abicim yer değişikliğindendir alışınca yer. hangi yemden verdin belki yemdendir vs. diyen yok. yani bu işte bi terslik varmış gibi gelmiyor mu bu şekilde mi davranılması lazım bana mı yanlış geliyor anlamış değilim.

Flower Horn Yavrusu
[QUOTE=BerkayYilmaz] En fazla 10 cm büyür ama çok uzun zaman alır tabiki normal hızda buyumez. Haftada 3 4 dip cekimi yaparsanız ve şık yemlerseniz süreyi kisaltirsiniz[/QUOTE]

berkay arkadaşım seni tebrik ediyorum. bu sorunun cevabı bu kadar basitti. [:iyi:]
Flower Horn Yavrusu
[QUOTE=ocubaba]
Evet sağlıksız ve mutsuz olduğu anlamına gelir. O akvaryumda sağlıklı olsa zaten 10 cm değil 20 cm büyürdü bir hayvanın bir ortama uyum sağlaması ve adaptasyona uğramasıda çok kolay birşey değil öyle olsaydı zaten musa abinin dediği gibi pet bardakta bakılan betada aynı uyumu gösterir 100 lt de bakılan beta da aynı uyumu gösterirdi. FH gibi bir balığı oraya tıkıpta bakmanızında bir mantığı yok zaten büyümeyecek ve ihtişamını sergileyemeyecekse herşeyden önce balığın güzelliğine yazık yapmayın ![/QUOTE]
[QUOTE=msyryn2907]
Hayır eziyet ettiğiniz anlamına gelir.Hep aynı şeyi söylüyoruz ozaman pet bardakta betta besleyin.Ölürmü? hayır.Ama sonuç olarak eziyet etmiş olursunuz.Sorduğunuz sorunun cvbı benim verdiğim şekilde ve birçok tecrübeli akvarist arkadaşta aynı düşünceyi belirteceklerdir.Burada amaç canlının sizin sağladığınız ortama ayak uydurması değil,sizin canlının doğasına uygun ortam hazırlamanızdır.Gerisi dediğim gibi eziyete girer.Ha ben eziyet ederim arkadaş diyorsanız zaten buraya böyle bir konu açıp sormanıza gerek yok.açıp sorduysanızda verilen cvbı hazmetmeniz gerekir.Doğru tektir unutmayın[/QUOTE]


Ozaman hayvanları doğalarından alıp 500 litre de olsa kendi doğalarına ölçekler binlerce kez daha küçük yere tıkmamamız lazım. 500 litre de büyümesi ve yavrulaması sadece hayatını ve neslini devam ettirmek istemesinden dolayıdır. doğanın gerçek döngüsünü sağlayamazsınız. Neden sizin zevkiniz için hayvanlar mutsuz veya sizin dediğiniz şekilde eziyet çekiyor.

FH ler kırma bir ırk ve bunu insanlar kendi zorlamasıyla hayvanlara yaptı. hayvan kendi doğasında kendi ırkıyla yavrularken içgüdüsel olarak başka bir ırkla yavrulamak zorunda bırakıldı ve bu denemelerde binlerce sakat balık doğdu ve öldü. belki hayvanların ömrü kısaldı. belki genetik hastalıklar ortaya çıktı. buda bir eziyettir.

ha olayın hazımsızlıkla alakalı bişey yok. bu konuyu açmamızın sebebi forumda herkese bu şekilde kalıp cevaplar verilmesinden dolayıydı. herkes aynı şeyi yazıyor insanların sorduğu soruya bile cevap verilmiyor.

DEDİĞİNİZ GİBİ DOĞRU TEKTİR; HAYVANLAR KENDİ DOĞASINDA , ÇİÇEKLER DE DALINDA GÜZELDİR.

daha yapıcı yorumlarla insanlara destek olmanız, onları irrite etmemeye çalışmanız, balığa verdiğiniz değerin daha fazlasını insana ve onları kırmamaya, onlara destek olmaya harcamanız dileğiyle. Unutmayın her şey insanlar için.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.