ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
yazgunesi
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
106
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Mart 2011 23:00
Son Ziyaret:
08 Şubat 2024 19:12
Toplam Mesaj:
330 [0.07 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Cengiz Şenol
Doğum Tarihi:
14 Mayıs 1977
Yaş:
46
İl:
Çanakkale
Meslek:
Teknik ressam
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Cengiz Şenol

SON 10 MESAJI

Muhabbet Kuşu
Merhaba. Youtube'de çeşitli videolar bulabilirsiniz bilgi amaçlı. Genelde tecrübeye dayalı videolar var gibi. Sizdeki kuş sanki biraz büyümüş gibi, yani 2 haftalık falan mı yoksa 3 aylık vs mı daha tecrübeli arkadaşlar bilgi verebilir. Ben size örnek güzel bir video paylaşmak istiyorum.

[URL]https://www.facebook.com/reel/1211585532763829?mibextid=6AJuK9&s=chYV2B&fs=e[/URL]
[EDIT]yazgunesi,2023-04-17 22:43:24[/EDIT]
70 Litre Bir Akvaryuma Bu Kadar Kum Koyulur Mu
Merhaba. Akvaryum kurulumunuz hayırlı olsun! :-) Tabi şimdi ne kadar kum gider falan merak ederseniz.. Akvaryum ölçüleri litre göre, satılan kum ise kilo olarak lanse ediliyor. Öyleyse kullanılabilecek olan kum miktarını hesaplayalım. Gerekli olan akvaryum en ve boy ölçüsü. Farzedelim 40x60 cm olsun. Kum yüksekliği de 5 cm olsun.

O zaman şöyle yapıyoruz;
40x60x5 deyince kullanılacak olan kum hacim ölçüsünü buluyoruz. Bu da 12 lt (12 bin cm3) ediyor. Bu kaba bir ölçü hesabı oluyor şimdi. İşte kum kilo ile satıldığı için, kumun özgül ağırlığı gerekli. Hagen türü kum 1.23 kg değerinde. O halde 12 lt x 1.23 kg=14.76 kg. Yuvarlak hesap olarak 15 kg uygundur diyebiliriz.

Sizdeki kum yüksekliği 2 cm olduğunu farzedersek, gerekli olacak eklenecek kum miktarını kendiniz hesap yapmanız gerekli. Malum hesaplama tekniği için örnek ölçüler belirttim.

Yalnız bu hagen marka kum artık üretilmediği, başka marka uygun siyah renk bitki kumu örnekleri var. Bu arada bu siyah renkli kum acaba demir içerikli falan çakma kum mu onu da bilmek gerekli. Genelde tafsiye edilen kum test için kuma mıknatıs yaklaştırmak. Yada kumun kendisi bazalt kum tarzında olabilir mi.. Biraz özel konu bu kum seçim işi. :-)[EDIT]yazgunesi,2023-04-04 02:59:29[/EDIT]
Pipo Filtre
Bence iyi bir şey. Bakteri kültürü, daha doğrusu kolonişen bakteri topluluğu. Şimdi bu pipo çevresinde su sirkolasyonu çok olduğu için haliyle pipo filtre ve çevresinde bakteriler çoğalmaya başlar. Bu konu için daha önce bahsedilmiş. İlgili sayfa linkine bakabilirsiniz.

https://www.akvaryum.com/Forum/hava_hortumunda_yaglanma_k974064.asp
Beslediğim Balık Sayısı Fazla Mı?
15 lt de anca 1 adet balık beslenir. Kesinlikle daha fazlası mümkün değil! Sizdeki balık sayısına göre 50 lt üzeri akvaryum hacmi daha uygun olur.

Ha bakarsın 3-5 balık, geçici bur süre niyetine.. Ama sağlıklı büyümez. Hacim yetersiz.
Pipo Filtre Mi Hava Motorumu
30 lt akvaryum hacmine kadar pipo filtre kullanmak uygundur. Tabi pipo filtre + hava motoru şeklinde kullanılacak.
Diyarbakırın Walstad Kralı🤩
Merhaba yeni akvaryumunuz hayırlı olsun! :-) Güzel bir walstad kurulumuna benziyor ama.. Sormadan da edemeyeceğim, akvaryumun ortasında gözüken o güzel siyah şey nedir? Sanki pipo filtreye benzettim. Walstad kurulumlarda filte kullanılmıyor yani. Taban kurulumundan da bahsedebilirmisiniz? Bu arada akvaryumunuz çok hoş tozpembe gözüküyor. Işıklandırma konusunda da bahsetmenizi rica ederim.

Bu Ne Biçim Adi Bir Salyangoz?
Şanslısın demek ki arkadaşım. Gördüğün katil salyangoz "Helena" diye tabir ettiğimiz adi salyangozların başlıca düşmanı. Biz bunu bulmak için para veriyoruz sendeki bedava. :-))

Aldığınız bitkileri akvaryuma koymadan önce çeşme suyu altında yapraklarını falan ovalayın kontrol edin. Çürüyen yaprakları koparın vs. Hemen akvaryuma koymayın yani. Bir bakmışsın adi salyangoz var. Yada daha önce görmediğiniz salyangoz şekli. Her neyse bu gün şansı gününüz! [:nazar:]

Kolay gelsin. İyi hobiler. [:cik:][EDIT]yazgunesi,2022-03-23 22:34:58[/EDIT]
Aktif Karbonu Çıkarayım Mı?
Filtre içine elyaf ekleseniz daha iyi olur. Özellikle ilk kurulumlarda faydalı, ilk 1. ayda aktif karbon kullanmak faydalı ama, herşeyi tutar bünyesinde. Filtre içinden o aktif karbon'u çıkarıp sünger elyaf vs kullanmanız önerilir. Aktif karbon'un ağır metalleri bağlayıcı özelliği var. Akvaryumda ilaç uygulamalarından sonra çok işe yarıyor. Fakat aynı zamanda su içeriğindeki mineralleri de zayıflatıyor ve suyun yapısını fakirleştiriyor.[EDIT]yazgunesi,2022-03-23 17:02:41[/EDIT]
Bitkiler Çürüyor?
Merhaba, dediğiniz gibi pek te zor değildir aslında bu işler. Ama genelde böyle zor işleri çok severiz hani. :-) Yani bitkili akvaryum bir candır sevdadır.

Belirtmek isterim ki bazı husular konusunda uygunsuzluk var. Akvaryumunuz bitkiler balıklar şekil olarak güzel. Akvaryumdaki kum dere kumuna benziyor, tamam güzel uygun ama az konulmuş sanki akvaryuma. Yandan bakış fotoğrafında kum yüksekliği 1 parmak ölçüsünde, yaklaşık 1 - 1.5 cm kum yüksekliği var. Bitkili akvaryumlar için önerilen kum yüksekliği az değil oldukça ''yüksek'' olmasıdır. Örnek ölçü olarak 5-6-7 cm gibi. Bana sorsan kesinlikle öyle 2 cm yüksekliğinde yapmam bitklili akvaryum söz konusu ise.

Tamam kum yüksekliğini bir kenara brakalım ama, gözüken şey sizin kum yüksekliğine göre tabanda herhangi bir besleyici mazleme yok bitkiler için. Doğaldır bitkilerin çürümesi bu durumda. Çözüm olarak bitilerin bulunduğu alana misket gübre gömülebilir kuma. Ama kum yükseliği yeterli değil.

Yan bakış olarak gözüken fotoğrafta akvaryum altında köpük olduğu gözümüyor. Sanki sepha üzerinde duruyor yani. Akvaryumun çatlama ihtimali var.

Bitkilerin kolay bitki olduğuna eminmisiniz? Petshop sahibi mi kolay dedi, yoksa bu iş kolay olur mu diye düşünmüştünüz?
Bitkilerden birisi Comomba olar kenzettim, Cabomba caroliniana. Bu bitki türü yüksek ışık isteyen bir bitki.
O yaprak kaybeden bitki Hydrocotyle leucocephala yada Cardamine lyrata olabilir. Tam emin olamadım yani.

Eğer bitkileri yeni aldıysanız adaptasyon süreci olması da söz konusu. Yani akvaryum ortamına alışmak. Dediğinize göre sürgün veriyor yani.
Benim şahsi görüşüm yetersiz beslenme. Sadece sıvı gübre olmaz ki. Kum içinde bişey yok. İncecik tabaka gözüken yani.
Akvaryum tabanı ne kadar sağlam ise bitkiler o kadar güzel gelişir.
3m * 45cm * 50 Cm Akvaryumum Var ..
Maşallah çok büyük akvaryumunuz var 675 lt. Valla içine gireyesim geldi. Ama bedavaya gelmem hani dış filtre isterim yani. :-)

Bildiğim kadarıyla beslediğiniz balık cinsi dipten beslenen bir balık cinsi. Dolayısıyla göze ilk çarpan şey akvaryumunuzda makarna kayası gibi olan şeyler. Balıklarınız belki yaralanabilir. Zira bildiğim kadarıyla rahat durmayan oldukça hareketli bir tür. Filtre olarak sanki iç filtre gördüm. bu kadar büyük akvaryuma yeterli gelir mi iç filtre emin değilim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.