ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
eraygollu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Ağustos 2011 22:25
Son Ziyaret:
16 Mart 2014 21:53
Toplam Mesaj:
45 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Eray Göllü
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Eray Göllü

SON 10 MESAJI

Melek Balıklarım Yumurtladı
Zaten vatoz ve yumurta olmaz.Üzülücek fazla bir durum yok iyi beslerseniz balıklarınızı 15 gun sonra tekrar yumurtlarlar.Vatoz yerine salyangoz dusune bilirsiniz.

Sorunuza cevap olarakta . Yavruluk 1 hafta sonra meleklere kucuk gelir.Siz ya bir akvaryuma ayda bir kovaya koyun.Hiç biri yoksa nalnularda satılan plastik seffaf sepetler var onlardan alın birde ısıtıcı ekleyin oraya koyun.Yavruluk ta balıklar gelişemez ve sakat kalır.
Melek Balıklarım Yumurtladı
Öncelikle dişi yumurtlasada erkek te bitiyor herşey.Eger dölliyebilirse erkek yumurtalar cıkmaya başlar.Ve belki en önemli konu suyun oturmus olması bu iki olmassa yumurtaların hayatta yasamaz.

Epey yontem var yumurta çıkartmak için.Eger kaybı en aza indirmek istersen Yavruları meleklere baktırma .Akvaryumundan aldıgın suyu bir kucuk akvaryum a yada kova da olabilir Aktar.ısıtıcını tak.Sonra yavruların cıkmasını bekle.Gunde 1/5 su değişimi yap.mantarlasanları temizle.

2.Yontem benim kullandıgım.Bu yontemde kayıp daha fazla olabilir.Balıklara yumurtalara baksamsına ızın ver.Yavrular kuyruları ıkıp hareketlenmeye basladıgında baska bir akvaryum (kova da olur) ısıtıcı ile aktar.(hortumla su bosaltır gibi yavruları toplamak en kolayı).Sonra yavrular yuzmeye baslıyıcan artemia ile besle.bu yontem daha kolay oldugundan ben bunu kullanıyorum.Ticari bir amacın yoksa sana da tavsiye ederim

TEKRAR BELİRTİYİM: ERKEĞİN OLGUNLAŞMASI COK ONEMLİ.Benim kendi teccubeme gore benim melek balıkalrında dişiler her zaman yumurtladı ancak erkekler daha gec dolleyicek olgunluga ulastı.


150*50*50 Hi-tech Akvaryum Başlangıç Tavsiye
150*50*50 mobilyalı bitkili akvaryum kurmayı düşünüyorum.Taşınma dolayısıyla akvaryuma gore odamı duzenliyicegim için akvaryumu büyüttüm.(önceki akvaryum 120*40*60)

2 yıla yakın süredir bitkili akvaryumla ilgileniyorum.Ancak ilk kez hi-tech denemesi yapıcam.
http://www.akvaryum.com/Forum/bitki_akvaryumunda_basari_k162934.asp aldıgım bilgilerle akvaryumu kurmaya başlıycam.

Sump sistemi yaptırmıyıcam.Co2 sorun oluyormus.

Kullanıcagım Malzemeler:

Isıtıcı,Filitre,Işıklandırma;

1)Tetra Tec EX 1200 Dış Filtre (DOLU) kullanmayı düşünüyorum.

2)TetraTec HT 300watt Isıtıcı Suyu ısıtmak için

3)Hydor Heating Cable Hydrokable 50 Watt Toprak altını ısıtarak sirkulasyon yaratmak için

4)t8 grolux Slvya 3 adet 120 cm 36 wt

5)t5 grolux 1 adet 120 cm 54 wt

6)T8 aquastar 120 cm 36 wat

Suan elimde 30+18+18 olmak üzere 3 aquastar daha var ancak yeni akvaryumda 3 tane daha 
120 cm alıcam.Alıcagım florosanlarla ilgili tavsiye istiyorum.

7)Bence en önemli kısım Co2.Hiç bilgim yok.Bu güne kadar hep mayalı sistem kullandım.Ancak akvaryumu hi-tech yapmak için Co2 sart.Bu konuda ÖZELİKLE tavsiyeye ihtiyacım var.Çok bilgi var okudumda cok sey ancak net ve kesin cevap en iyisi olucak.

Taban;
 
Elimde yaklasık 30 kg hagen siyah kum var.10 kg yakında lav kırıgı var.Silis kum da alabilirm.Ancak silis kumu hangi katmanda kullanmalıyım biraz bilgiye ihtiyacım var.

Ancak verdiğim linkteki yazılana göre bir taban hazırlıyıcam bu nedenlede

1)Hindistan cevizi torf

2)Misket Gübre

3)Torf

4)Zeolit . 

Ancak bu saydıgım malzemeleri ne oranda kullanıcam hiç bir fikrim yok.Hele zeolit niye var hiç bilmiyorum.

Kullanıcagım Bitkiler:

Suan ki akvaryumumdaki ve diger akvaryumada aktarıcagım bitkiler;

1)Elimde 3 kök Lotus (zenkeri) var kesinlikle cok guzelbir bitki

2)20 kök dev saz 

3)2 tane 15-20 cm Limon bitane 40-50 cm arası limon ve budarsan 4-5 limon daha olur

4)3 tütün

5)6-7 kök gül

6)Parvula 

Eklemeyi düşündügüm bitkiler;

Daha önce forum aracıgıyla Ümit Birkol dan bitki sipariş etmiştim ve cok memnun kalmıştım.Yine Ümit abiden destek alıcam.

1) tüm tabanı parvula kaplıyıcam

2)Bir köşeyi Çınar ile kaplıyıcam. 10 kök alırım.

3)Zeytin 10 kök

4)15 kok rotala_rotundifolia
Bir kaç türde sizden tavsiye bekliyorum.



Bitki planlaması;



Öneri ve eleştirilerinizi bekliyorum




eraygollu2013-05-12 01:00:09
Mayalı Sistemden sonra pamukcuk oluştu
Umarım.Ancak siz tedbir amaçlı mayalı sistemi filan kontrol edin en azından ileride olası bir sorunu kokunden cozmus olursunuz vede bir ihtimal eksiltirsiniz.İyi aksamlar:)
İlk Bitkili Canlı Doğuran Akvaryumum (Yeni resimler eklendi)
Bence Sağ ve Sol köşeler 5 - 5 çınar ekin hızlı büyür ve görkemli gozukur.Bakımıda kolaydır.Ortaya 2-3 dal gul.Onların iki yanlarına 4-5 dal limon yada tutun ekerseniz super bir akvaryum olur.Hemde bakımı cok kolaydır.Hızlı buyuyen bitkilerdir. eraygollu2013-05-11 02:09:00
Mayalı Sistemden sonra pamukcuk oluştu
Dediğiniz yosun yeşil olur sanırım .Ancak siz yinede bir bitkilerin uzerindeki maddeyi akvaryumdan cıkarım bakarsanız iyi olur.Denemekten zarar gelmez bence.Umarım en az hasarla haleldersiniz.
Mayalı Sistemden sonra pamukcuk oluştu
Kesin emin değilim ama o pamukcuk dediğiniz maya bence.Akvaryumunuza maya sızmıs sanırım.Size tavsiyen mayalı sistemi yaparken şişedeki su seviyesini duzgun ayarlamanız ve ust taraftan boşluk bırakmanız.En önemliside Check valf takıp akvaryum seviyesinin altına koymanız.Işık almıyan bir yer olursa daha iyi olur.Bi başka onemli konuda 2 bardak seker yarım veya 1 cay kasıgı maya.Cok maya koyarsanız cok hızlı tukenır ve co2 yeterince karısmaz akvaryuma.

Karısan mayayı temızlemenız lazım.Oda cok zor değil tek tek sünger yardımıyla kazıyın sonra ceyrek su değişimi yapın bence.
melek konusunda bilgi sahibi olanlar bakabilir mi ?
Eger imkanın varsa yumurtaları alma bırak balıklar baksın yumurtalar artık hareketlendiklerinde yani yaprak yada nerede toplanıdlarsa ordan hareket etmeye basladıkalrında ki bu genelde yumurtaların acılmasından 5-6 gun sonra ozaman kucuk bir akvaryuma Buyuk akvaryumdan aldıgın suyu ekle ısıyı ayarla.Kum koyma.Sonra yavru balıkları hortum yardımıyla sankı su bosaltıyor gibi topla ve kucuk akvaryumuzuna ekle.En iyi ve zahmetsiz yontem budur.En kayıpsız yontem değildir ama melek balıkların zamanla daha cok yavru yasatmaya baslar.Burda dikkat edilmesi gereken dişiler yumurtlasa bile erkekler daha gec olgunlasıyor bu nedenle biraz sabırlı olmalısınız.

Yavruları kucuk akvaryuma ekledıgınızde bir araya toplanırlar zaten genelde.hepsi bir arada olamsada grup grup olurlar yavrular yuzmeye başldıktan sonra artemia ile beslemeni tavsiye ederim.Ve 1 ay sonunda balıklarım minyatur melek balıgı olur.2-3 cm arası.Bende suan 30-40 yavru var bu yontemle yetiştirdigim.
Nymphaea Lotus (Zenkeri) dikimi nasıl yapılır ?
Bende 3 kok var koklerin yarısını topraga tutturdum ve hepsi filiz verdi.Suan bende bekliyorum.Eger bu kadar iri olucaksa bir ayda yer değiştirmem gerkicek benim hemen çünkü okudugum kadarıyla cok gelişmiş kok sitemi varmıs bitkinin topragı kaldırmak istemem.
Nymphaea Lotus (Zenkeri) dikimi nasıl yapılır ?
Önceliklle internette epey bi araştırdım fakat net bişey bulamadım.Kök halindeki zenkerilermin kokleri yuvarlak sekilde sadece üctünde cok kucuk sıyah uzandılar var
suan bu uzandılar suyun tepesine bakar sekilde topraga ektim.Dogrumu yapmıssın ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.