ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ozay
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Ağustos 2011 17:11
Son Ziyaret:
02 Kasım 2012 22:34
Toplam Mesaj:
32 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Özay Gülmez
Doğum Tarihi:
19 Ocak 1973
Yaş:
51
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Özay Gülmez
50x20x35h yunus yavruları

SON 10 MESAJI

Bitkili Led
Bitkilerde kırmızı ve mavi led kullanmak gerekiyor dediğine göre. beyaz led işe yaramıyor demek ki.
Bitkili Led
Renk olarak ne olmalı? 
BİTKİLİ AKVARYUNLAR İÇİN LED AYDINLATMA
Evet arkadaşlar led kullananların yorumu nedir? 
Fantezi Akvaryumum
Merhabalar,

Akvaryumun  çok güzel olmuş. nazar değmesin...

bende de sendeki ebatta akvaryum var ve aynen sendeki gibi balık+bitkili yapmayı planlıyorum. bu arada aydınlatmayı 2 adet t9 daylight florasan kullanıyorum demişsin. bu ebata uygun florasan var mı ki? genelde 60cm.likler var piyasada. 


Bu florasanlar kaç watt acaba?

Florasan demişken, florasan yerine beyaz 12v. güçlü ledlerden  kullansak olur mu?
lepistes
[QUOTE=buckyyone]Bence canlı doğuran 50 cmlik için tam uygun görüntüsü hareketleri,hele bitkiler arasında gezinmeleri çok hoş oluyor.En fazla tahminim işte millifilyum 5 lira sanırım haftalık su değişimleri yeterli olacağını düşünüyorum.Resim ise hemen ekliyorum. :)[/QUOTE]

50 cm.lik içine 6 lepistes, 1 vatoz, 2 çöpçü, 6 neon, 2 plate koymayı planlıyorum. balık sayısı sorun olur mu bu ebattaki akvaryumda?
lepistes
Maşallahınız var. akvaryumun bir resmi forumda var mı acaba merak ettim.

Bende 50cm lik bombeyli akvaryum var. içinde ise yunuslar var. bunları akvaryumcuyla değişip canlı doğuran almayı düşünüyorum. tek tip balıklardan sıkıldım artık. biraz akvaryum renklensin artık :)

benim bitkili deneyimin sıfır. bu yüzden tecrübeli kişilerden öğrenmeye çalışıyorum. bu 50cm.lik akvaryumda bitkili ve canlı doğuranlar nasıl olur? gübre falan düşünmüyorum, bakımı basit ve pahalı olmayan bitkilerden düşünüyorum.
lepistes
[QUOTE=buckyyone] Benim akvaryumum da lepistesler var 2 hafta önce aldım ve yavruladı yavrularımın hiçbiri yem olmadı akvaryumum da dereden topladığım milifilyum adlı bitki çama benziyor adapte oldu sanırım.Yeni sürgünler verdi 2 güne 1 buduyorum.Diğer bitkilerden de var ama bu milifilyum bitkisinin yaprakları kadife gibi çizik çizik olduğu için yavrular çok kolay saklanabiliyor diğer balıklarda geçememesi için biraz daha geriye diktim şuan sorunsuz bir şekilde büyüyorlar para vermeyin bence gittiğiniz dereye baksanız yeterli olacaktır.Şahsen ben hep öyle yapıyorum sonunda da buldum bitkimi hemen hemen 1 aylık oldular.Bitkileri bulamam derseniz yerlibitki.com da bulunuyor kendisi bakmanızı öneririm.[/QUOTE]

Akvaryumda sadece bu bitki mi var yoksa başkaları da var mı? birde tabanda kum olarak ne kullanıyorsunuz?  
lepistes
Peki hocam bu bitkilerin ekiliş sırası var mı? önde şunlar, arkada bunlar vb... bende bitkili canlı doğurana geçmeyi düşünüyorum. 
akvaryumumu bozuyorum
Ayrıca yukarda yazdıklarıma ek olarak filtre nasıl? iş görür mü yoksa basit, ucuzluk iç veya dış filtre şart mı?
akvaryumumu bozuyorum
[QUOTE=hobici19]O yunusların orda büyüdüklerini pek sanmıyorum.35 tl bir akvaryumda yanık kalırlar.Akvaryumcuya veya herangi birisi ile bitki-Canlı doguran karşılıgında tks etmenizi öneririm. [/QUOTE]

İlgilendiğiniz için teşekkürler... 1 seneden fazla oldu bunları ilk aldığımda yavru idi, daha 1 aylık idiler.  Büyük olanları arkadaşımdan aldım. dediğiniz gibi bende bitki-canlı doğuran ile takas edeceğim. bende bu yüzden sizlerden yardım istiyorum. 

4-5 adet lepistes, 5-6 adet tetra neon (fosforlu çizgileri olan), vatoz vb. balıklardan olsa, birde içinde basit co2 istemeyen bakımı kolay olan bitki olsa, bu tankta beraber yaşayabilirler mi?  

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.