Canlı doğuran ve bitkili akvaryum


PedrocanÇevrim Dışı

Kayıt: 17/11/2011
İl: Bursa
Mesaj: 18
PedrocanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2012 02:57
Merhaba arkdşlar 2 yıldır çiklet bakan ve üreten biriyim fakat büyük tankımın çatlaması ile hobiye kısa süreli ara vermiştim ve dayanamayıp 60 litre kücük bir akvaryum aldım kendime,tetrazon baktım biraz bu akvaryumda ve artık canlıdoğuran bakmak istiyorum bu konu hakkımda bilgim yok gibi birşey coğu şeyi forumdan araştırdım,bana yardımcı olursanız sevinirim.

Boyut;50x40x30 - 60 Lt
Malzemeler; Atman F305 İç Filtre, roxin Ht-1800 100 W ısıtıcı, lav taşı yada kırığı,tabana bitkilerin kök yapması icin yayılan beyaz taş ismini hatırlayamadım :)
Canlılar;14-15 adet Lepiste ve 1 kök Anubias

Arkdşlar sorunlardan biri, atman f305 bu akvaryuma fazla mı gelir acaba ? Cünkü calıştırdığım zaman sanki lepistesler rahatsız oluyorlar gibi sanki fazla akıntı yapıyor gibi motor.Ben bu motoru 120 lt çiklet akvaryumnda kullanıyordm. ve elimde mini motorda var onu kursam yeterli olurmu acaba hava acısından.



Elimdekibu motor işimi görürmü sizce ?


Ve bu 60 lt akvaryum lepistesler icin ideal bir büyüklükmü,

Resmde görüldüğü gibi pek uzunluğu yok yüksekliği var biraz.

Ve elimdeki anubias bitkisi lepisteler icin uygunmudur ? daha fazla bitki alıp yavrulara saklanma yeri oluşturmayı düşünüyorum ne tür bitkiler önerirsinz netten satılan birkaç bitkiye baktım çam,ech tenellus ve elodea c gibi bitkiler hoşuma gitti en uygunları hangileridir hiç fikrim yok.

ve lav taşı yada kayası ve altındaki bitkiler icin beyaz taşlar lepisteslere uygunmudur ? üzerine Hagen siyah kum ile kaplasam bunları nasıl olur sizce?

ve bu lepistelern yanına neon koysam 12 kadar fln sorun oluştururlarmı acaba mağlum 60 litfre biraz küçük akvaryum.

Yardım ve yorumlarınızı bekliyorum,iyi forumlar.

Pedrocan2012-03-26 03:01:29

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

denizim20Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 1881
denizim20Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2012 09:04
Tolgahan Bey merhaba.Öncelikle 60 litre güzel hacim hele ki lepistesler için.Ama balık sayınızı düşürmenizi önermekle başlayacağım.Belki biliyorsunuzdur ki lepistesler hızlı çoğalan canlılardır ve en kısa sürede akvaryumda istemediğiniz kadar lepistes olacaktır.Bence 1 erkek 3 dişi ya da 2 erkek 6 dişi gibi bir oranla başlamanız sizin açınızdan daha iyi olacaktır bu ilk önerim.Diğer motorla ilgili olaya geldiğimizde eğer aşırı akıntı yapıyorsa akıntıyı cama çarpacak şekilde ayarlarsanız daha rahat edebilirler.Güzel bir filtrasyon,düzenli dip çekimi ve tabi ki bol bitkili bir akvaryum balıklarınız için son derece sağlıklı olacaktır.Anubias bitkisi lepistesler için uygundur sıkıntı olmayacaktır.Ancak bitkilerle ilgili sağlam adım atmalısınız.Bazı bitkiler yetişmesi zor bitkiler,bakımı kolay bitkilerle başlarsanız daha rahat edebilirsiniz.Bakımı ne kadar kolay bilmiyorum ama elodea ve javamoss lepistes akvaryumu için uygun bitkiler bir inceleyin isterseniz.Lepistes sayısını dediğim gibi az tutarsanız başlangıç için neonlarda akvaryuma konulabilir.Selamlar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir