ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Ahmetce
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Kasım 2006 11:16
Son Ziyaret:
26 Ağustos 2011 14:36
Toplam Mesaj:
103 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet ÇELİK
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1967
Yaş:
57
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


calvus black cameron,ocellatus gold,albino cüce vatoz

SON 10 MESAJI

İki farklı black calvus hangisi Cameron?Çözüldü
Buda Forumda bir arkadaşin demiş olduğu Black cameron işte budur.Gerçi cameron yada değil benim istediğim balık bu maşallah elinde bu balıktan yavruları olan varsa alıcı olabilirim.


Birol bey,Bu balık, benim balığımdır.Görüldüğü gibi CALVUS PEARL CONGO veya CALVUS BLACK PECTORAL a benzemiyor.CALVUS BLACK CAMERON olarak yapılan tanımlamaların tüm özelliklerini taşıyor.Balık kırma değildir.Balığın anne ve Babası Yasin  bey tarafından 6-7 yıl önce yurt dışından getirtilmiştir.Bu balıktan 2 yıldır yavru alıyorum.Şu anda 3 cm in üzerinde yavru bulunmamaktadır.Kim ne derse desin benim balığım farklıdır.Balığın formu, Benekleri,beneklerin sırası ve düzgünlüğü,Balığın renginin ortama suya ve üreme dönemine göre farklılaşması,karekteri  yakıştırılan  türlere uymamaktadır.
Tetra Auqa safe
Su düzenleyicileri sudaki ağır metalleri bağlar,Klor etkisini giderir (bu ikisi balıklar için çok zararlıdır.)Ayrıca balığın mukozasını korur.Mukoza da balık için hayati öneme sahiptir.
Ben yaklaşık 3 yıldır aquatan kullanıyorum.20 lt çeşme suyuna 5 ml katıyorum.30 dakika beklettikten sonra suyu akvaryuma koyuyorum.
Eğer çeşme suyunu 4-5 gün dinlendirme imkanınız yoksa kullanmanızı tavsiye ediyorum.Özellikle fazla sayıda akvaryumu olanlar için ideal ve pratiktir.
Faydası konusunda tek bir şey söyleyeceğim.Siz çeşme suyunu güvenerek içiyor musunuz.İçmiyorsanız o çok sevdiğiniz balıklarınıza kullanmayın. kullanacaksanız mutlaka suyu en azından 4-5 gün dinlendirin,ağır metaller çökelsin ve klor etkisi kaybolsun.Sağlıklı balıklar...
Trakyalılar
Merhaba,Kırklareli-VİZE  deyim.
cüce vatoz'a yem
Haşlanmış ıspanak veya lahana da verebilirsiniz.Verdiğiniz yiyeceklerin artıklarını ertesi gün mutlaka akvaryumdan alın,su kirlenmesin.
ventralis mtoto
Ben ventralis besledim.Yavru da aldım.Erkek krater açıp dişileri kratere çekmeye başladığı anda, Akvaryumun tozunu attırıyor.Dişiler dahil her balığa saldırıyor.En güzel yanı da erkeğin yaptığı kurlar,izlemesi zevkli oluyor.
CALVUS
Sera veya Tetra nın protein ağırlıklı granül yemleri ile besleyebilirsiniz.Haftada 2-3 kez Kurutulmuş tubifeks,grindal kurt veya beyaz kurt verebilllirsiniz.
Calvusun türü ve cinsiyetleri
Balıklarınız Balıklarınız Compressicepstir.Bu benim calvusum.Karşılaştırabilirsiniz.

CALVUS
Erkeğin yavru yemesi iki şekilde olabilir.Dişinin kabuğu çok büyükse yumurtaları veya yeni çıkan yavruları(yumurta keseli)iyi kapatamazsa erkek yavruları veya yumurtaları yiyebilir.Yine akvaryumda bırakılan eski yavru varsa, yeni yavrular akvaryumda dolaşmaya başladığında erkek yavru yiyebilir.Ben iki yıldan fazladır balıklarımdan düzenli şekilde yavru alıyorum.Bu güne kadar erkek ve dişinin yavruları yediğini görmedim.Her zaman anne ve babanın yanında 8-10 yavru bırakırım.yeni yavrular çıkınca toplarım.Yavrular erkeğin çevresinde dolaşır yinede yemez.Fiyat konusuna gelince,Ben 3-4 cmlik black cameronları 10 ytl den veriyorum. Aynı boylar akvaryumcularda 20-30 ytl arasında değişiyor.sağlıklı balıklar...
blak camerun dişi sayısı fazlamı
Eğer akvaryuma yeni bir erkek koyarsanız.Eski erkek bu durumu kabullenmeyecek,ölümle sonuclanabilecek kavgalar çıkacaktır.Bir calvus yavrusu Yumurtlamadan itibaren 2 hafta sonra yuvadan çıkmaya başladığına
göre ve dişilerde 35-40 günde bir yumurta bırakacağından,Tavsiyem 2 veya 3 dişi bırakıp diğerlerini çıkarın.
Bu Calvus Blackin Türü nedir?
Batucan bey e ait balık CALVUS PEARL CONGO dur.
Bu da CALVUS BLACK CAMERON

http://img524.imageshack.us/my.php?image=dsc03303zw6.jpg



Ahmetce2008-01-15 15:12:50

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.