ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
eggman
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Şubat 2013 18:07
Son Ziyaret:
15 Mayıs 2013 09:24
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Egemen ERTUĞRUL
Doğum Tarihi:
03 Mart 1984
Yaş:
40
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Eggman

SON 6 MESAJI

Deniz Akvaryumu İlk Kurulum Aşaması
Oktay Bey,Konu başlığını açalı 1 ay olmuş. Umarım yorum yazmakta geç kalmamışımdır. Nacizane fikrimi beyan etmek istiyorum

yorumlarınızdan anladığım kadarıyla elinizdeki akvaryumu kullanmayı tercih ediyorsunuz. Bence kullanmaya başlamadan önce mutlaka silikonlarını  jiletle iyice kazıdıktan sonra tazeleyin. Zira ben de benzer bir karar almıştım. sonrasında tatsız bir deneyim yaşadım. Tatilden döndüğümde tüm halılarım ve yer parkelerim tuzlu suyla salamura olmuştu.. :) sadece bir tavsiye...

saygılar,
Aniden Çıkan Yosun Problemi
Alg eaterlar ve su değişimi, probleminiz için geçici bir cözüm olabilir. Fakat yosun ile ilgili sıkıntının asıl sebebi genelde aydınlatma hataları oluyor. Bu problemi daha önceden ciddi şekilde yaşamış biri olarak pek çok yolu denedim ama en verimli çözümü aydınlatma armatürümü değiştirerek aldım. Güneş ışığını taklit etmiyor muyuz diye sormuşsunuz. Doğru, güneş ışığını taklit etmeye çalışıyoruz fakat güneş ışığının çıplak halini değil, suyun altında kırılmış ve filtrelenmiş halini taklit ediyoruz aslında. Zira 50 cm derinlikteki akvaryumun içinde 3-5 metre deniz derinliğindeki güneş ışığını simüle etmeye çalışmamız gerekiyor. Bu sebeple yosun oluşumunu önlemek için ışıkta öncelikle dikkat etmemiz gereken ışığın sıcaklık değer birimi olan kelvin değeridir. Diğer taraftan ışığın par(photosynthetic active radiation) değeri de mercanların hayatta kalması ve canlı renklerin koruması için gereken klorofil a - klorofil b ve karotenoid üretimini maksimize etmesine yarar. Led armatürler bu konuda en verimli ışığı sağlıyorlar. Ayrıca halojen lambalardaki yüksek elektrik tüketimi ve yaz aylarında mercanlarımızın başını yakan sıcaklık artışı handikaplarını da ortadan kaldırıyorlar. Dolayısıyla çok sıcak bir iklimde yaşamıyorsak, bizi ekstra soğutucu maliyetinden ve zırt pırt düşen su seviyesi ve fazla buharlaşma sıkıntısından kurtarıyor. 

Çok fazla başınızı ağrıtmadan sonuca bağlayayım; led armatürler iyidir fakat bilinçli kullanılması gerekir. Elektrikçiden aldığımız ledleri dizerek armatür yapmamız ile 60 wattlık tungsten ampülle aydınlatma gerçekleştirmemiz arasında bir fark yoktur. Dolayısıyla profesyonel bir yardım almakta fayda var diye düşünüyorum. .

şimdiden geçmiş olsun. Umarım yardımcı olmuştur. .
Harici refigium
Arkadaslar merhaba

150 litrelik harici sump sistemli marine akvaryumuma yine harici refigium eklemek istiyorum. Refigiumu sumptan once mi koymaliyim sonra mi? Ayrica refigiumda yetistirmek uzere hangi bitkileri tercih etmem phytoplankton ihtiyacini kasilamak adina daha verimli olur?

Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler
Akvaryumumda Kıllı Kurt (Bristle Worm) Problemi
Arkadaslar saolun. Biraz arastirdim coral banded shrimp bu igrenc yaratiklarin hakkindan geliyormus. Fakat biraz agresif oldugundan bahsediyor buradaki makalede de.

http://www.liveaquaria.com/product/prod_display.cfm?c=497+525+698&pcatid=698

Besleyen arkadaslar varsa yorumlarinizi rica ediyorum.

Tesekkurler
Akvaryumumda Kıllı Kurt (Bristle Worm) Problemi
Arkadaşlar bu konuda yardımlarınızı bekliyorum
Akvaryumumda Kıllı Kurt (Bristle Worm) Problemi
Merhaba arkadaşlar,

Yeni kurduğum 200 literlik reef akvaryumuma birkaç gün önce eklediğim canlı kayalarla birlikte otostopçu kıllı kurtların da(bristle worm) geldiğini görmüş bulunuyorum. Biraz araştırma yaptıktan sonra benim tankımdaki türün canlılara bir zararının olmadığını öğrendim. İlk başta problem olmasa da akşam akvaryumun aydınlatmasını kapatınca hepsi güneşlenen tatilciler gibi deliklerinden çıkıp kayaların üzerine sere serpe yatıyorlar. Beni biraz irite etmeye başladı ve onlardan kurtulmak istiyorum.

Benim sorum, kayaları akvaryumdan çıkarmama ve kimyasal ilaç kullanmama gerek kalmadan biyolojik olarak mücadele edebilecek canlılar var mıdır? Bristle worm ile beslenen fakat akvaryumdaki diğer canlılara zarar vermeyecek temizlikçi ya da balıklar varsa bilgilendirmenizi rica edicem.

Özellikle bu sorunu yaşamış arkadaşların önerilerini bekliyorum.

Teşekkürler...
Nakata2013-03-18 14:04:33

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.