ÖZELLİKLER
BİLGİLER
İMZA
"Padişah-ı alem olmak bir kuru kavga imiş
Bir veliye bende olmak cümleden ala imiş."
Yavuz Sultan Selim
SON 10 MESAJI
Öcelikle tebrikler,
Belki aynı olay değildir ancak tecrübemi aktarayım birilerine faydalı olur dedim. Benim dişi sarı prensesim ağzına yumurta aldıktan sonra (yem yediği halde) yavaş yavaş rengi açılıp açık sarıya doğru dönüyor. Yavrular çıktıktan sonra bir kaç gün ayrı tankta besiye çekiyorum gücüne kavuşsun diye ancak birden rengi nerdeyse beyaza yakın bir hale geliyor bu 2-3 gün içinde. Ana tankıma aldığımda 1 hafta bazen 10 gün içinde eski rengine geri geliyor.
Zeyd:
24 sarı prenses yavrusu dünyaya geldi o kadar küçük balıktan 24 tane yavru aldım.Ama sizin anlattığınız gibi özel bi işlem uygulamadım.Bana göre anneliğe en yakışan ve yavrularına sadık bir balıktır sarı prenses .
Zeyd Bey,
Ben beklemek taraftarıyım. 24 yavru iyi bir rakam ben o kadar ümitli değilim. 8-10 tane civarında yavru olur diye tahmin ediyorum. Benim anllattığım özel işelmler diye tabir ettiğiniz ilaçlamalar ise onların bu balığın yumurta almasıyla bir alakası yok. Sadece yeni kurduğum bir akvaryuma hastalık şüphesi taşıdığım balıklar koymak istemediğimden. Ancak erken yaşta ağzına yumurta almasında verdiğim mineral ve vitamin karışımı tozun faydası olabilir.
İyi niyetlerinizden dolayı teşekkür ediyorum.
[QUOTE=Akvarist]Çok geçmeden kustur fazla yavru alırsın..Saygılar ve tebrikler..[/QUOTE]
Teşekkür ederim ancak ilk yavrulaması olduğu için kusturmayı istemiyorum. Ayrıca elle tutup ağzını açacak kadar bile değil bu büyüklükte bir balığı kusturabileceğimden de şüheliyim. Oluruna bıraktım çok olmasındansa sağlıklı olmasını tercih ederim.
Bu arada bu ne hız. Mesajımı attım ve sayfada nasıl durmuş bir bakayım derken altında cevap gördüm.
75x50x35 ebatlarında yaklaşık 100-110 l kapasiteli bir akvaryumum var. Küçük denebilecek bir akvaryum. Masamın üzerinde duruyor ve az yer kaplaması için 36 cm derinlik ve 75 cm genişliğe rağmen 50 cm yükseklikle standart akvaryumlara göre biraz daha yüksek bir akvaryum.
Su şartlarını test etmediğim için belirtemiyorum. Akvaryumu ilk aldığımda (9 ayın başı) suyla doldurdum ve 2-3 gün dinlenmesini bekledim. Aradan 1 hafta geçmesine rağmen hiç balığım yoktu. (aslinda 13 litrelik küçük akvaryumumda baktığım bir ateşağzı vardı ama hasta olduğu için bu akvaryuma hiç koymayı düşünmedim). Bulunduğum yerde getirdiği balıklara güvendiğim sadece bir akvaryum satıcısı vardı ve ondada hiç balık yoktu. (sezonu değilmiş, ramazan geliyordu ve satılmıyormuş). Bende arkadaşlarıma rica edip birer ikişer balık ayarladım ama arkadaşlarımın akvaryumundaki en cılız balıklardı bunlar. En büyüğü 5-6 cm kadardı.
Bu arada 4 adet 2-3 cm civarında yunus siparişim üzerine geldi. Arkadaşlarımdan aldığım balıklar ve gelen yunusları 13 lt lik akvaryuma koydum (ateşağzı sizlere ömür). Güvendiğim akvaryumcu arkadaştan formaldehit (1cc lik toza 4cc su çekerek 5cclik bir enjektör içinde), gmt (bir tür dezenfektan conax veya coax diye bir markası var ve tavuk çiftliklerinde zeminde kullanılıyor yanlış bilmiyorsam. Sıvı formda ve 5lt lik ticari ambalajdaki veterinerlerin sattığı bu ilaçtan da 5cc aldım) ve hazır çorba ambalajıyla aynı şekilde bir ambalajda bulunan ve yine tavuk çiftliklerinde tavukların çabuk gelişmesi için kullanılan b vitamini ve mineraller içeren tozdan da (ismini hatırlamıyorum ama eczacıbaşı üretiyor ve veterinerlerde bulunuyor) 2 çay kaşığı aldım. Tabi bunları kafama göre almıyorum akvaryumcu arkadaşımın tavsiyelerine istinaden ve kafama yattığı için aldım.
İlk koruma tedavisi:
Koruma diyorum çünkü balıklarım çok sağlıklı gözükmesine rağmen bir hastalık veya mikrop olabileceği ihtimaline karşın koruma amaçlı olarak bu tedaviyi yaptım.
5 lt lik bir yoğurt kabı içerisine havataşı ve ısıtıcımı yerleştirdim. Dinlenmiş suyunu koyup ısısını ayarladıktan sonra 6 gün boyunca sabahları 5 L suya 1cc gmt katıp yarım saat banyo yaptırdım ve balıkları küçük akvaryuma aldım (13 L lik olana) ve bu suyu döktüm
öğlenleri 5 L dinlendirilmiş suyu yoğurt kabına alıp 0.5 cc formaldehit katıp yarım saat banyo ve yine balıklar küçük akvaryuma
akşamları işten gelince vitamin tozundan 5 L ye çay kaşığının ucuyla az bir miktar katıp 1 saat banyo yaptırdım ve balıkları küçük akvaryuma aldım.
Arkadaşımın tavsiyesi üzerine bu esnada bol havalandırmayı ihmal etmedim.
Bu tedavinin ardından balıkların rengi değişti. Kimisi daha açık kimisi daha koyu bir renk aldı.
Büyük akvaryum bu süre zarfında havalandırıldı ve iç filtre çalışır vaziyette bekledi. Sonrasında bana bir güven geldi ve hiçbir şeye dikkat etmeden tüm balıkları bir anda yeni kurduğum akvaryuma salıverdim.
İnanılmaz 3 hafta:
3 hafta boyunca tetra ve sera marka değişik tip yemlerin karıştırılması ile elde ettiğim karma yem ile balıklarımı yem miktarını ve yemleme sayısını biraz fazla tutarak (normalin 2 katı yem ve günde 4-5 kez) balıkları besledim. Renkleri canlanıp koyulaştı. Hareketleri değişti. Akvaryuma baktıkça parkta oynayan çocuklar gibi bir an bile duraksamadan birbiriyle oynaşan balıklar görüyordum ve bu çok hoşuma gidiyordu. Arkadaşlarımdan aldığım balıkların boyunda bir değişim gözlemlemedim ancak yavru yunusların boyları nerdeyse 2 katına ulaştı.
Bu 3 hafta boyunca suya tuzdan başka hiçbir şey katmadım.
Eheim marka bir dış filtre sipariş ettim ve gelince filtremi kurdum. Bu esnada tetra easy balance kullandım ki ilk döngüye yardımcı olayım. Detaylı anlatıyorum ancak tüm anlattıklarım 1 ay bile sürmedi. Bu zaman zarfında haftalık olarak %20-%25 su değişimi uyguladım ve akvaryum ısısını 26-27 C civarında tuttum.
İşin ilgin yanı şimdi başlıyor. Bayram arafesinde en küçüklerden bir sarı prensesim tüp çıkardı. Boyu 5 cm civarında ve en fazla 4-5 aylık bir yavru. Ayın 22 sinde tüpü çıkardı ve bayram günü tüp yoktu. Derisi sanki mantar hastalığına yakalanmış gibi bir hal almıştı. Hasta olduğunu düşünerek boşta bekleyen 13 litrelik akvaryuma aldım. Hareketliliğini kaybetti ve yeme ilgisizleşti. Ayın 25 inde belirgin bir şekilde ağzının dolu olduğunu farkettim. Resimlere dikkatli bakarsanız ısıtıcı tüpü ve 5 cmlik ufacık iç filtrenin yanında duran bu küçük sarı prensesin şaşılacak kadar küçük olduğunu farkedersiniz.
Bir hafta kadar yem yemedi ve bir köşede bekledi sadece ağzında yumurtaları çevirdi. Bu kadar küçük bir balığın buna dayanamayacağını düşünerek bir kaç kez ağzındaki yumurtaları almayı düşündüm ama biraz daha vakit geçsin en azından bir kuluçka aparatı yapar belki yavruları kurtarırım düşüncesi ile vazgeçtim.
Ama her geçen gün balık canlanmaya başladı ve 1 haftadan sonra attığım yemin kenarından ufak parçalar koparıp 2 kez yem yedi. Şu an yavruları ağzını açtıkça ağzında görüyorum ve balığın durumu çok iyi. Ben de herşeyin doğalı olsun dedim ve bekliyorum. Yumurtayı ağzına alalı 13-14 gün oldu. 10 gün daha sabredip kendinin bırakmasını beklemeye karar verdim. Derisindeki garip görüntü yumurtayı aldıktan sonraki 4-5 gün sonra gitti. Tek başına 13 litrelik akvaryumda hayatına devam ediyor. Her geçen gün ağzının altı biraz daha koyu bir renk alırken anne balık daha çok hareket etmeye ve daha sağlıklı gözükmeye başladı.


(burada öndeki yunus 8 cm civarında aldığım arkadaşıma daha sonra geri verdim)




Bildiğim kadarı ile ekol filtreler Bursa malı ama internet siteleri yok sanırım.
[QUOTE=emiir]
Mustafa bey, vermiş olduğunuz adres gerçekten çok faydalı örneklerle dolu. Ancak güzel yazınızda belirttiğiniz ufak bir ayrıntıya değinmek istiyorum. Sump filtrenin üzeri kapanmaz ve kapanmamalıdır. Çünkü ( hele ki kule tipi sump yapılırsa ) filtrenin içerisindeki hava her zaman taze olmalı ki bakretiler havadaki oksijeni de kullanabilsinler. Bir tek suyun ilk temas ettiği elyaf bölümünün üzeri kapalı olabilir ( ki ben onu da tavsiye etmiyorum ve kendi filtremde kapatmıyorum ) Nedeni de, güçlü akan suyun dışarıya sıçramaması ve sesin biraz olsun azaltılmasıdır.
Çok uzattım galiba ama ana fikir olarak özetlemek gerekirse, elyaf temizliği ihmal edilmezse sump filtrede koku olmaz. Olsaydı eşim beni kapının önüne koyardı
Sağlıklar...
SON MESAJLAR
- Canlı Yem Tavsiyesi Kaangzkr, 03:23
Canlı Doğuranlar - Bakteri Kültürünü Nasıl Oluşturacağım? CoryCory, 03:20
Yeni Üye Forumu - Merhaba Nrgz orange, 03:08
Yeni Üye Forumu - Gaziantep Kaliteli Petshop Tortuga7, 02:31
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Yeni Kurulum Cyber_Scout, 01:50
Yeni Üye Forumu - Söke Kayalar Petshopta Bu Türleri Bulabilir Miyim? Cyber_Scout, 01:40
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Tabanı Tam Oturmuyor kaantzll, 01:24
Malzemeler ve Yemler Forumu - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Cyber_Scout, 01:05
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Betta Fish BerkBey, 00:23
Labirentliler Tanıtımı - Bakteri Kültürü Kullanmak CoryCory, 00:10
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum Suyunun Tds Değeri bor31, 23:29
Yeni Üye Forumu - Kök Dik Durma ugurbaran, 23:27
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - İlk Akvaryum Hobi ugurbaran, 23:23
Akvaryum Tanıtımı - Oranda Balığının Yüzgecinde Beyaz Lekeler Cyber_Scout, 22:37
Yeni Üye Forumu - Betta Macrostoma Cyber_Scout, 22:32
Labirentliler Tanıtımı - Co2 Dağıtıcı Cyber_Scout, 22:24
Işık CO2 ve Ekipmanlar - 60x35x35 High Bitkili Kurulum Başlangıcım emresycn, 22:24
Akvaryum Tanıtımı - Karides Akvaryumu - İdeal Sump Dizilimi Akrattin, 22:05
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Seyyar İç Sump Nasıl Yapılır semih058, 21:27
Kendin Yap Sistemler (DIY) - 30x30x35 Low Tech Tank ncmberk, 20:24
Yeni Üye Forumu - 10 Litre Akvaryumda Beta İle Birlikte Ne Yaşar Akvaryumcu_Doru, 19:31
Yeni Üye Forumu - 350 Litre - Yeni Kurulum Çalışması Kaleydoskop, 16:56
Akvaryum Tanıtımı - 60x40x40 Dış Filtre Tercihi ( Oase , Aquael ) ByCess, 16:23
Filtreleme Seçenekleri - Jungle Tarzı Akvaryum Kurulumu - 60x40x30 mtzworks, 15:00
Akvaryum Tanıtımı - Balıkların Tam Cinsü Nedir ? kalsedon, 14:23
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 14:16
Akvaryum Tanıtımı - Japon İle Deniz Salyangozu Yaşarmı? ArasBey06, 13:52
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Giza Platosu darkaura, 13:50
Akvaryum Tanıtımı - Süpriz Corydoras Yumurtası Amatör balıkçı, 12:14
Kedi Balıkları Forumu - 40x40x40 Bitkili Kurulum.. burayadali, 11:51
Akvaryum Tanıtımı - Biyolojik Sünger lordhaggar, 11:22
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryum İçin Dekor Taş lordhaggar, 11:17
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - İmparator Ciklet Doğalbalıkçılık, 10:52
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Yeni Kurulum yigidoumit, 10:18
Akvaryum Bilimi - Sarı Prenses Dişi Mi Erkek Mi? GençKaptan, 09:51
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Tanganyika Tankı ekimci, 09:15
Tanganyika Cichlidleri - Ciklet Balıklarımin Tuhaf Korkusu Erdem054, 08:51
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - İç Parazit Tedavisi serhatankara, 08:48
Hastalıklar ve İlaçlar - Neon Tetra Ve Bitkili Akvaryum ogurcay, 08:11
Akvaryum Tanıtımı - Sumplı Pipo Filtre lordhaggar, 05:52
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Düşük Destekli Ofis Akvaryumu Yeni Versiyon Cyber_Scout, 03:42
Akvaryum Tanıtımı - Japon Baligi Hasta Cyber_Scout, 01:41
Yeni Üye Forumu - Bitkili Cüce Cichlid Akvaryumu Cyber_Scout, 01:27
Bitki Akvaryumları Genel - Balık Beslemeyi Düşünüyorum. Alınacak Malzemeler? Cyber_Scout, 01:21
Yeni Üye Forumu - Shallow Blackwater Bimaculata Cyber_Scout, 01:02
Akvaryum Tanıtımı - Filtre Seçimi Cyber_Scout, 23:52
Filtreleme Seçenekleri - Yeni Akvaryum Fatih_hakankaan, 23:35
Yeni Üye Forumu - Isıtıcı, Bitki, Sıvı Gübre Ve Tür Önerisi Cyber_Scout, 23:24
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Brita Dıy Su Filtreleme koray ulusoy, 22:28
Kendin Yap Sistemler (DIY) - 4 Yıldır Bazı Cüce Acara Türleri Niçin Yok? Shell-Dwellers, 21:42
Güney Amerikan Cichlidleri
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Çift Balon Mücehver oguzozt 03:49
- 2 Çift Geophagus Red Head Tapajos oguzozt 03:49
- Asma Kökü Gövdesi seran06 02:55
- Channa Limbata-tropheus Ujiji&mtoto Güncel seran06 02:55
- Ada Solar (green) Aporetti 02:08
- L15 Pleco, 1 Erkek 2 Dişi Ve L333 1erkek 1dişi voltran 02:04
- Hobiciden Kaliteli Bitkiler sakal34 01:34
- Neocaridina Davidi (kiraz Karides) sakal34 01:34
- Afrika Cichlidleri devito 01:24
- Eheim, Tetra, Atman Hava Motorları Esakvarist 01:11
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 00:43
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 00:43
- Bitki Çeşitleri emreemin 00:43
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 00:43
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 00:43
- Otomatik Yemleme Makinesi SinanBulut 00:06
- Hailea Aco 6604 Çift Çıkışlı Hava Motoru SinanBulut 00:06
- Flame Wood Ağaç Tasarımı Sinan. 00:01
- 30-30-30 Akvaryum Sinan. 00:01
- Apistogramma İnka Candidi Hongsloi AtlasPoyraz 23:40
- Akvaryum Ve Dolap AtlasPoyraz 23:40
- Eheim West Germany Üretimi İç Filtre. abunil 23:21
- Hopar Armatür Arıyorum. abunil 23:21
- Yunus - Sarı Prenses - Beyaz Prenses - Auratus - Malawi market 23:19
- Safkan Sajica Yavruları Malawi market 23:19
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 22:42
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 22:42
- Blood Mary Karides(kargo Mevcut) hll_aquascaping 22:42
- Flame Wood Kökler hll_aquascaping 22:42
- Mini Akavryum Seti vedat79 22:37
- Tetra Ve Boyu Hava Motoru vedat79 22:37
- L144 Brokoli Erkek YunusEmin210 22:07
- Hava Motoru LEGEND59 21:50
- 50x25x25 Sumplu Akvaryum LEGEND59 21:50
- Özel Moss Türleri. smithiseek 21:32
- Tilki Kuyruğu Ve Frogbit sina cen 21:31
- Yellow King Kong Shrimp M510 20:59
- Velifera (sadece Erkek Ve Yavru) MertSoyumert 20:55
- Hobiyi Bıraktım Kalan Akvaryum Malzemelerim SJess 20:55
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 20:51
- Elma Salyangozu (özel Tür) GOLDFISH 20:51
- Elimdeki Özel Türler Satıştadır. Takasa Açıktır Alpbaba 20:21
- Ücretsiz Su Mercimeği Alpbaba 20:21
- Akvaryum Malzemeleri Best Fish 19:21
- 25x25x25 Cm Full Ultra Clear 6 Mm Rodajlı Akvaryum Thunderbird 17:48
- Bitki Budama Seti Ve Cam Lily Pipe Thunderbird 17:48
- Oranda Japon (yavruları Hediyem) neontetras 17:41
- Son Fırsat Neon Tetra, Ember Tetra, Bloodfin Tetra neontetras 17:41
- Ful Red Lepistes ÖĞRÜNÇ 17:03
- Apistogramma - İvancara Bimaculata Şahinöztürk 16:54
KULLANICILAR
- 59 Online Kullanıcı, 32 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.

