ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
furkanyldrm
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Ağustos 2014 12:04
Son Ziyaret:
17 Ocak 2015 14:07
Toplam Mesaj:
102 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Furkan YILDIRIM
Doğum Tarihi:
18 Kasım 1993
Yaş:
30
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Furkan YILDIRIM

SON 10 MESAJI

Elektrik kesintisi
Elektrik kesintisi konusu bütün hobicileri ilgilendiriyor, şahsen henüz bir önlem almış değilim ama sürekli aklımda. Uzun süreli elektrik kesintileri pek yaşamıyoruz ama ya yaşarsak diye düşünmek lazım bence. Ailenin bir ferdiymiş gibi değer verip, emek harcadığımız balıkların ölüleriyle karşılaşmayı burdaki kimse istemez bence.
Bu konuda bir araştırma yapmadım fakat, şarjlı hava motoru, ısıtma amaçlı değişik ürünler vs. almaktansa bir tane kesintisiz güç kaynağı almak daha mantıklı geliyor bana.
150*44*57 Karışık [ Tür Değişikliği İçin Tavsiye]
Evet abilerim kardeşlerim, tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Uyumsuz türler bulundurması, büyüdükçe kalabalık olmaları ve biraz da sıkılmış olmam sebebiyle vatozlar hariç akvaryumu boşaltıp, farklı bir türe geçmek istiyorum.
Aslında aklımda tek tür beslemek var ama maksimum 2 tür de olabilir.
Herkesin görüşüne saygım var ama gönlüm çok klasik olmayan ve büyük boyutlara ulaşabilen türlerden yana.
Birkaç tür araştırdım; green terror ve makav için 1d1e olur başka bir tür koyamazsın dediler. Astronot için de yavru almak istiyorsan aynı şekilde bir çift olur dediler.
Frontosa için sabır ister, geç büyür birkaç tür besledikten sonra frontosaya geçersin dediler.
Dediler de dediler, son olarak kafalı yunus kolonisi tavsiye edildi. 2e8d olacak şekilde boyları 15 cm civarı. Bütçem 1e4d dişiye yeter ama tek erkek tavsiye edilmiyormuş iki erkek olması yani rekabet olması balıkların formu açısından faydalıymış.
Kafalı yunusların görselliği hoşuma gidiyor, belki yavruları da yem vs. masraflarımı karşılar ama önceliğim dediğim gibi biraz daha farklı türler.

Yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden herkese teşekkürler.
furkanyldrm2015-01-16 20:54:16
Sızıntı: Sıkıntı Büyük
Akvaryum kaç litre, nerden sızdırıyor?
Balik gonderimi hakkinda
[QUOTE=selamolsun]2 balik gondericem biri 10 12 cm digeri 6 7 cm 2 farkli posette gidicek kac l suya kac tablet atmam gerek[/QUOTE]
Dediğim gibi, ayrıntısını bilmiyorum. Satan bir yere gidip danışabilirsiniz.
Tarihi Geçmiş yem
Aldığınız yere geri götürün bence.
Green Terror yeni kurulum.

[QUOTE=bozkurt681]Pardon, neye dayanarak değişmez dediğinizi söyler misiniz? Ben açıklayarak söylüyorum; 100W ısıtıcı o litrede nir akvaryumu ısıtmak için uzun süre çalışacak. 200W ısıtıcı kısa sürede aynı işi yapacak. Forumda bu konuda tecrübe edilen bilgiler mevcuttur.

[/QUOTE]


Mustafa kardeşim, Watt güç birimidir. Gücün tanımını basitçe yapmak gerekirse "birim zamanda yapılan iş" diyebiliriz. Yani senin de dediğin gibi 200W ısıtıcı aynı miktarda suyu, 100W ısıtıcıya göre daha kısa sürede istenen sıcaklığa getirecektir.
Gücün tanımına ne demiştik, birim zamanda yapılan iş. Şimdi 200W ısıtıcının 5 dk'da, 100W ısıtıcının 10dk'da suyu istenen sıcaklığa getirdiğini varsayalım. Güç ile zamanı çarptığında ikisinde de aynı değeri elde edeceksin, bu da faturanın değişmeyeceği, değişen şeyin sadece suyu ısıtma süresi olduğu anlamına geliyor.

Kafana yatmadıysa bir fizik öğretmeni ile bu konuyu konuşabilirsin. Forumda veya farklı internet ortamlarında paylaşımlarda bulunmak için gerçek bilgiye sahip olma şartı aranmadığını düşünürsek internette gördüğümüz her şeye inanmamamız gerektiği açık. Bu dediğimi de yanlış anlamayacağını umuyorum, çünkü aramızda çok bilgili büyüklerimiz de var. Bize de bir sürü bilgi arasından gerçek olanı, akla uygun olanı çekip almak düşüyor.
furkanyldrm2015-01-14 13:03:11
Sarı Prenses Yavruları Hakkında
Yerler, sırf babamın sabırsızlığı yüzünden 17 tane auratus yavrumu bu şekilde kaybettim.
Balik gonderimi hakkinda
[QUOTE=selamolsun]Yanlis anlasildim sanrm daha once gondermisligim var cep sobam ve strafor kolim mevcut tek sorun 02 yok bunun icin yardim istemistim cevrede yardim olabilecek biri var mi diye o yuzden[/QUOTE]

Anladım, ya pilli hava motoru ile yollayacaksınız ya da suya oksijen tableti atacaksınız. Bir araştırın oksijen tabletini, ayrıntılı olarak bilmiyorum.
Balik gonderimi hakkinda
Bu havalarda sıcaklığı da düşünmek zorundasınız, forumda biraz araştırma yaparsanız sorularınıza cevap bulabilirsiniz. Yakın zamanda soğuk havalarla ilgili bir konuşma yapılmıştı diye hatırlıyorum.
Green Terror yeni kurulum.
[QUOTE=bozkurt681]Selamlar, kurulumunuz hayırlı olsun, ısıtıcı olarak 200 veya 300W kullanırsanız elektrik faturanıza daha az yük olacaktır ve daha kısa sürede istediğiniz sıcaklığı sağlayabilirsiniz. Sağlıklı balıklar diliyorum akvaryum gayet hoş olmuş.[/QUOTE]

Elektrik faturası değişmez.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.