ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Mystik06
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Ocak 2013 20:48
Son Ziyaret:
08 Nisan 2017 20:09
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hakan Tekbalkan
Doğum Tarihi:
17 Mart 1991
Yaş:
33
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

L144 düz blue eye hareketsizlik
balık tek değil. kepçe ile dokunduğum da dahi hareket etmiyordu. ama sorunu kısa sürede çözdüm kabız olmuş kımıldayamıyordu. kabızlığın nedeni bence 3 gündür sadece yem (nls H2o stable wafers) vermemdir. akvaryum dibindeki yem kalıntılarını temizledim, sonra 3-4 tane haşlanmış bezelye attım akvaryuma.aradan biraz zaman geçtikten sonra hareket etmeye ve bezelye ye yaklaşmaya başladı.kısacası şimdi durumu gayet iyi.bir sıkıntı yok.
L144 düz blue eye hareketsizlik
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Tüm yüzgeçleri açık, karnında şişlik yok, hareket edemiyor, yem yemiyor.

Akvaryum Kapasitesi (litre):25 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 27 derece

Filitrasyon: iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: yok

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :hergün dip temizliği ( sadece tabandaki pislikler ve yem kalıntıları). haftada bir %20 su değişimi.

ölü dogum!
[QUOTE=denizim20]Hakan Bey merhaba. Tahmini olarak düşüneceğim ve annenin strese girip erken doğum yaptığını söyleyebiliyorum sadece. Aklıma başka bir yol gelmiyor.[/QUOTE]

dogum yapamadı ki ölü yavrunun yarısı karnında kalmıştı bugün karnının kahverengiye döndügünü gördüm balıgın karnına hafif dokunarak cıkardım 16 tane ölü yavru cıktı suan balıgım biraz korkmuş görünüyor ama diger türlü içinde kalsaydı ölecekti anne balık umarım bir daha böle bişey yaşanmaz.
ölü dogum!
boyutlarını tahmini söylemiştim, yavruluğa dün aldım karnında yavruların gözleri görünüyordu hafifde bir çıkıntı oluşmuştu yavru kaybım olmasın diye fakat benim merak ettiğim yavruyu tam çıkaramamasının nedeni kafa kısmına kadar çıkıyor yada çıkmıyor doğal olarak ölüyor yavru orada
ölü dogum!
yavruluk kullanıyorum
2 veya 3 cm
1 yaşında yoktur
fiziksel bir sıkıntısı yok

ölü dogum!
 arkadaşlar lepistesim bugün muhtemelen yavru verir diye düşünüyordum öylede oldu yanlız yavruyu tam çıkaramıyor yarısı dışarda kalıyo tabi sonra ölüyo yavru. kafası koptu gövdesi halen anne balıgın içinde nedeni ne olabilir acaba diger yavrulardamı aynı şeklilde olacak yardımcı olursanız çok sevinirim.
Bload tedavisi
Bload tedavisinde apikobal  b vitamini veya diger ilaç tedavilerinde sudaki tuz fark edermi bunu merak etmiştim bilgilendirirseniz cok sevinirim.
molimin nesi var?
balıkları haşlamayalım sonra 
molimin nesi var?
Fotoğraf: 



Canlıdaki Belirtiler: dipte hareketsiz durma

Akvaryum Kapasitesi (litre): 15lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: karantina tankında moli  velifera plati

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): sabit 28 derce

Filitrasyon: pipo filitre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: mikofish 2,5 cc, kaya tuzu 1 cay kaşıgı

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : beyaz benek hastalıgı ve kuyruk erimesi vardı bu yüzden karantinaya aldım digerlerinde sıkıntı yok ama dişi  molim 2 gündür bu durumda hamile ve dogurcagı için dipte dolştıgını düşünmüştüm ama kuyrugunu topluyo hareket etmiyo yem yemiyor.

akvaryum ölçüleri ve tür tavsiyesi
[QUOTE=GrandPorfech]Öncelikle kendi tecrübelerimden örnek vereyim ilk kez bu hobiye başlıcaksan kesinlikle canlı doğuran tavsiye etmem hassas balıklar bende ilk başlangıçta 1e 3d lepistes aldım fakat erkek öldükten sonra diğerlerini verdim şimdi 1e 4d japon beslemekteyim ısıtıcı 20 C de çok keyifli yaşıyorlar dış filtre yok. Mekanik temizliği kendim yapıyorum. kimyasal temizliği iç filtre sağlıyor ve suyumu düzenli değiştirdiğim sürece suda bulanıklık olmuyor. Ayrıca günde 5 saat hava motoru çalıştırıyorum amonyak ve nitritin havaya karışmasını sağlıyormuş. (Pek emin olmasamda)
Kısacası ben pek uğraş vermiyorum bakımı kolay, Tavsiye ederim.[/QUOTE]


ilk akvaryum deneyimim degil daha önce canlı doguran tankım vardı uzunca bi süre onunla ilgilendim ticarete kadar dökmüştüm işi :) artık farkı ırk ve türler isitorum green terror benim için iyi bir secim olacak sanırım :) tavsileriniz için tesekkürler:)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.