ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Pedrocan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Kasım 2011 00:03
Son Ziyaret:
28 Ağustos 2021 23:29
Toplam Mesaj:
18 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tolgahan DURALI
Doğum Tarihi:
25 Eylül 1987
Yaş:
36
İl:
Bursa
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA



Osmanlı adı her duyana lerze-resândır,ecdâdımızın heybeti ma'rûf-i cihandır,fıtrat değişir sanma bu kan yine O KANDIR !

SON 10 MESAJI

Ozelyem.com Guvenilirmi ?
Ankara'da yaşadığım dönemlerde ara sıra dükkanına gittiğim, sohbet muhabbet ve alışveriş ettiğim yer, site üzerinden yaptığım alışverişlerde de sorun sıkıntı yaşamadım, iş yerini işleten Alperen isimli arkadaşımız gayet ilgili ve samimi, kısaca gönül rahatlığı ile alışveriş yapabilirsiniz..
Amano karides üretimi
Arkadaşlar bende konuyu devam ettireyim o zaman =)

60 litre lepistes akvaryumumda 3 amano karidesim vardı idi tabi bunların ben ne kadar cins ve ne kadar cok işe yarar olduklarını bilmiyordum..

15-20 gün öncesi en büyük karidesimde değişimler gözlemledim ilk önce sırtında sarı sarı yumurta gibi şeyler oluştu sonra karnına indi ve sayıları cok daha fazla arttı.

[IMG]http://i.hizliresim.com/VamDjR.jpg[/IMG]

Resimdeki gibi dişinin son durumu böyle idi 1-2 yerde paylaşım yaparak araştırdım yumurtalarıymış bunlar ve yakında yavru yapacağını söylediler.

bende 30 litre kücük bi akvaryum kurma kararı aldım ilk önce suyunu doldurdum biraz calıştırdm, bu arada yavru lepistelerim de dişi amano karidesi rahat bırakmıyorlardı o kadar saklanma yeri olmasına rağmen mecbur boş sadece su ve pipo calışan akvaryuma aldım dişiyi.

Bu akşam eksiklerini tamamladım bitki kum ısıtı vs gibi.

Suya bitkilerin kökleri için faydalı bir sıvı vardı onu ekledim biraz, su dezenfektanı ( mavi ) ekledim ve son olarak mineral diye aldığım tuzu ekledim suya.

Suanki hali akvaryumun.

[IMG]http://i.hizliresim.com/j3m69J.jpg[/IMG]

En son bir baktım su yüzeyinde yavrular kum tanesi gibi geziyorlar şaşırdım kaldım, şuan ne yapmam gerekiyor hiç bir fikrim yok.

Yavrularım yaşar mı nasıl büyürler su nasıl olmalı ? Amano karides üretimi zor olarak biliniyor her yerde paylaşımlar bu yönde bakalım ne olacak benim yavrulara..

Ankarada Ucuza Lepistes Buldum
Müsait bir zamanda senle birlikte ziyaret etmek isterim :)
İlk Malawi Deneyimim.
Hayırlı olsun kardeşim güzel akvaryum,alan kücük sende farkındasn o yüzden sayıyı fazla arttırma ve güzel oturaklı bir koloni kur derim yavru alman icin engel kalmaz gibi görünüyor :P
23 yıl sonra yeniden...(Yeni fotoğraflar eklendi)
Akvaryumunuz hayırlı olsun bir an önce yeni akvaryumun resmlerini bekliyorz,sizde minik akvaryum ile bu işin olmıyacağının farkındasınız hehehe :)

Allahım cıldırıcam o fiyata o akvaryumu alamıyorm ya sadece mağazadan satılıyormuş keşke netten satıyor olsalardı kacırmazdım,bu aralar büyük tank kuramam ama alır stok yapardm vallahi kötü oldu mağaza işi :(

Birine aldırsak kargo yapsa ne kadar tutarki kargo acaba alışveriş yapan varmı bu tarz ?

Pedrocan2012-03-27 01:18:15
Canlı doğuran ve bitkili akvaryum
Merhaba arkdşlar 2 yıldır çiklet bakan ve üreten biriyim fakat büyük tankımın çatlaması ile hobiye kısa süreli ara vermiştim ve dayanamayıp 60 litre kücük bir akvaryum aldım kendime,tetrazon baktım biraz bu akvaryumda ve artık canlıdoğuran bakmak istiyorum bu konu hakkımda bilgim yok gibi birşey coğu şeyi forumdan araştırdım,bana yardımcı olursanız sevinirim.

Boyut;50x40x30 - 60 Lt
Malzemeler; Atman F305 İç Filtre, roxin Ht-1800 100 W ısıtıcı, lav taşı yada kırığı,tabana bitkilerin kök yapması icin yayılan beyaz taş ismini hatırlayamadım :)
Canlılar;14-15 adet Lepiste ve 1 kök Anubias

Arkdşlar sorunlardan biri, atman f305 bu akvaryuma fazla mı gelir acaba ? Cünkü calıştırdığım zaman sanki lepistesler rahatsız oluyorlar gibi sanki fazla akıntı yapıyor gibi motor.Ben bu motoru 120 lt çiklet akvaryumnda kullanıyordm. ve elimde mini motorda var onu kursam yeterli olurmu acaba hava acısından.



Elimdekibu motor işimi görürmü sizce ?


Ve bu 60 lt akvaryum lepistesler icin ideal bir büyüklükmü,

Resmde görüldüğü gibi pek uzunluğu yok yüksekliği var biraz.

Ve elimdeki anubias bitkisi lepisteler icin uygunmudur ? daha fazla bitki alıp yavrulara saklanma yeri oluşturmayı düşünüyorum ne tür bitkiler önerirsinz netten satılan birkaç bitkiye baktım çam,ech tenellus ve elodea c gibi bitkiler hoşuma gitti en uygunları hangileridir hiç fikrim yok.

ve lav taşı yada kayası ve altındaki bitkiler icin beyaz taşlar lepisteslere uygunmudur ? üzerine Hagen siyah kum ile kaplasam bunları nasıl olur sizce?

ve bu lepistelern yanına neon koysam 12 kadar fln sorun oluştururlarmı acaba mağlum 60 litfre biraz küçük akvaryum.

Yardım ve yorumlarınızı bekliyorum,iyi forumlar.

Pedrocan2012-03-26 03:01:29
Tetrazon Akvaryumum
Arkdşlar konuyu hortlatmış gibi olucam fakat resmlerde görünen bitkinin adı nedir bilen yazabilir mi ?

Tetrazonlar yorum yapan arkdşlarn dediği gibi kısa sürede 3 kartı oldular ve sıknıtı yapmaya başladılar hatta 1 tanesi öldü 11 tanesine 60 litre kücük gelmeye başladı gibi hissettim sattım ve lepistes aldım bitkili akvaryum yapmayı düşünüyorm lepistes ve canlı doğuran bakmayı düşünüyorm.

Daha başka hangi türde balık ve bitki eklenebilir,lepistes yavruları icin korunak canlı bitkiler ile nasıl yapabilirm yardımcı yorumlarınızı bekliyorm,iyi forumlar.


Yardımcı olabilecek kimse yok mu arkdşlar
Canlı doğuran mı yoksa Sarı prenses mi?
Kum değişmeli ona bende katılıyorum,midye kırığı olabilir çikletlerin sevdiği tarz en azndan ve bu akvaryuma güzel bir çiklet kolonisi yakışır bence sayı ve cins uyumu içerisnde tabi ki. Yavru almak ne cok basittir çikletlerden nede cok cok zordur bence,koloniyi bir kez tutturdnz mu artık siz istemesenzde onlar yavru yapar.

Bence bu akvaryuma yavru olarak çiklet alın ama orta boyu gecmesin çokta kücük olmasın zaten hızlı büyüyeceklerdir. Zamanla büyüdüklerinde erkek dişi oranını da ayarlarsınz gayet hoş olur gibi duruyor.
Pedrocan2012-01-03 13:56:20
lepistes akvaryumum
Güzel akvaryum Hüseyin abi,arka fonda gayet güzel olmuş ben her ne kadar lepistes sevmesemde görüntü güzel şuan için :P
Karışık Akvaryum
15 lt den 560 lt ye mükemmel geçiş :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.