ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
GOKHAN GUULL
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Ocak 2015 18:04
Son Ziyaret:
29 Eylül 2016 21:57
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Gökhan Gül
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Gökhan Gül

SON 8 MESAJI

Göz Fungusu - Göz Mantarı - Tedavi Süreci Tropheus
[QUOTE=THERACULA]100 litreye 1. 1.5 yemek kasigi kadar ekleme yapiyorum. Bir miktar akvaryum suyunu bardaga alip tuzu burada guzelce cozdurdukten sonra sirkulasyonun cok olduğu yerde yavas yavas suya dokmeniz yeterli.

Karantina tankinda vatoz var ise cikartmaniz gerekli.

Saygilar[/QUOTE]



Tesekkurler👍
Göz Fungusu - Göz Mantarı - Tedavi Süreci Tropheus
Kac litreye ne kadar tuz atiyorsunuz, bilgilenmek isterim.[EDIT]Cagdas OZDOGAN,2015-12-02 10:34:58[/EDIT]
Göz Fungusu - Göz Mantarı - Tedavi Süreci Tropheus
Selam arkadaşlar.

Göz fungusu veya başka değişle göze perde inme - göz mantarı olan balığımın tedavi sürecini paylaşmak istedim sizinle %100 iyileşme.

Biliyorsunuz ki mantarlar akvaryumu muz da her zaman vardırlar normalde zararlı değillerdir fakat balığın yaranlanması hastalanması su şartlarının kötülüğünden veya stres anında ortaya çıkar ve o zaman zararlı olmaya başlarlar.

akvaryum boyutum 150 60 60 bu zamana kadar çok şükür balıklarım hiç hastalık geçirmedi 8-2 f0 duboisi maswa kolonimin yanına f0 red rainbow almaya karar verdim uzun araştırmalar sonucu bir hobici arkadaşımdan 8-2 red rainbowları aldım balıklar gayet sağlıklı ve güzeldi, uygun şartlarda eve getirip uygun şekilde alıştırarak akvaryuma koydum ışıkları kapadım.

Diğer gün balıklarımı kontrol ettiğimde ya aldığım da göremedim aldığımda öyleydi yada stresten balığım göz fungusu olmuştu gözüne perde inmişti (erken teşhis çok önemli).

Tedavi süreci

Not= streste olan balıklarınızı gece yakalayıp tedavi uygulayın çünkü balıklar uyuduklarında göremezler hem rahat yakalanırlar hemde strese daha fazla girmezler. Balıkları kustururken de aynı taktiği kullanabilirsiniz sıfır stres.

1. gün balığımı 10 litre tedavi akvaryum uma alıp 10 litreye 20 metilen mavisi damlatıp balığa duş aldırdım sonra balığımı elime alıp gözüne bir damla metilen mavisi damlatıp 5 6 saniye bekleyip tekrar ilaçlı suya katıp bir kaç dakika bekleyip ana tanka aldım.

2. gün aynı işlem

3. gün aynı işlem artı eczaneden aldığım terramycin göz merhemi ile balığın gözüne göze zarar vermeden kremi sürdüm.

4. gün de aynı işlem

5. bir şey yapmadım gözle görünür iyileşme vardı.

6. gün tekrar metilen mavisi ve terramycin göz merhemi son kez sürüp tedaviyi bitirdim balığım çok şükür kör olmaktan kurtuldu ve sağlığına kavuştu arkadaşlar.

NOT: Yaptığım tedavi tamamen kendi tecrübelerim ile yapılmış bir yöntem resmi bilgi değildir.

Herkese güzel hobiler sağlıklı balıklar.

Tanganyika Ve Çeşme Suyu
Telefon girdigim icin goremiyorum ama eger bulduysaniz fotolari filan silmistim baliklarimin basina olaylar geldikten sonra :/
Tanganyika Ve Çeşme Suyu
Diger profilimin sifresini ve diger bilgilerini unuttugum icin bu profili actim suan tlfndan giriyorum foto atamiyorum youtube gokhan gul tropheus yazarsaniz duboisilerim ikolalarim be ilangilerimin videolarini gorebilirsiniz izlerken ilangilerime cok dikkat edin tr de onlara benzer baska balik gosteremezsiniz :)
Tanganyika Ve Çeşme Suyu
[QUOTE=MSA][QUOTE=GOKHAN GUULL]15 yıldır balık besliyorum 5 senedir tropheus tropheusun tüm türlerini f0 f1 olarak besledim şuan elim de de f1 duboisi var değil ilaç veya ph arttırıcı şeyler 2 3 ayda bir dip çekimi yapıyorum oda görüntü kirliliğinden ve birkez bile balık öldürmedim Allah nazardan saklasın ve maşh akvaryumum yavru kaynıyor şuan %20 lik su değişimlerim de direk çeşme suyu katıyorum. Balıkları kendi haline bırakın akvaryuma el sürmeyin balıklar huzurlu olsun düzenli yemlerini verin akvaryuma müdahale etmeyin durmadan uğraşmayın erkek dişi oranı yeterliyse yavru almamanıza imkan yok bol yavrular dilerim.[/QUOTE]

Öncelikle sizi can-ı gönülden tebrik ederim. Tüm varyetelerin elinizden geçmesine hayran kaldım. Hemen açtığınız konulardan faydalanmak istedim. Çünkü bir çok varyeteyi görme şansım olmadı. Ama tek bir konu dahi açmamışsınız. Bari mesajlara bakayım dedim. Onda da bilgi mahiyetinde bir yazınıza rastlayamadım. Siz de benim gibi paylaşım yapmayı sevmiyorsunuz galiba.[/QUOTE]




Bu profilimi yeni actim diger profilimde baya bi konu actim akvaryumumu tanittim ama her tanittimimda akvaryumumun veya baliklarimin basina malesef birsey geldi nazar diye birsey gercekten var o gunden sonra bir daha akvaryum tanitmadim cunki turun hep en guzel orneklerini tasiyan baliklari besledim besliyorum ama iste artik akvaryum paylasmaktan korkuyorum [:(]
Tanganyika Ve Çeşme Suyu
15 yıldır balık besliyorum 5 senedir tropheus tropheusun tüm türlerini f0 f1 olarak besledim şuan elim de de f1 duboisi var değil ilaç veya ph arttırıcı şeyler 2 3 ayda bir dip çekimi yapıyorum oda görüntü kirliliğinden ve birkez bile balık öldürmedim Allah nazardan saklasın ve maşh akvaryumum yavru kaynıyor şuan %20 lik su değişimlerim de direk çeşme suyu katıyorum. Balıkları kendi haline bırakın akvaryuma el sürmeyin balıklar huzurlu olsun düzenli yemlerini verin akvaryuma müdahale etmeyin durmadan uğraşmayın erkek dişi oranı yeterliyse yavru almamanıza imkan yok bol yavrular dilerim.
Duboisi Yavru Katliamı
MERHABA AYNI SORUN BENDE DE VARDI FAKAT BEN OLAYI ÇÖZDÜM O KADAR ÇOK YAVRUM ÖLMEDİ.

SORUN BUHAR CAMINDAN SUYA DÜŞEN YOSUNLARI YEDİKLERİ ZAMAN VE DIŞ FİLTREYİ TEMİZLEDİKTEN SONRA BORULARIN İÇİNDE OLUŞMUŞ MOTORU ÇALIŞTIRINCA TANZİKLİ SU İLE DIŞARI ÇIKAN SARIMSI KAGIT SEKLİNDEKİ PİSLİKLERİ VEYA BEYAZ HAVA BORULARININ ÜZERİN DE OLUŞAN KREMSİ PIRTIMSI MANTARLARI DOKUNDUĞUMUZDA KALKMASI SONUCU YEDİKLERİ İÇİN ÖLÜYORLARDI GÖZLEMLEDİĞİM KADARIYLA BENDE O 3 FAKTÖRÜN ÖNÜNE GEÇTİM VE ÖLÜMLER DURDU 3UNDEN BİRİ VEYA 3Ü ÖLDÜRÜYOR YAVRULARI HATTA 2 3 AYLIK BALIKLARI BİLE ÖLDÜRÜYOR. BENDE Kİ FARKTÖRLER BÖYLEYDİ BUNLARI BİR DENE DERİM BİRDE SUYUN ÇOK SAĞLIKLI GÖZÜKMÜYOR FOTOLARDAN GÖRDÜĞÜM KADARIYLA.[EDIT]GOKHAN GUULL,2015-11-17 17:44:32[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 27 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.