ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
bjkliislam
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Temmuz 2011 04:22
Son Ziyaret:
24 Nisan 2022 18:53
Toplam Mesaj:
108 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İslam BULUT
Doğum Tarihi:
13 Temmuz 1988
Yaş:
35
İl:
Balikesir
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İslam BULUT

SON 10 MESAJI

Goldfish.yine,yeni,yeniden (sayfa 318)
Kadir Abi ben seni tanırım zaten oralarda:D Nasipse görüşürüz.
Goldfish.yine,yeni,yeniden (sayfa 318)
Abi ben cumartesi sabah İstanbul'a geleceğim. Cumartesi gece nişan var. Pazar günü nasipse Eminönü'nde olacağım oranda almak için.
Goldfish.yine,yeni,yeniden (sayfa 318)
Kaçta buluşuyoruz Kadir Abi pazar günü?
Spagetti Saklama Kutusu ile DIY Dış Filtre
Sıralama daha doğru olmuş Mustafa Bey. Önümüzdeki hafta pazartesi malzeme toplamaya başlayacağım nasipse. Mangal kömüründe sıkıntılıyım. Acaba aktif karbon kullansam mı diye düşünüyorum. Japon balıklarım var zarar verir kömür diye korkuyorum. Japon balığı besleyenlerde mangal kömürü deneyen hiç görmedim.
Goldfish.yine,yeni,yeniden (sayfa 318)
Kadir Abi geçmiş olsun çok acayip birşeymiş balık kenesi.  bjkliislam2011-11-15 22:43:48
Spagetti Saklama Kutusu ile DIY Dış Filtre
Mustafa Bey çok teşekkürler özel ilginiz için. Filtrenizin durumu nasıl? Sızdırma yada temizlikte sıkıntı var mı? Konuyu takip eden arkadaşları bilgilendirme amaçlı soruyorum.
Spagetti Saklama Kutusu ile DIY Dış Filtre
Ben o linki temsili koydum Mustafa Bey. İstanbul'da bulurum diye tahmin ediyorum. Rekoru kalın alırsam hortumda kalınlaşacak, peki iç filtrenin çıkış ucu o kadar kalın olmayacak.
İç filtre haqos h900 yuvarlak çıkış uçlu ve 8.5 watt 900 lt ekonomik geldi.
Spagetti Saklama Kutusu ile DIY Dış Filtre
Linkler için teşekkürler yarın yine gideceğim milyonculara. Eğer bulamazsam hafta sonu İstanbul'a gideceğim orada bakarım. Hiç bulamazsam hepsiburadadan sipariş veririm. Çok teşekkürler ilgilendiğiniz için.


Bende buna benzer bir kap bulmuştum. Kapağında iki delik vardı. Kapağının altında conta vardı hava kaçırmıyordu.
bjkliislam2011-11-15 21:19:08
Spagetti Saklama Kutusu ile DIY Dış Filtre
[QUOTE=Insicam]

Evet anladım. Dediğiniz gibi sonuçta en fazla giren kadar çıkan su olacağından çift çıkış size fayda sağlamayacaktır. Giriş çıkış için kullanacağınız hortum girişlerini ve hortumları geniş tutarsanız amacınıza ulaşabilirsiniz. Musluklar için olan aparatlardan kullanırsanız benim kullandıklarımdan çapları daha geniş onların. Ben 8 mm hortum kullanıyorum. Siz 10mm yada varsa 12 mm lik hortum ve ona uygun giriş çıkış kullanabilirsiniz. Verdiğiniz bilgilere göre 900 l/h işinizi görür ama ilerde akvaryumum büyür yada daha fazla su olsun zararı olmaz dersen 1200 lük al. Karar sizin.

[/QUOTE]

Mustafa Bey çarşıdan geliyorum milyoncu ve züccaciyelere spagetti kutusu dediğim zaman bana çok anlamlı bakışlar attılar. Maalesef sanırım bu kutuyu bulamayacağım. 1.8 litrelik sürahi gibi ama kapağında iki delik bulunan bir plastik kap buldum. Kapağı sıkı sıkıya oturuyor. plastiği sıkıştırınca da hava kaçırması olmuyor. O kap bana mantıklı geldi. Yarın yine araştıracağım bulamazsam anlattığım kabı alacağım. Ama tek korkum basınçtan kapağın fırlayıp her tarafın su olması.
Sürahi şeklinde olduğu için kapağına kelepçe koyamayacağım.
bjkliislam2011-11-15 18:19:18
Japon tankı (400 litre)

[QUOTE=egemen1903] Boş ver sen babanın dediklerini. Benim pederde aynı kafada. Yok hoş görünmüyor, yok balıkların doğasında kum, dekor olur severler, alakası yok bunlar doğal balık değil, temiz suyu dekora tercih eder bu balıklar. Benim babama kalsa, malavi dekoru yapar, balıklara saklanacak girip çıkacak yerler yapar, tabi öyle olunca iki gün sonra balıkları bir kayanın arkasında ağzı açık gözler kaymış, mort bir şekilde bulursun. Yada japon balığının yanına, beta, lepistes, envayı çeşit alakasız tür atar balıklara ızdırap olur.  Cama cam bu balıklar için en iyisi. Tabi kurulu akvaryumdan çevirmek ve cama cama uygun hoş bir dekor yapmak biraz zor.  [/QUOTE]

Egemen Abi şimdilik babanın bütçesine bakıyoruz onun desteğiyle balık alıyoruz. Babam ne derse o oluyor ona sormadan hiç birşey alamıyor yapamıyorum. Ama okul askerlik bitince işe başlayınca kendi istediğim gibi akvaryum yapacağım.
bjkliislam2011-11-15 18:20:43

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.