ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Alimdngrkss
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
82
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Mayıs 2015 14:23
Son Ziyaret:
14 Kasım 2022 23:32
Toplam Mesaj:
183 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Alim
Doğum Tarihi:
27 Aralık 1998
Yaş:
25
İl:
Osmaniye
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Alim KÖKSAL 65x29hx25 Beta, Cüce Vatoz. Bilirler herkes doğru, ama niye yapıp dururlar eğri...

SON 10 MESAJI

Bettanızı.ne İle Besliyorsunuz?
[QUOTE=Slnbrcksk]
Ben sinek veremiyorum maalesef çünkü hergün sinek ilacı sıkılıyor oturduğum mahalleye. Ben bettamı alalı 2-3 hafta oluyor et ürünlerine hiç girmedim henüz parazit riskinden dolayı, haşlanmış ıspanak suyun dibine çöküyor ve suyu çok bulandırıyor nasıl veriyorsunuz acaba ? Brokoliyi seviyor benim balığım :)[/QUOTE]
Elinizde tutun çekiştirsin biraz eğlensin [:)] Hem elinize alışır. Bir de çok küçük atın toplu iğne başı kadar falan zaten ağzına sığabilen her şeyi alıyor ağzına. Beni görünce hemen akvaryumun köşesine geliyordu benimki. Şu an aynı karaktere sahip flowerhorn besliyorum.
Bettanızı.ne İle Besliyorsunuz?
Önceki betama Normal yemlerin dışında sinek, yağsız çok az pişmiş kıyma, haşlanmış ıspanak ( biraz burun kıvırıyor arada ama yiyor).
Aslan Yuvaya Döndü
Gözlemleyin. Eğer kendinden daha dikkat çekici, daha hızlı haraket eden bir canlı var ise zarar verebilir. Ayrıca beta da diğer balıkların saldırısına uğrayabilir. Kuyruklarda tırtıklanma, kopmalar yaşarsanız ayırınız. Bu arada büyük ihtimalle karidesleri çıtır çıtır yiyecektir. Dikkatli olunuz. Mutlu hobiler.
Salyangozlar
Benim akvaryumumda da bir adet elma salyangozu var . Bitkilerin üstünde gezer ve üstündeki yosunları yer. Vatozlar salatalık yerken onlara eşlik eder. Yine vatozlar ile beraber dibe düşen yemleri yerler. Kısacası bir zararını görmedim çok sevimli. Ama bazı Elma Salyangozu türlerinin bitki yediğini duymuştum, alıp denemeniz gerek. Adi salyangozlar da aynı vazifeyi görürler fakat çok fazla ürerler. Baş edemezsiniz. Bir kaç tane elma salyangozu alıp 1-2 hafta gözlemleyin. Mutlu hobiler.
Yeni Dişi Bettam :) Çiftleştirenler Tavsiye
Bu balık benimkinin aynısı. Renk olarak ta aynı. Bu balığın ismi, türü nedir acaba?
Benimki de ilk aldığımda böyleydi. Şimdi erkekten daha büyük kocaman oldu [:)]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/174350/DSC_0029.JPG[/IMG]
[EDIT]Alimdngrkss,2016-04-06 17:22:10[/EDIT]
55 Lt De Beta + Cüce Vatoz?
Ben 2 Cüce vatoz ile besliyorum Max 47 litrelik akvaryumumda. Hiç bir sıkıntı yaşamazsınız. Beta agresif olsa bile cüce vatozu 1-2 kere kovalayıp bırakır. Beta hoşunuza gidiyorsa alın iyi beslemeyle 1 ayda iyileşecektir. Yalnız ilk önce betayı alıp tek başına 1 veya 1.5 ay besleyip iyice form kazandırın. Ondan sonra cüce vatozu alın. Yanında başka canlı varken iyileşmesi gecikecektir .Cüce vatozdan başka canlı alacaksanız tekrar betayla anlaşıp,anlaşmayacağını araştırıp ondan sonra alın. Mutlu hobiler.
Üretim İçin Ne Tarz Vatoz Küpü Kullanıyorsunuz?
Merhaba daha üretim yapamasam da ben 4. küpü tavsiye ederim. Baba yavruları daha rahat koruyabilir ve daha güvenli olur.
1000 Lt Tür Tavsiyesi
[QUOTE=aglarm38]Pirana duyduğuma göre içlerinden zayıf ve güçsüz olanları eliyormuş(paraçalıyorlar)[:'(]
bu kötü bir durum değil mi?
Kaç sene yaşarlar ortalama sağlıklı beslendiği sürece?
[/QUOTE]
Doğanın kanunu bu abicim, zayıfsan öl güçlüysen yaşa [:)))] Piranhaların seyir zevki Discus kadar olamaz. Piranhalar Ürkektirler loş ortam severler. Sizin tankınıza daha çok Discuslar yakışacaktır bence. Akvaryum salondaysa hele piranha hiç olmaz. Misafir gelse bakayım dese strese girdirir balıkları. Discus daha mantıklı ama karar senin mutlu hobiler.
Akvaryum
Merhaba akvaryumunuz cüce vatoz için yetersiz hacimde görünüyor. Elma salyangozunu öneririm fiyatı 2.5 5 TL civarındadır.
En güzel fotoğraflarınızı gösterin
Eski yarışmalara koyduğum resimlerden;
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/174350/DSC_0027.JPG[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/174350/IMG_2494.JPG[/IMG]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.