ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Harpy
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Ocak 2014 10:55
Son Ziyaret:
22 Aralık 2014 17:03
Toplam Mesaj:
159 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Göknur Ezel
Doğum Tarihi:
03 Ekim 1982
Yaş:
41
İl:
Istanbul
Meslek:
Ekonomist
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mutlu, sağlıklı balıklar, keyifli hobiler dilerim..

SON 10 MESAJI

sarı sarı yapraklar...
[QUOTE=GOLDFISH]Göknur hanım akvaryumunuzda salyangozların yaşamama nedeni ve bitkilerinizdeki sararma ve anormal yaprak durumları tamamen kullandığınız aydınlatmadan kaynaklı son günlerde yapılan araştırmalarda özellikle sizin ki de maalesef öyle.. uzakdoğu menşeili ve  ucuza imal edilip tamamen ticari maksatlı üretilmiş tassaruf ampülleridir..bunlar yapılan açıklamalara göre ciddi oranlarda radyasyon yayıyorlarmış..hal böle olunca  sonuçta tahminim sizin başınıza gelenler gibi oluyor..geçmiş olsun diyor.. acilen o lambayı değiştirip akvaryumlarda kullanılan uygun ebatlı ve gerçek kullanım maksatlı bir aydınlatma edinmenizi  ve  sizin olayınızı çözecek kanaatindeyim..sağlıklı akvaryumlar diliyorum.
[/QUOTE]

Cevabınız için teşekkür ediyorum.. sebebin ışıklandırmadan kaynaklandığını tahmin etmiştim ama akvaryum için özel olarak üretilen floresan tipi aydınlatmalar maalesef akvaryumuma uyumlu değil.. bu konuyla ilgili bir öneriniz olabilir mi acaba? ayrıca philips vs gibi markaların uygun kelvinde çeşidini maalesef bulamadım ancak daha iyi o tip markalar uygun olur diyorsanız bulmaya çalışabilirim..
sarı sarı yapraklar...
Merhaba arkadaşlar; bitkili lepistes tankımda adlarını bilmediğim 4 çeşit bitkim var 2si gayet iyi durumda renkleri ve yaprak gelişimleri ilk defa bu işi yapan biri olarak beni gayet şaşırtıyor.. Ancak diğer iki bitkimde belirgin bir sarılık var.. hatta birinin yaprakları eciş büzüş çıkıyor. ve onu ilk aldığımda üstteki yeni çıkan yapraklar kırmızıydı ancak şuanda onlar bile sarımsı bir şekilde çıkıyorlar.. 

Herhangi bir gübreleme yapmıyorum ve maalesef bilmediğim bir nedenden salyangozlar bu akvaryumda kesinlikle yaşamıyor.. 

Kullandığım ışıklandırma; kelvin olarak araştırmıştım o zaman şimdi neye göre aldım hatırlamıyorum.. lümen olarak bakmamıştım sanırım.. 


Bitkilerim;

Bu bitkinin bazı yaprakları vatoz tarafından yendiği için arada eksik yaprakları var.. Alttakilerin sağlıksız görünmelerinin sebebi tamamen yapraksız kalmaması için sadece aşırı hasarlı yaprakları kesmiş olmam üstte görünen 4-5 yaprağı çok kısa zamanda attı.. 





Bu bitki 1 hafta öncesine kadar yavru tankında kumsuz bir şekilde duruyordu ve ısıklandırması da çok yetersizdi ona rağmen gayet yeşil ve sağlıklı görünüyor.. 


Bilgilendirme için şimdiden teşekkürler.. 
Harpy2014-04-23 23:19:55
250LtTahtaSandıktanLepistesHavuzu-bitkili(son dzyn
her seferinde görsel olarak rahatsız edici olmasını beklerken, yine bir şekilde göze de hoş görünecek bir sonuç çıkarıyorsun. çok başarılı. balıklar için de gayet bol yüzecek alan var eminim kendilerini evinlerinde gibi hissediyorlardır.. eline sağlık 
Riskli akvaryum dekoru değişimi!
Suyu azaltmak iyi fikir, ayrıca taşları mağaralar oluşturacak şekilde dizmişsiniz, küçükleri çıkartıp büyükleri yatırıp saklanamayacakları hale getirmeniz işe yarayabilir. Yine nispeten loş olması vatoz tarzı gece gören balıklar dışındakiler için işe yarayacaktır... Bir de yem attıktan sonra hızlı bir hareketle yukarı doğru toplayabilirsiniz balıkları.. kolay gelsin.
Bu da benim tankım
Gayet başarılı buluyorum. Özellikle kafatası el yapımıysa olağan üstü başarılı.. 
Doğal görünmüyor diyen arkadaşlar; doğal olması için yapılmadığı çok açık zaten.. 
Elinize emeğinize sağlık. Olur mu bilmem ama filtre ve ısıtıcıyı da surların içine saklayabilseydiniz tadından yenmez olabilirdi tekrar tebrik ederim :) 
lepisteslerimde karın çekikliği problemi
Sarımsaklı yem verirsen bir kısmını kurtarabilirsin..  Harpy2014-03-09 23:14:54
Salyangozlar neden ölüyor?
mısır çarşısından aldım.. sahte olduğunu nasıl anlıyoruz? çünkü öyle bir ihtimal varsa kesin sahtedir.. zira bol kazıklı bir alışverişti bizim için... 
Salyangozlar neden ölüyor?
[QUOTE=acemibalık]Bu kumdan salyangoz ölümü olabildiğini bende okumuştum forumlarda.[/QUOTE]

bunun bir çözümü yok mu peki? zamanla geçer mi?
Salyangozlar neden ölüyor?
[QUOTE=ethem67]Kayatuzu kullandınızmı?[/QUOTE]

hayır kaya tuzu kullanmadım.. zaten yazmayı unutmuşum ama çöpçü ve vatozum da var.. herhangi bir ilaç vs de kullanmadım hatta salyangozu koymadan önce dip çekimi yapmıştım. su düzenleyici bile kullanmamıştım. sadece düzenli olarak vitamin damlası kullanıyorum.. 
Salyangozlar neden ölüyor?
[QUOTE=aljehin]Aynı şey benimde başıma gelmişti üstad sanırım hegen kum aldıysan tabana o yüzden oluyor. İlk kurduğumda akvaryumu benimde başıma gelmişti. Emin olmamakla beraber kumdan şüphelen bence.[/QUOTE]

Cevap için teşekkürler..

Sonra çözüldü mü peki? Nasıl geçti? Neler yaptınız?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.