ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kadirdemirok
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Şubat 2012 09:59
Son Ziyaret:
16 Ekim 2014 00:02
Toplam Mesaj:
33 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kadir DEMİROK
Doğum Tarihi:
14 Ekim 1981
Yaş:
42
İl:
Sivas
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kadir DEMİROK

SON 10 MESAJI

100x30x45 akvaryumum ve yeni kapağı (resim ve video)
Akvaryum dan yeni görüntüler...

     
     

kadirdemirok2013-02-10 00:53:32

[QUOTE=Dr.Fisher] Elinize emeğinize sağlık. çok güzel ve sağlam duruyor kapak. fabrikasyon olsa daha güzel olamaz herhalde :) cam yeri de güzel düşünülmüş. yalnız altındaki akvaryumla pek uyumlu olmamış gibime geldi kontrast göze batıyor. kapağı ya da akvaryumu veyahut her ikisini de dc-fix le uyumlu ve daha hoş bir görünüm elde etmeniz mümkün. Sağlıklı balıklar :)

Videoyu da izledim de balıklarınızın formları çok güzel ve büyükler maşallah :) yavru iken mi aldınız yani o tankta mı büyüdüler yoksa damızlık mı aldınız?

Kayalarınız da güzel ve sayılarının fazla olması yavrulara saklanma imkanı sağlıyor ki epey yavrunuz var :)

Arka fonunuzu da çok beğendim ilk baktığımda 3D sandım hatta :) bence pek malzeme değiştirmenize gerek yok sadece kayalarla biraz dekorasyon yaparak daha güzel hale gelebilir dediğim gibi kapağı fixlerseniz daha hoş duracaktır. Saygılar :)
[/QUOTE]

Dediğiniz gibi kontrast farkı oluştu. ama inan o kadar şey yaptım erinmedim onu yapmaya eriniyorum :)

balıklara başlangıçta arkadaştan aldığım balıklarla başladım ama sonradan yumurtadan aldığım yavrularla devam ettim. içinde görülen 15-20 sarı prenses ve 15 kadar mpanga benim yavrular. diğerleride önceden olanlar sonradan gelenler felan. 

önceki resimlerdekinden çok değişti görüntü. yeni resimlerinide attım onlarada bi göz atın. gördünüz gibi kapağı biraz yükselttim cam korumayıda kaldırdım. çok çabuk kireç tutuyo ışık düzenli olmuyordu. böle çok daha iyi. mdf normal kapaklara göre biraz ağır yaptı ama oturaklı oldu. avantajı montajda vidalamalar felaan çok kolay oluyor. yalnız kapak yapacaklara bi öneri mavi spot kullanmayın :) alg oluşumunu hızlandırdı. sakal yosunuyla uğraştım bi süre ama şükür kurtardım.
Yağmur oluğundan yapılan kapak sisitemi(açılıp kapana bilen)
Ben kablo kanalından yapmıştım led sistemli. tabi bizimki biraz amatör oldu :) http://www.akvaryum.com/Forum/akvaryum_kapagi_(resimli)_(led_ve_asansor_sistemi)_k559643.asp buda linki kadirdemirok2012-11-21 23:09:45
chiclid ve bitki... (yeni resimler eklendi)
[QUOTE=V.Pekmezci]Hey maşallah :) bende çok beğendim akvaryumunuzu. merak ettigim icemanları kendiniz mi büyüttünüz ve ne kdr süreçte bu endama ulaştılar ? sağlıklı balıklar dilerim maşallah.[/QUOTE]
Ah ah hiç sorma kardeş en büyük boy iceman imi küçük 5-6 iken almıştım ellerimle büyütmüştüm 1,5 senede. geçen gün 8 saat elektrik gitmişti kaybettik merhumu :) heralde ihtiyarlamıştı artık ortama dayanamamış. şimdi 1 çift dişim kaldı. onalrıda başkasından getirmiştim. Allah tan 30 a yakın yavrusu var elimde onlar acımızı azalttı :)


[QUOTE=JasoA]Çok güzel olmus bitkilerin isimlerini yazabilirmisin.Bulmaya çalışalım[/QUOTE]

Anubias, amazon,saz... yalnız bulursum dev saz eklemeyi düşünüyorom bence malaviye konacak en güzel bitkilerden birisi..



kadirdemirok2012-11-20 10:21:11
Saz ve tilkili malawi (sy.2 yeni foto) - alpino24
Tebrikler güzel bir akvaryum olmuş. Amazon felanda ekleyebilirsin gerçekten hoş duruyo. her ne kadawr olmaz diyenler varsada bence bitki chidlid akvuryumunda olmalı. http://www.akvaryum.com/Forum/chiclid_ve_bitki_k625707.asp   buda benim bitkili chiclid akvaryumum. kadirdemirok2012-11-21 23:10:37
chiclid ve bitki... (yeni resimler eklendi)
[QUOTE=akdenizli33]Harika ya bende malawi akvaryumuna aynısını yapmayı düşünüyordum ama cesaret edemedim.[/QUOTE]


Bence cesaret etmeye değer. Gerçekten seyrine doyum olmuyor.
100x30x45 akvaryumum ve yeni kapağı (resim ve video)
[QUOTE=JeaNLouP]Profilin içine camı takmak için kanalmı açıldı ?Birde kapak sağ sola oynamaması için yanlarda kullandığınız parçalar ne olarak geçiyor acaba ? [/QUOTE]

yok kanal açılmadı, kanallar zaten var. bunlar profil sineklik olarak geçiyor. google dan yapısını araştırırsan ne demek istediğimi anlarsın. profilleri birbirine tutturmak için köşe takozlar buldum onlarla birleştirdim. üzerinede mdf kapak yaptım. sağa sola oynamamsı için ölesine 2 tane plastik parça bulup vidaladım bi özelliği yok yani.
chiclid ve bitki... (yeni resimler eklendi)
[QUOTE=furrion]Akvaryumun genel görüntüsü güzel olmuş.Bu bitkilerle ,  balıklar kaç gündür beraberler_?[/QUOTE]

yaklaşık 2 hafta oldu. büyük amazondan bir dal daha büyüdü sazlarda yeni filizler vermeye başladı. bu arada balıkların hiç birinin bitkileri tırtıklamadığını gözlemledim. 
Chiclid Akvaryumunda Bitki
Cevap ile ilgili sorularına belki burdan yanıt alabilirsin dostum.. kendi  akvaryumumdan deneyimlerim.. 
chiclid ve bitki... (yeni resimler eklendi)
Buda akvaryumun üzerine yaptığım kapak ile ilgili resimler. önceki dekarosyonu pek önemsemeyin :)

chiclid ve bitki... (yeni resimler eklendi)
[QUOTE=Berkcan]O bitkilerin fazla dayancağını sanmıyorum muhtemelen köklerini yerler ve çükür. Malawi cikletleri kayalık sever.[/QUOTE]

Sadece sazlardan emin değilim. Ama amazonların ve anubiasların garantisi var.Öyleki amazonu koyduğumun 3. gününde dallardan birinin 4cm kadar uzadığını gözlemledim.


[QUOTE=Malawi Aşığı]Uzaktan bakınca insan amazon biotopu ya da canlıdoğuran akvaryumu zanndeder herhalde bir akvaryum bu kadar mı güzelleştirilebilir şu ana kadar gördüğüm akvaryumlar içinde 2. sırada umarım bitkiler hep böyle sağlıklı kalır insan hobiden soğumaya başlasa bu fotoğrafa bakınca yeniden döner vallahi bu arada sol taraftan başlayıp akvaryumun yüzeyine çıkan bitkinin adını rica etsem[/QUOTE]

Raslantı o ki o bitkinin adıda amazon :)
alpino242012-11-20 14:59:54

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.