ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
armaganb
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
28
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Nisan 2013 22:26
Son Ziyaret:
04 Mayıs 2019 02:26
Toplam Mesaj:
80 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Armağan Bakırcıoğlu
Doğum Tarihi:
21 Haziran 1983
Yaş:
40
İl:
Istanbul
Meslek:
Tv yapımcısı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Armağan Bakırcıoğlu 70x40x40 Bitkili Tank. 30x30x30 henüz ne yapacağıma karar veremediğim bir başka tank.

SON 10 MESAJI

Resun Sk-300 Protein Skimmer Tanıtım
Ben de kullanıyorum ancak ayarlarını tam olarak çözebilmiş değilim... Biraz kısında toplama bacasının çok altında köpürüyor.. Yükseltip bacanın ortalarında tutuyorum bu defa da sulu topluyor... Her gün bi kap su boşaltıyorum... Hava hortumuna bağlı açıklığı çok düşükte tutuyorum... Açıkçası ps ayarını nasıl yapacağımı çözemedim...
Sajica Yumurta Heyecanı
[QUOTE=musasyakaya]Benim dişi tüpçük çıkarttı erkek yanına yaklaştığında dürtüyor onu dişi testinin içinde erkekte mangrow kökünün altında dişi çıkınca o da yanına gidiyor çiftleşecekler mi reis deneyimlerinden faydalanmak isterim[/QUOTE]

Muhtemelen çiftleşirler. Açıkçası ben çok takip etmedim. Bir anda yumurtaları gördüm :)
Sajica Yumurta Heyecanı
[QUOTE=burakcel12]Maşallah uzun süre bakmışsınız. Sormak istediğim bir konu var. Acaba cüce vatozunuz ne oldu. Sajicalar üreme döneminde hiçbir balıkla anlaşamıyor. Cüce vatoza zarar verdiler mi ?[/QUOTE]

Bir şey olmadı. Kendini sakladı bulaşmadı sajikalara. :)
Bitkili Tank Kurulum
[QUOTE=Tutuncu11]2 ay once kurulumunu yaptigim tankimda son durum fotografini paylasmak istedim. Hygrophila polysperma' lari ve ludwigia repensleri tanktan cikartip arka sag ve sol plana dogru hemiantus micra eklemeyi dusunuyorum kibrista bulabilirsem. Bin bir zahmetle kibrisa 6 gunluk bir yolculuk sonrasi getirtebildigim monte carlolar gelisimlerini sorunsuz surduruyorlar simdilik. [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/196543/250120180058271.jpg[/IMG][/QUOTE]

Selamlar...

Başarılı bir kurulum olmuş..
Co2 Desteğini tüp ile mi mayalı mı veriyorsunuz?

Sıvı gübre katkısı olarak nasıl bir yöntem izliyorsunuz. Bir de power ledler lens var mı ?
Akvaryum Kurulumunda Sudaki İlk Safha
[QUOTE=mesutok]Hadi hayırlı olsun. [/QUOTE]

Teşekkürler. Artık keyif alıyorum akvaryumdan :)
Akvaryum Kurulumunda Sudaki İlk Safha
Arkadaşlar 2. ayımda sonunda sorunu çözdüm. Gerçi çok da tercih edeceğim bir yöntemle olmasa da sonunda kimyasala başvurdum. Azoo'nun Green Water Remover ını kullandım ve sonuç mükemmel (Şimdilik)

Bu aşamaya gelene kadar yaklaşık haftada 3 bazen de 2 olmak üzere %30 - 40 oranında su değişimleri yaptım 3 filtreye kadar çıktım ki Son aldığım Eheim 2213 dış filtrede bakteri kolonilerinin oturduğunu düşündüğüm bir zamanda Haqos Expro 500 Slimi çıkardım. Şu an mini bir şelale filtrede sadece elyaf kullanıyorum bir de Eheim 2213 dış filtrem var.

Ancak problemi gerçekten süratli ve gözle görülür bir şekilde çözen şey Azoo Green Water Remover oldu.

Tanktan son görüntü bu şekilde.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/145826/250120180936311.jpg[/IMG][EDIT]armaganb,2018-01-25 09:44:13[/EDIT]
Bitkili Neon Tankımda Karides Beslemek.
80x40x40 bitkili tankımın sakinleri:

13 Neon Tetra
4 Kardinal Balığı
7 SAE
5 Otocinculus
5 Helena Salyangoz
1 Cüce vatoz

Bu arkadaşların yanına 3 gün önce 4 adet Mavi Siyah karides ekledim. (Forografta ön plandaki micralar üzerinde biri gözüküyor) 3 gündür 4 üde sıkıntısız takılıyorlar ancak karides yemlerini diğer balıkların yediğini gözlemliyorum.
Karideslerse bitkilerin üzerinde ne bulurlarsa kemiriyorlar.

Bu konu ile ilgili bir tavsiyeniz olur mu ? Bitkili tankın kendi oluşturduğu besin karidesleri idare eder mi ? Çünkü biraz daha karides eklemek istiyorum ancak temkinli davranmak da istiyorum.

[IMG]null[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/145826/250120180936311.jpg[/IMG]
Gittigidiyor'daki Bitkisatisii Dikkat!
[QUOTE=gokmgun]Selam;
Led aydınlatma için Sn: Mustafa Kalınla iletişime geçmenizi tavsiye ederim. Geçmiş olsun. [/QUOTE]

Kendisiyle iletişime geçtim. Sağ olsun ilgilendi baya. Ona yaptıracağım. Yaşanan olayın getirdiği iyi şey de bu oldu :)

Ahmet Nal (bitkisatisii) 195 tl ye sadece led döşenmiş çubuk gönderecekti. Ama ben bir kaç soru sorarak bu hakkımı kaybettim :) Mustafa Bey baya armatür olarak yapacak.
Gittigidiyor'daki Bitkisatisii Dikkat!
[QUOTE=Yas400]Daha önce bitki alımı yaptım gayet formda ve hızlı şekilde geldi ama led konusunu bilmem.[/QUOTE]

Bitki konusunda ben de hemfikirim. Hatta tekrar alırım da. Ama iletişim rezalet.[EDIT]armaganb,2018-01-24 12:36:34[/EDIT]
Gittigidiyor'daki Bitkisatisii Dikkat!
Ahmet Nal adlı "arkadaşın" bitkisatisii adlı gg dükkanından powerled armatür almak istedim. İstenen ölçüleri kendisine yazım bana nakit olara 36w için 175 tl fiyat çıktığını söyledi. Alımı gg üzerinden yapacağımı söyleyince 195 olacağını belirtti. Buraya kadar normal ama asıl anormallikler şöyle oldu:

Kendisi ödemeyi yaptıktan sonra gg sistemine bir sahte gönderi numarası yazacağını ve benim teslim aldığımı onayladığım zaman üretime başlayacağını söyledi. Ne zaman hazır olacağını sorduğumda kesin bir cevap vermedi. Ben de kendisini tanımadığımı ve gg üzerinden bu şekilde bir alışveriş yapmadan önce akvaryum.com forumda sizi soracağımı ve gelecek yorumlara göre bu şekilde alabileceğimi söyledim. Sonrası şenlik :)

Benim bu güvensizlikle kendisinden led aydınlatma alamayacağımı, kime sorarsam sorayım bu hakkımı kaybettiğimi falan söyledi. Whatsapp mesajları mevcut. Eğer kendisi cevap hakkını kullanmak isterse hepsini paylaşacağım.

Her neyse. Üşenmedim ve gg'daki yorumlara baktım. Çoğunluk bitki satışı konusunda memnun ancak led konusunda herkes şikayetçi olmuş. Sakın alım yapmadan önce olumsuz yorumlara bakmadan almayın.

Müşterilerin geri bildirimlerine verdiği atarlı cevaplar da enteresan... (Kaya alıp biçimini şikayet eden bir müşterisine "Heykeltraş değiliz ya şekillendirelim, doğal kaya bu" yazmış, daha bunun gibi bir çok enteresan cevap var. Ancak led aydınlatmalar için yapılan şikayetlerin hiç birine bir cevap yazmamış.

Her neyse. Olurda kendisinden Led aydınlatma almak isteyen olur, ya da denk gelirse. Kendisiyle iletişimi geçip benim gibi satın alma hakkından men edilmeden önce gg yorumlarını okumadan almasın.

Dip not: Daha önce bitki siparişi vermiştim ve sorunsuz, iyi bitkiler gelmişti ancak yine başkasının kargo numarasını sisteme girdi ve ben durumu fark edip ödemeyi iptal edince, telefonla bana ulaşıp tekrar göndereceğini bir karışıklık olduğunu falan söyledi. Tekrar ve hediyeli olarak gönderdi de.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.