ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Amazonien
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Mart 2015 02:44
Son Ziyaret:
18 Nisan 2015 09:55
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Huseyin Orulluoglu
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Gaziantep
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Huseyin Orulluoglu

SON 7 MESAJI

150x60x60 yeni karma Amerikan tankım için tavsiye?
[QUOTE=dpsKinG_] Benimde kafamda aynı ölçülerde karma amerikan tankı kurma düşüncem var daha önce hiç beslemedim fakat nacizane görüşlerim;
1) yeterli olur. hatta bence 300w da yeterli olur.
2) 2 adet t5 ile aydınlatma az olur gibi. Gerçi sizin göz zevkinize bağlı ama siz onu 4 adet yapın balıkların renkleri daha canlı gözükür kanısındayım.
3) Dış filitreninde yetersiz kalacağı görüşündeyim beslemeyi düşündüğünüz balıklar için genel kanı çok pislettikleri için iyi bir flitrasyonun olması yönünde. Bence bir dış flitre birde iç filitre ile takviye yapılması gerek özelliklede yem artıkları ve büyük katı partikülleri tutmak adına mekanik temizlik için iç flitre olursa iyi olur.
4) Malzemelerin hepsi güzel, karbonu 1-2 ay sonra çıkarıp yenilemek gerekiyor diye biliyorum.Ayrıca eheim substrat pro yu da tavsiye ederim.
5) Su düzenleyicilere çok gerek olduğunu düşünmüyorum bence gereksiz bunlara ayıracağın maddiyatla gidip florasant yada diğer ekipmanları alabilirsin.

Son olarakta green terror ve jaguar agresif türler diye biliyorum. Büyüyünce karma akvaryumda terör estirebilirler. teksas hakkında bir bilgim yok fakat oscar orta derecede agresif diğerlerine nazaran biraz daha ılımlı.

Benim kafamdaki düşünce oscar, makrakanta, blue acara, gold veya red severum, vatoz, ters yüzen çöpçü duruma göre çikolata ciklet olarak karma yapmak yönünde.

[/QUOTE]

Bilgilerinizi benle paylaştıgınız icin tesekkur ederim. Balıklar evet biraz agresif lakin birer adet düşünüyorum ve bunlar akvaryumlarda cok gösterişli olan, akıllı balıklar size de tavsiye ederim. Işıklandırmada haklısınız tabi 4 tane daha iyi olacaktır lakin kara suyu seven balıklar oldukları için biotoplarına uygun olsun istiyorum. Karbonu yenileme hakkında da bilgi verirseniz cok mutlu olurum. Dediğiniz gibi ısıtıcıyı eheim jager 300w olarak değiştirdim. Saygılar
sanırım cevap vermeyeceksiniz ?
[QUOTE=astro] Akvaryumun boyutu suyun kalitesi ve canlı yemlemeler belirleyici oluyor gelişimde. Sıradan bir akvaryumda 8 ayda falan 15 cm yi geçer balıkların. Metro avmde 1 kilo donmuş ayıklanmış karides yani saf et 21 lira. Haftada 3 kez karides ver balıklarına.
Düzenli dip temizliğini aksatma. Ayda bir kaya tuzu ilave et akvaryumuna 100 litre için dolu dolu bir yemek kaşığı. Ayda bir yemleri sarımsak suyuna bandırarak ver. Gece yatarken ışıklarını açık bırakma.
Bende 6 aydır astronot besliyorum 20-27 cm arası iki balığım var deneyimlerim bunlar.mümkünsede akvaryuma başka hiç bir tür alma.
He bide en önemlisi ısıyı kesinlikle sabit tut 25-28 derece arası.[/QUOTE]

Arkadaş herşeyi açıklamış zaten. Hatta bana da yardımcı olursa cok sevinirim. Asidik suları seven balıklara kaya tuzu verilmesi tavsiye edilmiyor zira ph yükseltiyormuş genede karma Amerikan tankıma tuz kullanmalımıyım sizce? Bide yemler hakkında birşey soracağım. Coğu hobici arkadaş balıkların haftada bir aç bırakılmasını veya otcul yem verilmesini tavsiye ediyor. Siz ne diyorsunuz bay Astro? Saygılar
Sürekli KARBON kullanımı?
Merhaba, akvaryumda sürekli karbon kullanımı balıklarıma zararı olur mu? Balıklarım yavru Astronot, Green Terror, Texas, Jaguar cichlid. İlgilendiğin için teşekkür ederim arkadaşlar. Saygılar
En Agresif Ve Güçlü Balık Hangisi
Diamond Piranha, Wolf Cichlid ve Peacockbass.
green terror & jack dempsey Hangisi ?
Balığım hareketli olsun ama uydal da olsun diyorsan Green Terror. Hem agresif hem de görsel şölen olsun diyorsan Jack Dempsey. Hem görsel hem uysal olsun dersen de Elektric Blue Jack Dempsey al kardeşim :)
150x60x60 yeni karma Amerikan tankım için tavsiye?
Merhaba arkadaşlar iyiki varsınız ben Hüseyin. Tür değişikliği nedeniyle yeni tank yaptırmak istiyorum. 150x60x60 ölçülerinde, normalde 540 litre çıksada camların da kapladığı yerleri çıkarak hesapladığımda 467 litre alıyor. Karma Amerikan tankı olacak: Astronot, Green terror, Texas ve Jaguar cichlid yavruları beslemek istiyorum. Dekor olarak hagen siyah kum ve mango köklerinin balıklara uygun ve dogal bi görünüm olacagı kanısındayım.

Sizlere bir kaç sorum olacak:

1) Isıtıcı 500 watt uygun mudur? (Tetra düşünüyorum ve akvaryumda dış filtrenin emiş borusunun yanında konumlandırılacak)

2) Aydınlatmada Sylvania T5 Daylight ve Aquastar olarak 2 adet floresan düşünüyorum, uygun mudur?

3) İlerde tankımı büyütürüm diye aldığım Dophin-1600 dış filtrem bu tanka yetermi?

4) Şimdiye kadar dış filtrenin içinde verilen kendi malzemelerini kullanmama rağmen, sizler sayesinde önemli olanın dış filtreden ziyade filtre malzemeleri olduğunu öğrendim. Bir haftalık araştırmadan sonra kullanmak istediğim malzemeler şunlar ve bu malzemelerle ilgili tecrübelerinizi benimle paylaşır mısınız?
a) Sera Siporax
b) Seachem Purigen
c) Seachem Matrix Substrat
d) Seachem Matrix Karbon
purigen ve substratı nasıl ve ne sıklıkla temizlemeleyerek tekrar kullanıma hazır hale getirebilirim? karbonu sürekli kullanımı balıklara zarar verir mi? sadece kurulum için mi kullanmalıyım ve ne kadar da bir yenilemeliyim (akvaryumumda düzenli su değişimi yapacağım arkadaşlar yani genel olarak temiz kalacak, temizleme ve değiştirme sorularımı ona göre cevaplarsanız sevinirim)

5) Su düzenleyiciler hakkında bildikleriniz veya alternatifler nelerdir? (üretim düşünmüyorum, sağlıklı balıklarım olsun yeter ve ilk kurulumda akvaryum iki hafta balıksız çalışacak) su değişimlerinde bir gün bekleme tankında havalandırdığım su akvaryumuma uygun mudur, gene de Seachem Prime veya Sera Aquatan gibi düzenleyiciler kullanmalı mıyım? Kurulumda, su değişimlerinde veya filtre temizliğinde Nitrivec eklemesi gerekli midir veya suyu bulanıklaştırır mı?

Vakit harcayıp okuyan herkeze minnettarım ve ilgilenenlere çok teşekkür ederim arkadaşlar. Saygılar
Tetra Guppy mi Tropical Guppy mi?
Merhaba, Guppy kullanmadım lakin ikisi de kaliteli markalar. Tropical in farkı ise balıklarımın beğenerek yemesi, anlıyacağın doğru seçim olmuş. Genede birden fazla çeşit kullanmanızı tavsiye ederim zira balıklarınızın daha canlı ve renkli olmasını sağlar. Saygılar

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.