ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
idadagi
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Aralık 2015 08:54
Son Ziyaret:
19 Şubat 2016 18:37
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
irfan sezgin
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Denizli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

irfan sezgin

SON 10 MESAJI

Hamile Mpangam Ölüyor
Herkese merhaba.

Karma akvaryumum var. İçinde sarı prenses ve mpanga var. Geçenlerde erkek mpanganın yanına iki tane dişi mpanga almıştım. Daha ilk gün erkek titreme hareketleri falan yapmıştı. Bende tamam yakında ilk yavruları alırız diye düşünmüştüm.

Dün baktım dişilerden bir tanesinin karnı şişmiş. Çok geçmeden tüpçük çıkartmaya başladı. Ama erkek oralı bile değildi ve çıkan yumurtaları sarı prensesler yemeye başladı. Bende bir arkadaşın tavsiyesi ile çakma bir yavruluk yapıp dişiyi ve erkeği onun içib koydum diğerleri rahatsız etmesin ve erkek yumurtaları dölleyebilsin diye. Akşam baktım dişi ile erkek ayrı takılıyordu ve erkeğin umurunda değildi.

Bu sabah ikisini de tekrar yavruluktan akvaryumun içine koydum. Öğleden sonra baktığımda ise dişi yerde yan yatmış hareketsiz duruyordu. Ayrı bir yere aldım ama hala yan duruyor ve hareket etmiyor. Karnı hala şiş ve arka tarafı hala kırmızı. Hala içinde yumurta olabilir diyr düşünüyorum.

Eğer bir şey yapmazsam ölecek gibi duruyor yapabileceğim bir şey varmıdır yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.

Ps: akvaryumun sağ tarafı erkek prenses sol tarafı dişi prenses hakimiyeti altında.
Akvaryumdaki Suyun Ph'ı Ne Olmalı
Her iki günde bir tanesi ölüyor ne yazık ki. Yaklaşık 4-5 sarı prenses 4-5 amerikan ciklet var. hepsi küçük 4-5 cm.

Bu ph değeri bu tür balıklar için uygun mudur?
Akvaryumdaki Suyun Ph'ı Ne Olmalı
Herkese merhaba,

İçinde ciklet olan yaklaşık 100 lt'lik akvaryumda balıklarım sağlıklı değil. Suyun ph'ını ölçtürmüştüm 6,8 çıktı. Bu değer sarı prenses ve amerikan ciklet türleri için uygunmudur, ne olması gerekir?
Yeni Akvaryumda Isıtıcı İle Yaşadığım Sorunlar
Suyun ph'ını ölçtürdüm 6,80 çıkmış. Sarı ve mavi prensesler için uygun bir ph'mıdır, ya da amerikan cikletler için? Ölümlere sizce bu neden olmuş olabilir mi?

Ben her halükarda suyu komple boşaltıp içinde ne var ne yok alıp sadece yapay bitki ve iki tane testi bırakmayı düşünüyorum. Sizin görüşleriniz nedir bu konuda?
Yeni Akvaryumda Isıtıcı İle Yaşadığım Sorunlar
Eyvallah kardeşim, suyundan alıp ph ölçümü için gönderdim. Yarın suyun ph'ında bir sorun var mı ona bakacağım. Ona göre gerekiyorsa koyduğum bütün malzemeleri kaldırıp daha sade ama yaşanılır bir ortam oluşturmaya başlarım.

Akvaryumdaki balıklar küçük olduğu için bir sorun olmaz diye düşünmüştüm. Bugün olmasa da iki üç ay sonra bu sorunu yaşayacaksam o zaman şimdiden değiştirmekte fayda var. Bu akvaryum ebatları için önerebileceğiniz balık çeşitleri de var mıdır?
Yeni Akvaryumda Isıtıcı İle Yaşadığım Sorunlar
Anladım hocam peki bu sıcaklık değerleri ve yem miktarı uygunmudur? 28-29 derecelerde duruyor sıcaklık ve her gün yarım çay kaşığı yem.

Balıklarda bir hastalık olmuş da diğerleri bunu kapmış olabilir mi? Son iki günde ölüm sayısı çok arttı, sadece balıkların uyumsuzluğu buna neden olabilir mi?
Yeni Akvaryumda Isıtıcı İle Yaşadığım Sorunlar
Tecrübe hayatta yediğin kazıkların bileşkesiymiş. Petshoptaki elemana göre beraber yaşayabilecek cinsleri bir arada aldım. Challengerlarda sıkıntı hissedince tekrar geri verdim. şu anda sıcaklık 28 derece akvaryumda 3-5 cm arası 5 adet amerikan ciklet, iki tane büyük 7-8 cm sarı prenses, 3-4 tane 4-5 cm sarı prenses, bir tane kar prensesi bir tane mavi prenses iki tane de cüce vatoz var.

İki cins dediğinize göre mesela amerikan ciklet sarı prenses ve vatozlar birarada yaşarlar mı? Bunlara uygun hale getirmek derken akvaryuma başka ne yapabilirim mesela?
Yeni Akvaryumda Isıtıcı İle Yaşadığım Sorunlar
Salınım derken boya veya zararlı bir maddeyi mi kast ediyorsun hocam? Dediğim gibi bir yapay çiçek var, iki tane de saksı gibi petshopdan aldığım balıkların içine girip çıktığı süs eşyası var. Onun dışında bir şey yok. Tekrar bakarım ama. Son bir haftada elimi çok soktum suya onun bir zararı olur mu bilmiyorum.
Yeni Akvaryumda Isıtıcı İle Yaşadığım Sorunlar
Dediğim gibi şu anda ısıtıcı sorunu halloldu 27-28 derecelerde sabit. Bahsettiğim vitamin damlası ve ağır metalleri tutma için damlayı akvaryumu ilk aldığımda yani iki hafta önce dökmüştüm. Mama dediğim yem. Koyu kırmızı ve daha açık kırmızı iki tane yem var, birini bir gün diğerini öbür gün döküyorum, yarım çay kaşığı olacak şekilde.
Yeni Akvaryumda Isıtıcı İle Yaşadığım Sorunlar
Herkese merhaba,

Yaklaşık iki hafta önce bir akvaryum aldım. 85*45*25 yaklaşık 100'litrelik bir tank. Tankın içine deniz kenarından topladığım ufak taşları iyice yıkadıktan sonra koydum, iki tane de vazo gibi bir şey koydum bir tane de yapay çiçek var. Bir iç motor aldım ve 100 watt'lık ısıtıcı ki sorun burda başladı zaten.

İlkönce büyük bir papağan 2 tane challenger köpek balığı 2 sarı prenses 3 mavi prenses 1 kar prensesi 2 tane de cüce vatoz aldım. Isıtıcı çalışmadığı için su hep soğuktu. Hafta içi 300 wattlık bir tane aldım o da çalışmadı. Dün bu sefer çelik 200 wattlık ısıtıcı aldım ve termometre. İşin ilginç yanı bu ısıtıcı çalıştı ama 27-28 dereceye ayarlıyken suyun için 30 derece oldu hatta 31 oldu. Köpek balıkları o anda çok aktif oldu ve diğer balıklara saldırmaya başladı. bende hemen onları alıp geri götürdüm.

Onun yerine daha küçük 5 amerikan ciklet 3-4 tane sarı prenses 1 tane de bu enine çizgili olandan aldım.Suyun sıcaklığını düşürmek için soğuk su koydum sıcaklığı 27'ye getirdim ama tekrar arttı. Isıtıcının sıcaklığını şu anda 23 dereceye getirdim akvaryumun sıcaklığı 27 derecelerde ve ilk aldığım iki mavi prenses de öldü. Hatta son aldığım sarı prenseslerden bir tanesi de yamuk yamuk yüzmeye başladı. O da gidici gibi gözüküyor.

Her gün yarım çay kaşığı toz mama atıyorum. Suyu ilk koyduğumda ağır metalleri tutsun diye damla döktüm, vitamin damlası bile döktüm. ama balıklar hala ölüyor ne yazık ki.

Neyi yanlış yapıyorum veya ne yapmam lazım bilen arkadaşlar yönlendirebilirse çok sevinirim. Detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştım ki neyi düzeltmem gerekiyorsa onu yapayım. Şimdiden teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.