ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
m1nt
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Aralık 2011 01:23
Son Ziyaret:
29 Mayıs 2015 20:02
Toplam Mesaj:
128 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ali TURAN
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Bursa
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hayvanları sevmeyen, insanları sevemez...
Ali TURAN

SON 10 MESAJI

Fotosentez yok :(
Fotosentezi belirten baloncuklar sudaki co2-o2 yoğunluğuyla da alakalı. Mikro düzeyde o2 çıkışı mutlaka vardır ama bu büyük baloncuk düzeyine erişememiş olabilir. 
Akvaryumlarda co2 tüpü kullanımı faydaları
Co2yi insanlara daha iyi tanıtmak adına güzel bir yazı olacak. Önyargıları kırabiliriz umarım.
Co2 tüpü paylaştırmak
[QUOTE=jacksparrow][QUOTE=m1nt]Tüpü istanın dağıtıcılarıyla 2 akvaryumda kullanmak istiyorum, acaba bu şekilde kullanan var mı ? 
2 vanadan biri kısık diğeri açık olsa hortum içindeki basınç fazla gelip kaçağa vs. sorun olur mu?
[/QUOTE]

Şu fotoğraftaki gibi bağlantı ile iki akvaryumda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ben 4-5 aydır kullanıyorum.

[/QUOTE]

Marka/model paylaşabilir misiniz sorun çıkarmadıysa ben de aynı sistemden edineyim.
Co2 tüpü paylaştırmak
Tüpü istanın dağıtıcılarıyla 2 akvaryumda kullanmak istiyorum, acaba bu şekilde kullanan var mı ? 
2 vanadan biri kısık diğeri açık olsa hortum içindeki basınç fazla gelip kaçağa vs. sorun olur mu?
evde co2 tup
[QUOTE=Cem Budak][QUOTE=m1nt]Co2 tüplerinin sabıkalı olduğuna inanmıyorum. Gerekli tedbirleri aldığınız takdirde hobiyi sizin için bi üst seviyeye çıkarır. Güneş görmesini engelleyin mesela sobaya/kalerüfere veya ısı veren her türlü gereçe uzak tutun, devrilmesini engelleyecek bir aparat kullanın veya duvara sabitleyin. Risk var mı var ama bunları ortadan kaldırmak sizin elinizde. [/QUOTE]

Ne yazık ki bu inançtan ziyade bir istatistik sonucu. Geçmişte yaşanan kazalar Co2 tüplerinin sabıkasını oluşturur. Ha siz, "bence öyle şeyler de yaşanmamıştır, ben inanmam" derseniz, o ayrı konu. Bendeniz, bilebildiğim kadarıyla ve yaşadığım tecrübelerden ötürü uyarı vazifemi yapmak istedim.
[/QUOTE]
Riskin olduğuna bunun minimal bi düzeye indirilebileceğinden bahsettim. Siz gidip sobanın yanına tüp koyar sonrada tüp patladı derseniz bu komik olur. Her dolumda tüpü değiştirebilirsiniz yenisiyle bu sayede tüpünüz hep kontrol altında olur. Belli aralıklarla kaçak testi yaparsınız göstergeleri her akvaryuma bakışınızda kontrol edersiniz. Tüpü sabitlersiniz. Çelik çekme dikişsiz tüp kullanırsınız veya aleminyum tüp kullanırsınız. Tüpünüzü belli aralıklarla teste gönderirsiniz. Onlarca insan var evinde co2 tüpü bulunduran biri de benim. Ufak önlemler var bu hobiyi daha güvenli kılacak bunları atlamazsanız neden sorun yaşayasınız ki? Yeni tebliğe uygun tüpler belli basıncın üstünde patlamayı önlemek için içindeki gazı tahliye eder mesela. 
Siz tüpü sobanın yanına koydunuz patladı,
Tüpü sabitlemediniz tüp devrildi patladı, 
Tüpün kontrolü testleri gerçekleşmedi tüp patladı,
Daha birçok sebep sayabilirim size.
Ben insan hatalarını en aza indirerek güvenli bir seviyeye çıkarılabileceğini düşünüyorum. Sizin mantığınızla gidersek evlere doğalgaz döşenmemeli kaçaklar oluyor doğalgaz sabıkalı o zaman. Elektrikten yangınlar çıktığını görüyoruz haberlerde hop elektrik te elendi. İnsan hatası kaynaklı araba kazaları oluyor gitti mi sana araba da? 
Biz üzerimize düşeni hakkıyla yapalım önce.
evde co2 tup
Co2 tüplerinin sabıkalı olduğuna inanmıyorum. Gerekli tedbirleri aldığınız takdirde hobiyi sizin için bi üst seviyeye çıkarır. Güneş görmesini engelleyin mesela sobaya/kalerüfere veya ısı veren her türlü gereçe uzak tutun, devrilmesini engelleyecek bir aparat kullanın veya duvara sabitleyin. Risk var mı var ama bunları ortadan kaldırmak sizin elinizde. 
Sıvı gübre kullanımı
Her gübrenin yoğunluğu farklı dolayısıyla hepsinin kullanım oranı farklı. Co2 ile yapacağın gübreleme ile co2 olmadan yapacağın gübreleme de farklı. :) Gübrelerin Tunç Bey in gübreleri ise kendi sitesinde 50ltye nasıl uygulanması gerektiği yazıyor örnek olarak. Sende akvaryumuna aynı oranda uygulayabilirsin. Eğer Tunç Bey in değilse 50ltye kaç ppm gübre sağladığını öğren ona göre ölçüm yaparak ekleyebilirsin.
Bursa Discus Severler 2. Buluşması!
Bir discus sever olarak aranızda olmak ister gurur duyardım :) Saygılar.. Çok güzel kareler :)
Bitkilerimin türünedir ?
Günde 1 saate herhangi bir bitki bakmak ve gelişim beklemek zaten yanlış. 
Discuslarım.
[QUOTE=ervinpasa]Maşallah, Allah nazardan saklasın. Formları iyi görünüyor ve gayet canlılar Ali bey. Fakat bikaçtane 4-5 cm lik yavruda var aralarında, zamanla büyükler küçüklere yem yedirmeyip yanık kalma riskleri var. Discus alırken aynı boy ve tek yerden almaya özen göstermek gerekir. Hafta sonları yaptığınız su değişimlerini % 90 a çıkartın çünkü dana yüreği suyu çok çabuk kirletir. Sağlıkla büyütmenizi dilerim  [/QUOTE]
Ervin Bey çok teşekkür ederim. izlemeye koyulduğumda beni gördüklerinde akvaryumdan çıkıcak gibi oluyorlar bunu tam anlayamıyorum :) Bursa'da bi üretici abimizden almıştım büyüklerin dışında ufak formsuz olanları kendi hediye etti bende kıramadım maşallah onlarda alıştı lezzetli yem yiyorlar. hafta sonları dediğiniz gibi su değişimini %90 cıkartıcam tekrar teşekkür ederim saygılar..

[QUOTE=M.Tuna]Ali Bey hayırlı olsun diskleriniz,ne kadar da şirinler.
Dana yüreği konusunda minik bir tavsiyem olacak;yem haline getirmeden önce 3 dakika tam kaynayan suya atın ve haşlayın(sadece 3 dakika).
Bu sayede suda dağılmanın önüne çok geçmiş olursunuz.
[/QUOTE]
Teşekkür ederim Mahmut Bey.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.