Türler Arası Çaprazlama Nasıl Oluyor ?


Nevzat EVŞENÇevrim Dışı

Kayıt: 09/11/2006
İl: Antalya
Mesaj: 114
Nevzat EVŞENÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2020 16:00
Merhaba arkadaşlar türler arası çaprazlama nasıl oluyor bu konu hakkında araştırma yaptım ama bir kaynak bulamadım. Lepisteslerin çaprazlaması kolay oluyormuş fakat benim asıl sorduğum troplar yada malawi türlerinden nasıl çaprazlama oluyor ? (farklı iki tür arasında soruyorum çünkü mesela bir balığın yavrusunun yavrusu ile de çiftleşmesi bir çaprazlama olduğunu öğrendim.)

Akvaryumum da Demasoni ve Albino red cheek var bu iki tür aynı akvaryumda olmalarına rağmen yer kavgası dışında bir birlerini yok sayıyorlar nasıl olur da bir demasoni erkeği ile albino red cheek dişisi çiftleşebilir ki ?

Balıklarda renk görme olayı yok diye biliyorum. Dolayısı ile bir demasoni karşısında gördüğü balığı cüssesine göre ve desenlerine göre seçiyor olmalı. Durum böyle olunca bir demasoni ancak jalo reef gibi balıklarla çiftleşe bilir diye düşünüyorum. ( ki bence jalo reef olsun afra cinsi balıklar olsun sanki demasonilerden üremiş gibi)

Kafamda deli sorular ? Bu konu hakkında bilgisi olan varsa bir yardımcı olsun.[EDIT]Nevzat EVŞEN,2020-01-07 16:03:02[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YYILDIZ51Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/03/2009
İl: Nigde
Mesaj: 6193
YYILDIZ51Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2020 15:26
Akvaryum da dişisi olmayan erkek balık diğer türlerle ciftleşebiliyor. Bazen hatları bozuk balık ortaya çıkabiliyor. Şuanda mutant kipili,chipimbi Son günlerde ise ikola yellow ortaya çıkardılar. Yani ikola ile ilangi yellow dan türeyen baliktir. Benim konularımda bakarsanız beyaz kuyruk iceman ile sarı prenses çiftleşme sonrası ortaya çıkan balıklar vardı. Özellikle yaptığım bir şey değildi aynı akvaryumda olduğu için çiftleşti.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir