ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
muratgullu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Eylül 2012 22:47
Son Ziyaret:
20 Eylül 2012 17:51
Toplam Mesaj:
26 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Murat GÜLLÜ
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kayseri
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Murat GÜLLÜ

SON 10 MESAJI

Balık-kum dengesi

Birçok hobici kardeşimizin balık beslerken en çok kazıklanıp en büyük yanlış yaptığı konulardandır.Kısaca maddelendirerek hangi balığa hangi kum uygundur sorularını cevaplayalım:

1-Yumuşak ve orta sertlikte su seven canlıdoğuran,amerikan cichlidleri,gurami betta gibi labirentliler,tetralar gibi türlere: dere kumu,göl kumu,quartz,aquaclay bitki kumu.

2-Sert su seven malawi ve tanganyika cichlidleri için:midye mercan kırığı,silis

3-sert su seven japon balığı türevleri için: silis,midye mercan kırığı,çakıl.

4-vatoz ve çöpçü türevleri:mümkünse ince taneli kum.Akvaryumunuzun kumunu mutlaka ama mutlaka seçtiğiniz balık türüne göre düzenleyiniz.

Bu noktada bazı arkadaşlarda deniz kumu merakı var.Deniz kumu kullansak ne olur tarzı sorular geliyor.

Deniz kumu tuzlu su kumudur.Akvaryumlara uygun bir kum değildir.Ayrıca denizimiz kıyılarımız pek temiz olmadığından deniz kumuyla beraber akvaryumunuza onlarca zararlı bakteri de girebilir.Dere ve göl kumu alınırken de aynı şey dikkat gerektirir.Fakat en azından aldığınız kum tatlı su kumudur.Yıkar temizler kullanırsınız.Dere ve göl kumu bitki gelişimini de desteklediğinden özellikle bitkili tanklara gayet uygundur.Bu konuya dikkat edilmesini önemle rica ediyoruz.Deniz kumu Deniz suyunun kumudur tatlı su akvaryumun da işi yoktur.

Eğer akvaryumunuzu alırken sayfamızdan haberdar değilseniz ve kazıklandıysanız,mesela lepistese midye kırığı satıldıysa size,balıklar içerdeyken kumu değiştirme şansınız da var,tabi dikkatli olarak.

Bunu da şimdi açıklamaya çalışacağız.

*Akvaryuma kum eklemesi yapılacaksa bunun yöntemi şudur:

1-Akvaryuma eklenecek kum güzelce yıkanır.Ardından akvaryumun bir köşesine küçük bir bölüme bir cam bölme yerleştirilir.Cam bölme sirkülasyonu azaltacak,bulanmayı önleyecektir.Hemen ardındanbocalamadan,yavaş yavaş ayrılan bölüme kum eklenir.Burada yapılması gereken mümkünsefileyle veya elle akvaryumun dibine kumun indirilerek saçılmadan eklenmesidir.En ufak bir bulanma gözlemlendiğinde işlem durdurulmalı,mümkünse birkaç saat sonra su açıldığında tekrar devam edilmelidir.1 2 gün içerisinde bu şekilde kovadaki kumunuzu akvaryuma ekleyebilir,bulanmayı ve balıklarınızın zarar görmesini önleyebilirsiniz.Daha sonra köşede biriktirdiğimiz kumu elimizle yine 1 2 gün sürecine yayarak akvaryuma yayabilir,kum ekleme işlemimizi gerçekleştirebiliriz.Bu yolla yapılan kum eklemesi hem akvaryumunuzu sis dağına çevirmez,hem suyunuzu bozmaz,hem de balıklarınızın zarar görmesini önlemiş olur.

2-Eğer cam bölmemiz,ve ona verecek 4 5 liramız yoksa(gerçektende ucuz her şeye karşı alınmalı,hastalık durumu vs)kumumuzu akvaryuma bölmesiz de ekleyebiliriz.Bu işlem daha uzun sürer tabi,bunu da yine 1 2 güne yayarak avuçlama veya fileyle alma yöntemiyle akvaryumun dibine kum eklenebilir.File elimizden yayılacak bakteriler düşünüldüğünde daha mantıklı bir çözümdür.

Eğer akvaryumda kum değişikliğine gidilecekse bu sefer daha profesyonelce hareket edilmelidir.

1-Kum içinde genel olarak yem artığı ve pisliği bolca barındırır.Uygun bakımı yapılan tanklarda pek sorun olmasa da yine de içinde mutlaka çeşitli partikülleri saklayacaktır.Kum değişikliği yapılacaksa,ilk işlem akvaryumdaki kumu güzelce almak olacaktır.Bunu da yapmanın yolu yine sabrederek,fileyle yavaş yavaş(mesela günde 2 3 file şeklinde)kumu kovaya almaktır.Yavaş hareket edilir ve bu yolla kum alınırsa 3 4 gün içerisinde kumumuz tamamen akvaryumdan çıkar.3 4 file diyoruz,çünkü malum kumun içindekiler çıkacak akvaryumda yayılacak.Bunları filtremiz çekebilsin iyice akvaryumumuz temizlensin ki balıklarımız zarar görmesin.Dış filtrelerde bu netice daha kolay elde edilir.Dış filtre yoksa bir hava hortumuyla(hava motoru diyoruz çünkü daha az suyu çekecektir)akvaryumun dibinde dolaştırılarak pisliklerin çekilmesine yardımcı olunabilir.

2-Yeni kum eklenirken yine kum eklemede belirttiğimiz sistem takip edilir.Akvaryumun kumu çıktıktan sonra dip çekimi yapılması ve kalan dibe toplanan pisliğin alınması da unutulmamalıdır.


Arkadaşlar alıntıdır.Benim bu konuda dilim yandığı için paylaşmak istedim.

Balıklarımın Hepsi Öldü.
[QUOTE=a.ali]Hayır dönmez ne yazıkki. Bitki ile suyun ph'ı nı düşürmeniz gerekiyor.
Saygılarımla.
[/QUOTE]

Hocam Emin misiniz?


[QUOTE=furrion]Bir nevi balıklar sodanın içinde kalmış .Balıklar yaşasa bile er geç öleceklerdi veya renklerini hiç vermeyeceklerdi.

[/QUOTE]

Teşekkür ederim hocam.İnşallah en kısa sürede düzelir herşey.
Balıklarımın Hepsi Öldü.
[QUOTE=a.ali]Evet katılıyorum. Suyun ph'ı çok yükselmiştir. Bitki dikmeli ve kumu çıkarmalısınız. Bakımı çok kolay olan bitkiler var. Hem siz rahat edersiniz hem balıklarınız mutlu olur.
Saygılarımla.
[/QUOTE]

Kum belli bir süre sonra normal dengeye dönmezmi . Şimdi kumu çıkarsam taban boş kalacak 
Balıklarımın Hepsi Öldü.
Peki akvaryum ne kadar süre sonra normal dengesine ulaşır.Veyahut ulaşmışmıdır.muratgullu2012-09-18 23:32:54
Balıklarımın Hepsi Öldü.
Bitki yok hocam akvaryumda. Plastik süs bitkileri var sadece
Balıklarımın Hepsi Öldü.
İyice yıkadım hocam su çok az bulandı .Ertesi gün değiştirdim ama
Balıklarımın Hepsi Öldü.
Kum Midye Kırığı Teşekkür ederim hocam bu arada.
Balıklarımın Hepsi Öldü.
Merhaba üstatlar bundan yaklaşık 3 gün önce akvaryumum için ısıtıcı ve midye kırığı kum aldım 7-8 KG . Akvaryumum 60x2040 Boyutlarında .Akvaryumumda 2 Aydır beslediğim kılıçkuyruklarım vardı.Kumu Koyduktan sonra tek tek ölmeye başladılar .Benim fikrim kum ile ilgili bir sıkıntı var.Daha önce başına böyle bişey gelen veya bu konu hakkında bilgisi olan kimse var mı.Bazı arkadaşlar aniden  Nitrat patlaması ile olur filan dediler ama hiç bir bilgim yok.Gidip balık alacağım ama korkuyorum onlarada bişey olursa diye.Akvaryumun suyunun 3 te birini çekip yeniden su ekledim tanka Filtre olarak şelale filtre var

Atman HF-100 Şelale Filtre

Bu arada Filtre yeterli olmaz ise ayrıyeten 360LH Filtre var onuda takmalı mıyım.Yardımlarınızı bekliyorum.
Filtre Aldım Uygun mudur?
Teşekkür ederim . Acaba başka fikirleri olan varmı veyahut yetmeme gibi bir durum söz konusu olursa 300 Lh lik filtre var onuda takabilirim.
Filtre Aldım Uygun mudur?
Merhaba arkadaşlar Bu gün şelale filtre aldım.Akvaryum Boyutum 60x20x40 Aldığım ürün ise

Atman HF-100 Şelale Filtre

Sizce yeterli midir?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.