ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ONUR BAY
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Eylül 2013 15:42
Son Ziyaret:
07 Ocak 2014 17:03
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
onur bayık
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Onur Bayık

SON 10 MESAJI

Bitkili Akvaryum. (Güncel fotolar ilk mesajda)
Peki kaynatmak mango köküne zarar vermez mi?
Bitkili Akvaryum. (Güncel fotolar ilk mesajda)
Arkadaşlar herkese kolay gelsin, çok zamanım olamadı sorumun cevabı belkide geçmiş konularda vardır ama acaba bilen varsa tekrar yardımcı olabilirler mi? Sounum şu ki, uzun uğraşlar sonucunda 80-50-40 boyutlarında ki akvaryumumu canlı doğuran (tropikal) ortamı için hazırladım, bitkilerimi ektim ve dekorasyon tam istediğim gibi oldu, 2 adet mango ağacı parçası koydum şimdi tam istediğim ortam var, ancak mangolar sanırım suya rengini verdi ve su biraz karanlıklaşıp açık çay kıvamına geldi. bu suyu nasıl berraklaştırım yardımcı olabilirseniz sevinirim. Dış motorum maddi imkanlar nedeniyle yok onun yerine 100lt için elyaflı çift filtreli şelalem var. devinimim iyi ama suda ki karanlık problemimi nası çözerim. biraz berraklığa ihtiyacım var...
Akvaryum problemleri, sorunlar ve çözümleri
Arkadaşlar tüm problemler giderildi. Ters yüzünü kullandım optik problem bitti, kabarcıklar dağıldı hatta balıklar bile yerleştirildi. 2 iceman, 2 mavi prenses, 2 sarı prenses, 2 portakal, 1 çöpçü. Şimdi ise akvaryumu güzelleştirmeye çalışıyorum. tavsiyesi olan varsa değerlendirebiliriz. Saygılarımla.
Akvaryum problemleri, sorunlar ve çözümleri
Ters kullanmak benimde aklıma geldi ama o zamanda estetik nasıl olur bilemedim. Yardımlarınız için teşekkür ederim. baloncuk problemi de çözülürse sıkıntı kalmayacak sanırım. Ayın 9'unda ekledim suyu. 150 lt yakın olduğu için musluk suyunu su dengeleyici ilaç ile kullandım. Ne kadar beklemeli balık koymak için ideal süre tecrübeniz nedir?
YAPILAN HATALAR VE A dan Z YE TANK KURULUMU
Arkadaşlar ve ustalarım kolay gelsin. Ayın 9'unda akvaryum kurdum. çeşme suyu ile kurmak zorunda kaldım. Su düzenleyici ilaç kullandım ne kadar süre beklemeliyim balık almak için? 
Akvaryum problemleri, sorunlar ve çözümleri
Peki optik görüş bozukluğuna ne diyorsunuz Tolga bey? Zamanla alışılıyor mu yoksa yol yakınken değiştirmeli miyim?
Akvaryum problemleri, sorunlar ve çözümleri
Arkadaşlar yeni konu açmak haddime mi bilmiyorum ama var olan sorunum neticesinde problemlerimizi aktarabilecek bir yer bulamadım ve yeni konu açtım. Site yöneticilerim uygun bulmaz ise konuyu kapatacaklardır. 
Sorunum şu ki 80*40*40 ön camı bombeli bir akvaryum aldım, ön camının bombeli olması nedeniyle optik bir görüş bozukluğu oldu. Sanıyorum düz bir akvaryum alsaydım daha başarılı olabilirdi. Sorun şu ki iç filtre aldım ve ön camda hava kabarcıkları birikiyor. Daha önce bu tarz bir problem geldi mi başınıza ve nasıl çözebiliriz?  Fikri olan paylaşırsa sevinirim. teşekkürler 
Sakin Ama Renkli Bir Akvaryum
Arkadaşlar yorumlar süper. Yardımlarınız için teşekkür ederim. Dediğim gibi küçük akvaryumdan vazgeçtim. Büyük ile başlayabileceğimi düşünüyorum. BU arada renkli balık demedim renkli bir akvaryum yani göze hoş gelen, mümkünse farklı renklerde balıkları barındırabilen bir ortam yaratmak istiyorum. Bu noktada sormak istediğim farklı renklerde çiftler halinde cichlid bakmak istiyorum. Balık hakkında çok bilgim yok. Büyük bir kısmı etçil olarak biliyorum. dayanıklı balıklar ve farklı renkleri mevcut. Lepistes bakmışlığım var çıtayı yüksek tutayım diyorum. Gökkuşağı türlerini bilmiyorum onu biraz araştıracağım. Cichlidler hakkında biraz bilgi (tecrübe) paylaşırsanız çok sevinirim. Saygılar teşekkürler.
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Selam arkadaşlar. Herkese sağlıklı akvaryumlar dilerim. Aranıza yeni katıldım ufak bir akvaryum yapıyorum (70*30*25) yardımlarını ve bilgilerinizi esirgemeyeceğinizi düşünüyorum. Saygılarımla.
Sakin Ama Renkli Bir Akvaryum
Arkadaşlar merhaba. uzun zamandır forumları takip ediyorum ve bir çok bilgiyi buradan yani kaynağından öğrendim. yeni başlayanım. Hem akvaryuma hemde siteye yeniyim. Lise yıllarında akvaryum bakmıştım ancak şimdi ne kadar amatör olduğumu anlıyorum. Bir yerden merhaba demek istedim ve burayı uygun gördüm. Zamanla sizlerin tavsiyesi ile yeni fotoğraflar koyacağım. Öncelikle küçük bir akvaryum (50*30*20) ile başlayacaktım. Tertibatı hazırladım fakat farklı bir yerden uygun akvaryum buldum yaklaşık (100*50*40) gibi. Küçük akvaryumdan vazgeçtim ve büyük olanla başlayacağım. sizlerden okuduğum tavsiyelere göre doğru bir ortam kurmadan balık seçimi yapmak çok yanlış. Buna bağlı olarak sakin. kavga dövüş olmayan ama renkli bir akvaryum istiyorum. Ben görselliğe önem veriyorum. Nihayetini bu bir hobi olarak başlayacak ama muhtemelen bir yaşam biçimi olacak. Saygılarımı sunarım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.