ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Nevzat EVŞEN
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
52
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Kasım 2006 12:33
Son Ziyaret:
09 Aralık 2020 23:15
Toplam Mesaj:
114 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Nevzat EVŞEN
Doğum Tarihi:
14 Mart 1989
Yaş:
35
İl:
Antalya
Meslek:
Muhasebe
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Nevzat EVŞEN 100x60x45 cichled

SON 10 MESAJI

İç Parazit Ve Sera Baktopur Veya Flagyl Kullanımı
Ne yazık ki şırınga uygulayamam 75 kadar yavru balık var

2 gündür flagyl uyguluyorum bu gün bir ara verdim yarın sabah yem ile kontrol edicem eğer sorun varsa tedaviye devam

Bu arada karantına tankına da ayırıp tedavi ettiğim balıklarım iyileşti onlarda bir sıkıntı yok şu anda yemde yiyorlar gayet hareketlilerde ama sıkıntı ana tankta. yaklaşık 10 gündür balıklarda kısım kısım yem yememe ve beyaz ipliksi dışkılama görüyorum ama ölen balık yok bu da ilginç geliyor acaba iç parazit yada kabızlık değil mi ki benim sorunum ?
İç Parazit Ve Sera Baktopur Veya Flagyl Kullanımı
Cevaplarınız için teşekkür ederim karantinaya aldığım balıkların bazıları artık yem yemeye başladılar bazıları da yeme ilgili alıp atıyorlar ama tam olarak yemiyorlar birde beyaz dışkılama devam ediyor acaba bu beyaz dışkılama tedavinin bir etkisi olabilir mi sonuçta paraziti atıyor olma ihtimalleri var mı ?
Ana tankta mecburi bir şekilde flagyl yemi emdirip balıklara vermem de bir sakınca var mı peki kullanabilirsiniz yazmışsınız ama bu flagyl biolojik döngüyü bozucak bir şey mi ?
İç Parazit Ve Sera Baktopur Veya Flagyl Kullanımı
Fotoğraf:
Hastalık Belirtileri: yeme ilgisizlik, yem alıp geri tükürmek, beyaz dışkılama.
Akvaryum Kapasitesi (litre): 350
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Tropheus
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
Filitrasyon: Fluval 406
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.):

Arkadaşlar merhaba Tropheus yavrularımda iç parazit olmuş durumdalar :( Balıkların boyutları ortalama 6 cm kadarlar. elimde Flagyl ve Sera baktopur var. Seachemin garlic guard sıvısı da var.

İlk olarak hasta olarak düşündüğüm balıkları karantina tankıma ayırdım orada 50 litrelik su da bir adet flagyl ile tedaviye başladım bu gün ikinci gün. Fakat gözlemlemem sonucunda ana tankımda yavaş yavaş diğer balıklarda da gözüküyor bu hastalık. Karantina tankı olayı yavaş yavaş anlamsız olmaya başlıyor çünkü bütün balıklar bu gidişte iç parazit olacak. Ana tankta nasıl bir tedavi uygulayabilirim? Yardımlarınız acil gerekmektedir.
Albino Chiphimbi Renkleri Hakkında ?
Merhaba Hobiciler,

Ben 4-5 cm boyunda Albino chipimbi yavruları aldım internette yaptığım araştırmalar sonucu bu balıkların nedense farklı hobicilerde farklı renklerde olanlarını görüyorum. Bazıları kıp kırmızı olurken bazıları pembesi turuncu renkte oluyor. Bu balıkların bir varyasyonları falan mı var ? Yoksa beslenme ile mi ilgili ? İlaç kullanımı hakkında da bir kaç yazı okudum (astaksantin diye bir kimyasal)

Bir de ek olarak ben balıkların ileride olabildiğince canlı kırmızı renkleri olsun istiyorum şu anda yemlede neler kullanabilirim? İlaç gibi ürünler kullananlarda varmış bunlar sağlıklı mı ?

not: Yem olarak şu anda elimde Tropical spriluna pul ve tablet, Dainich Veggi fx ve deluxe baby var, Tetra pro algea var.
Albino Red Ceeklerim
Bunların yanına Demasoni eklemeyide düşünebilirsiniz çok canlı ve görseli güzel bir akvaryum oluyor.
Türler Arası Çaprazlama Nasıl Oluyor ?
Merhaba arkadaşlar türler arası çaprazlama nasıl oluyor bu konu hakkında araştırma yaptım ama bir kaynak bulamadım. Lepisteslerin çaprazlaması kolay oluyormuş fakat benim asıl sorduğum troplar yada malawi türlerinden nasıl çaprazlama oluyor ? (farklı iki tür arasında soruyorum çünkü mesela bir balığın yavrusunun yavrusu ile de çiftleşmesi bir çaprazlama olduğunu öğrendim.)

Akvaryumum da Demasoni ve Albino red cheek var bu iki tür aynı akvaryumda olmalarına rağmen yer kavgası dışında bir birlerini yok sayıyorlar nasıl olur da bir demasoni erkeği ile albino red cheek dişisi çiftleşebilir ki ?

Balıklarda renk görme olayı yok diye biliyorum. Dolayısı ile bir demasoni karşısında gördüğü balığı cüssesine göre ve desenlerine göre seçiyor olmalı. Durum böyle olunca bir demasoni ancak jalo reef gibi balıklarla çiftleşe bilir diye düşünüyorum. ( ki bence jalo reef olsun afra cinsi balıklar olsun sanki demasonilerden üremiş gibi)

Kafamda deli sorular ? Bu konu hakkında bilgisi olan varsa bir yardımcı olsun.[EDIT]Nevzat EVŞEN,2020-01-07 16:03:02[/EDIT]
Eurostar Filitre Malzemlerini Kullanan Var Mı ?
Arkadaşlar merhaba Eurostar markasının seramik halkasını ve Eurostar Substrat XXL ürünün almayı düşünüyorum. Bu markanın ürünleri nasıl kullanan var mı ? Sera yada Eheim almak isterdim ama fiyatları çok uçuk.
En güzel fotoğraflarınızı gösterin
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/17196/050120201709191.jpg[/IMG]

Hayata tutunmaya çalışan bir ufaklık. (Demasoni)
Adım Adım Malawi Güncem | Tavsiye Alınır.
[QUOTE=ktulgar]Balıklarımın gelişimi yavaş ama renkleri çok yerinde. 3 ay oldu su değişimi yapmadım. Berraklık çok iyi. Sanıyorum ki biyolojik döngü şanseseri oturdu. Daha önceki akvaryumlarımda çok sıkıntu yaşıyordum ph dalgalanmaları, balık ölümleri , sarı su gibi... 3 ay oldu bir tek kuma sürtünen balık olmadı. [:)][/QUOTE]

Akvaryumunuz çok güzel gözüküyor fakat su değişimi hakkında önerim olacak. Su sadece pislendiğinde yada bulanıklaştığında su değiştirilmemesi gerek. En kötü haftada bir taze su eklenmeli ki balıkların gelişimi daha da çok artacaktır sizde gözlemleyebilirsiniz.

Kendi akvaryumumda ne zaman taze su döksem balıklarım sanki temiz su olduğunu bildikleri için döktüğüm yerin altına gelip banyo yaparcasına orada hareket ediyorlar.
Demasoni Kayalıkları (tropeus Duboisi Masva Eklend
Uğur abi akvaryum çok güzel gözüküyor. Özellikle senin kayaları çok beğeniyorum :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.