ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
btekcan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Nisan 2013 10:44
Son Ziyaret:
03 Haziran 2013 12:53
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Bülent Tekcan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Bülent Tekcan

SON 10 MESAJI

9 yildir su degisimi yapmamis
[QUOTE=orcrist] Bülent Bey kullanım bilgilerinde eğer sonuç alınamıyorsa su değişimi yapılmasını öneriyor, ayrıca faydası genellikle 2 gün ortalama 2 hafta maksimumda 6 hafta diyor. 

Burada kh ve gh gibi değerlerde  nasıl bir değişim bekliyorsunuz bilemiyorum, ya da değişim olur mu? 

Nitrat değerleri değişmeli, 0 nitratta bir şey ölçme şansınız yok zaten, 25 nitrat düzeyi oldukça fazla, bu seviyede bakterilerin üremesi ve hayatta kalması (performansı) ne kadar sürede başarıya ulaşır tahmin etmek zor. 

Keşke daha düşük miktarlarda deneseydiniz.. 0 nitrat düzeyinde olan suyunuzun, bakteri testi işe yarar gibi geldi bana...

[/QUOTE]
 
Hakan Bey Merhaba,
 
Sanırım yazımı yanlış anladınız :) Ben bunları değişim olacak diye yazmadım ki, yukarıda arkadaş zarar verebilirmi şeklinde bir yazı yazdı. Bende ona istinaden bunları zaten takip ettiğimi ama değişim olmadığını yazdım. Yani konulan şeyin bir zararı yok,sadece yararı kısmını izliyorum demek istedim. Ayrıca size göre 600lt'lik bir tankta 45 civarı balıkla 25 değeri fazlamı ? Daha azalırsa bitkilerim ne olur ?
 
Saygılar
btekcan2013-05-05 12:12:00
9 yildir su degisimi yapmamis
Özellikle nitrit, nitrat ( zaten biri 0 biri 25 civarı öncedende öyleydi) kh,gh ve tüm diğerleri. Kimya laboratuarı sahibi dostjm olduğundan 2 günde bir net olarak sonuçları alıyorum götürüp. Terslik yok koymamla alakalı ama düzelmesi gereken o berrak hal olmadı hala. Zaten temiz görüntü var ama ben videolara göre baktığımda daha iyi olması lazım gibi. Hafta başı bakteri testi yapacağız, eğer işe yarıyorsa bakterilerin çok artmış olması lazım. Hatta yardımı olur diye dış filtreyi bio modda çalıştırıyorum

Saygılar
9 yildir su degisimi yapmamis
Zarar olacağını sanmam sürekli tüm değerlere bakıyorum bir durum yok. Belki büyük hacimde zaman istiyordur.
9 yildir su degisimi yapmamis
Bugün 16. gün ve durum aynı bir değişim yok. Acaba bu taşlarda olduğu yazılan bakteriler vs canlılıklarınımı kaybettiler gelirken vs. Yurt dışı sitelerde 2-3 gün içinde fark başlar gibi yazılar var. Az daha sabır :) sonra görenin ponza taşı diye dalga geçtiği taşları atabilirim.
JBL solar ultra tropic T5 ve JBL ultra natur T5
Bugün aldığım lambalar ve reflektörler elime ulaştı. Hemen taktım, yok böyle bir güzellik :) bu kadarmı fark eder. Diğer markalar ve lambalar hikaye kaldı, gören ne olmuş böyle diyip hayran kalıyor görüntüye

Teşekkürler
JBL solar ultra tropic T5 ve JBL ultra natur T5
Aynı ürünleri İstanbul'da bulabileceğim yer varmıdır ?

Saygılar
9 yildir su degisimi yapmamis
24 saat suda bekletiyorsunuz sonra hem suyu hemde taşları akvaryuma koyuyorsunuz
9 yildir su degisimi yapmamis
Selamlar,

Bugün tanka koyduğumun 10. günü halen gözle görünür bir durum yok eskisi gibi. Ancak süreç devam ediyordur diye umuyor ve gözlemliyorum. Ölçümlerimdede bir değişme vs yok zaten halen aynı ölçümleri yapıyorum.

Sevgiler
EKOL 3D FON HAKKINDA
Merhaba,

Mevcut akvaryumu bozmadan bunu koymayı düşündüm, diğer linkteki ürün o kadar cazibeli gelmedi. 6-7cm çokta geniş değil sanki, lakin şu an akvaryumumda fosil kaya var ve çok güzeller. Sanırım alacam bundan :)

Birde bu ürünü alıp bendeki ölçüye göre kesebilirmiyim ? Sorun olurmu kesim ? Son olarak akvaryuma koyduk diyelim nasıl sabitliyoruz ?

Teşekkürler
Tropical karma Red rainbow hd video
Merhaba,

Çok güzel bir akvaryum olmuş nazar değmesin. Rica etsem arka fonu nereden aldığınızı veya yaptığınızı paylaşırmısınız. Çok hoş olmuş

Saygılar

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.