ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
akcadag24
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Şubat 2012 16:28
Son Ziyaret:
24 Mart 2019 04:04
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emin Akçadağ
Doğum Tarihi:
12 Mart 1983
Yaş:
41
İl:
Ankara
Meslek:
güvenlik
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

175*60*50 duboisi + 90*35*45 tül vatoz

SON 5 MESAJI

TROPHEUS IKOLA BLOAT
Öncelikle geçmiş olsun... Söylediğniz belirtilere göre balığınız hastalığa yeni yakalanmış , muhtemelen iki hastalıktan birisi bload yada dropsy. İkisi birbirine hep karıştırılır.Foto koymuş olsaydın daha iyi olurdu.Bu hastalıklar stresten ve dengesiz beslenme sonucu balığın bağışıklık sisteminin çökmesi ile ortaya çıkar.Dekor değişikliği, Akvaryuma fazla el sokulması, düzensiz yemleme,su bozuklukları,akvaryuma yeni balık eklenmesi gibi sebepler balığı strese sokup bu tür hastalıkları tetikler.Tedavisi senin için basit inşallah kayıpsız atlatırsın , öncelikle şunları yaşadığım tecrübelere dayanarak tavsiye etmek istiyorum , ne flagly nede clout isimli ilaçları akvaryumuna sokma , flagly dozu ayarlayamadığın için balığı kör edip öldürür clout ise zahmetli defalarca su değişimi ve doz uygulaması gerektiriyor.Size kesin çözüm olarak Sera Bactopur direct öneririm.Kullanımı yanındaki klavuzda açıkça var .Herkeze sağlıklı balıklar diliyorum.

akcadag2013-07-16 10:16:03
DUBOİSİLER KUMA SÜRTÜNÜYORLAR VE BAYAZ NOKTALAR VAR.
       Merhaba güven abi....
       Isı 26,5 derecede sabit balıkların yem yemelerinde yada diğer hususlarda herhangi bir sıkıntı yok. Tek problem üzerlerinde gri ve beyazımsı noktacıklar var ve çok olmamakla beraber kuma sürtünme yüzgeçlerde titreme oluyor. şimdiye kadar konan teşhisleri ve kullandığım ilaçları yukarıda yazdım.
        Akvaryumun sumpla birlikte 525 litre olduğunu söylüyorlar.İlacı kullanma kılavuzunda yazdığı gibi uyguladım, 1. gün ilaç 2. gün dinlenme 3. gün ilaç 4. gün dinlenme şeklinde dört kere uyguladım.son iki uygulamada ilaç dozunu diğerlerine oranla arttırdım.Bu sabah son dozu da uyguladım ve bir iki gün beklemeyi düşünüyorum ama pek umutlu değilim.Bu arada ilaç uyguladığım süre zarfında sumptaki aktif karbonu ve elyafı çıkardım ve yeni bir hava motoru alarak bol havalandırma sağladım.
         Sizce tedaviye ve aynı ilacı birkaç kez daha uygulamalı mıyım yoksa bir  kaç hafta balıkları dinlendirip belli aralıklarda büyük ölçüde su değişimi yapıp yeni bir ilaç mı uygulamalıyım.
DUBOİSİLER KUMA SÜRTÜNÜYORLAR VE BAYAZ NOKTALAR VAR.
     Ekrem abi söylediğin gibi sera bactopur kullandım son dozu da yarın sabah ekleyeceğim akvaryuma ama hala hastalık devam ediyor pek umutlu değilim , hayvanlar ilaç manyağı oldular
DUBOİSİLER KUMA SÜRTÜNÜYORLAR VE BAYAZ NOKTALAR VAR.
    Güven abicm ve ekrem abicim öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim.Şu an elimdeki sera my copur'dan bir atımlık kaldı onuda bu akşam kullanacağım bir kaç gün bekleyip sonuca bakayım diyorum.Bu arada da ay başı gelir bir de sizin önerdiğiniz ilacı sera baktopuru kullanayım diyorum.Balıkların hastalıklarını bu şekilde deneme yanılma yolu ile tedavi etmek beni çok üzüyor ama başka çaremde kalmadı.
           


   Bu arada diğer tecrübeli abilerimde görüş belirtmek isterlerse onları da dinlemek isterim.saygılar...
DUBOİSİLER KUMA SÜRTÜNÜYORLAR VE BAYAZ NOKTALAR VAR.


Akvaryum ölçüleri : 175*60*50
su sıcaklığı : 26,5
filtre : sump

Merhabalar öncelikle herkeze saglıklı balıklar diliyorum...

Tankımda 1 dişi 1 erkek 3 farklı boyda da bunların 10 adet yavruları ve sonradan dahil ettiğim 2 yavru daha var ( 10 adetten 2 si kaldı diğerleri öldü).Şunu da söyleyim bu konularda yeniyim.

Duboisi yavrularım üzerinde fotoğraftada görüldüğü üzre beyaz gri arası nokta şeklinde bir şeyler çıktı.Gözlemlediğim kadarıyla kuma ve kayalara sürtünüyorlar.Yem yemelerinde her hangi bir sorun yok.zaman zaman durgunlaşıyorlar ama genel olarak iyiler.

Sudaki nitrat ve nitritin artmış olduğunu düşünerek dip çekimi yapıp su değişimi yaptım ve kaya tuzu ile contra-lchthyo ilave ettim.Bir hafta gözlemledim ama hala kuma sürtünmeleri geçmedi , sonra beyaz noktaları farkettim.

Etrafımdakiler ve araştırmalarıma göre beyaz benek olduğu kanısına vardık , hemen ısıyı 30 dereceye yükseltip sera costapur 50 ml aldım ve ikiye bölerek birer gün arayla ilacı kullandım ama hiç bir değişiklik olmadı hatta arttı da diyebilirim.Sonrasında resimleri pet shop elemanlarına gösterdik onlarda beyaz benek olmadığını mantar parazit olduğunu söylediler.Bu seferde bir kutu sera my copur'u üçe bölüp aralık vermeden üç gün uygulamamı söylediler. Bugün ikinci gün ve bir değişklik gözlemleyemedim.Acaba bu hastalık ne bilen arkadaşlar bana yardımcı olursa sevinirim.Bu arada dişi yaklaşık üç hafta önce 15 yavru verdi onlar gayet sağlıklı ve biraz önce de yine ağzına yumurta aldı.


SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.