ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
MasterBeTTa
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Ocak 2014 02:45
Son Ziyaret:
21 Mart 2014 02:39
Toplam Mesaj:
23 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İlhan Kurtuldu
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


80*40*50 Bitkili Full Red Yapım Aşamasında
20 LT HMP Steel Blue Betacan

SON 10 MESAJI

Beta Akvaryumu
Abidin bey , bende beta bakıyorum kurduğunuz akvaryum fonksiyonel olmuş gibi gözüküyor fakat filtre fazla gibi 3 günde bir dinlenmiş taze su değişimi çok daha elverişli olacaktır. Bunun dışında elodea lar ortadan bölünür mü bilmemde bendekiler filiz üstüne filiz çıkartıyor tek tek ayırıp tekrar ekiyorum , acayip çoğalıyorlar. Ama o akvaryum için moss türlerinden biraz kullanıp o hindistan cevizi kabuğunda da 4-5 cm. bir delik açsaydınız elodea lara gerek olmazdı gibime geliyo. Ama sizde sirkülasyon filtresi olduğu için dalga kıran gibi kullanıyorsunuz herhalde. Uzun lafın kısası güzel olmuş.. Sağlıklı hobiler..
Betta için düşünceleriniz
1- Cam sağlıktır :)
2- Akvaryum bitkili ise ve gölge yapan geniş yapraklar varsa (anubias vs ) kuytu köşeler kendiliğinden oluşucaktır.
3- Betalar etçil dir. O yüzden pul yem vs hikaye. Ver canlı yemi ver artemia ver kan kurdu , o zaman kondisyon nasıl oluyor gör.
4- Normal gün döngüsü en mantıklısı yada akvaryum bol bitkili ise 12 13 saat aydınlat , geri kalanında kapat gitsin. Hatta Filtre falan varsa onuda kapat. Betalar durgun suyu sever.

Saülıklı , kayıpsız hobiler..
Yavrularımın kuyruk tipleri.
VT herzaman baskın oluyor arkadaşlar dişisi erkeği farketmiyor...
bettaya bitkisel yem
Canlı yem canlı yem canlı yem... Kondisyon , renk , kabarma , üreme , hepsi anca bu sayede oluyor.. Betaya atıcagın canlı yemi çöpçün yemez zaten makul miktarlarda atarsan çöpçüye bile ulaşmadan süpürucektir beta.. Yada kan kurdu dondurulmuş olarak ben ocean nutron kan kurdu ve düzenli artemia ila besliyorum. Haftada 1 gün aç akşamlarıda sera betagran.. Günde 3 kez besliyorum bu arada :)
25.06.2013 Marble HMPK Üretimi
Maşallah okadar güzeller ki otur saatlerce izle.. Ben bi türlü tutturamadım şu işi 4 aydır deniyorum okumadığım araştırmadığım yer kalmadı genede olmadı bi türlü. Elimde full yumurta dolu dragon , salamender ve vt dişi , suyu komple köpük yapan HMP Steel Blue Red ve DT Blue Butterflay erkek var ısı , ışık , bitki , canlı ve dondurulmuş yem günde 2 kez , catalpa yaprakları herşey tam fakat tam aradan engeli  kaldırıp dişiyi erkeğin yanına bıraktığım anca dövüş.. Neyi eksik yapıyorum .. Sizde olmasanız yeri üretimleri göremiycez.. Kolay gelsin yagmur hanım..
Gördüm aldım ama..
Kan kurdunu ben donmuş alıyorum. çay kaşıgıyla kenarından kırıp kırıp kürdanla alıp suyun ustune dagıtıyoru. Kurtlar aşağıya düşerken kapış kapış saldırıyolar.. Buz dolabı buzlugunda saklıyorum hiç bişeyde olmuyo. Gerektiğijnde çıkartıp dediğim gibi kullanıyorum.
beta çiftim
forumda gerekli ve tatmin edici bilgiler var. Takip ederseniz faydanıza olur.
Betam evde kalıcak
sakınan göze çöp batar hiç bişey olmaz.. :)
akvaryumda su dalgalanmasını nasıl önlerim ?
beta için dış filtre çok fazla illada dış filtre kullanıcam diyosan bitkilendir akvaryumunu yada betaya saklancak yerler yap. fakat beta durgun suyu sever .. ben pipo filtreyi gunde 12 saat çalıştırıyorum okadar..
İlk kez gördüğüm bir hastalık
Yemezler yemezler. Beta hastaysa yemin y sini yemez. Hastalıktan kurtuldukları günden itibaren yem bırakmayacaklardır kutuda. Koyduğun kavanozlarda dip çekimi yap 3 günde bir , kurtulucaklardır :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.