ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
incelemeelemani
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Şubat 2011 22:30
Son Ziyaret:
12 Ocak 2015 08:04
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Sezgin İbiş
Doğum Tarihi:
08 Nisan 1977
Yaş:
47
İl:
Düzce
Meslek:
Memur
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

40 litre x 4 japon
Yakında 2x 100*60*50 + sump

SON 6 MESAJI

Elektriksiz filtre sistemi
Eski bir konuyu canlandırmak istemezdim. Ancak burada verilen cevaplardan bazıları bunun fizik kurallarına aykırı olduğu yönünde. Peki biz 

Self-Flowing Flask (Lütfen Google'da arayın) gibi bir sistem olduğunu

bilmiyormuymuşuz?

Demek ki bilmiyormuşuz.

Bence sistemim bu şekilde çalışır. 
Yapacağım akvaryum hakkında fikirlerinize ihtiyacım var
Merhabalar efendim, öncelikle 1997 yılında akvaristliği bıraktmıştım. Mesleği gereğince de devamlı taşındığımdan dolayı tekrar başlamaya bir türlü cesaret gösteremedim. Ancak şu anda 35 litrelik bir akvaryum yaptım. Şu anda Düzce ili Çilimli ilçesinde duruyorum. Maalesef buranın suyu ile akvaryumculuk çok zor. Çünkü inanmazsınız su üç günde yeşilleniyor. Bunu burada bulunan diğer akvaryum severlere de sordum. Aynı yanıtları aldım. Neyse gelelim meselemize. Çok uzun süredir aklımda büyük bir akvaryum projesi var ama aşağıdaki videoyu görünce bittim.

İsterseniz önce videoyu izleyelim.

[VID]http://www.izlesene.com/video/bitki-akvaryumu/1001767[/VID]

Şimdi bu akvaryum ile ilgili aklımda sorular var.
1- Bu akvaryumu 5 mm. cam ile yapabilir miyim? Arada birleşen yerlerde birbirine yapışık iki adet 5 mm. cam kullansam olur mu?. 
(Boyutu büyük tutmayacağım. Benzer bir camcama yapıştırmayı 1 onluk bir akvaryumda gördüm. İnanmayan Düzce balıkçılar çarşısına gidip görebilir. Ama elbette akvaryumu balık satışı için kullanıyorlar ve taşımadan dolayı kırılmış. Ayrıca çevresinde demir çerçeve bulunuyor.)
2- Delikler konusunu ise ben şelale şeklinde yapsam olur mu?
3- Bu akvaryum sumplı bir sistem ve sanırım cam değil. Acaba basit sump sistemi kursam bu tür bir  akvaryumda işe yarar mı? Yoksa dış filtre mi kullanmalıyım?

Aslında aklımda dünya kadar soru vardı ama emin olun şu anda aklıma gelmiyor.

Bu sistemden önce ise başka bir sistem düşünmüştüm. Sump'un üzerinde masa olacak ve masada yemek yiyebileceksiniz. Bu arada başınızın üzerinde iki akvaryum olacak ve onları seyredeceksiniz. Duvara da yaslayabilirsiniz veya salonun ortasında olabilir diye düşündüm. Çok iyi olmadı ve üzerindeki akvaryumları çizemedim ama basitçe bir çizimini aşağıda görebilirsiniz. Herkese şimdiden teşekkürler. (Aslında ben 5 veya 7 mm cam ile bir sistem düşünüyorum. Boyutlar nasıl olmalı?)

  
incelemeelemani2011-04-15 00:55:58
dış filitreye destek
Merhaba;

Bence muhtemelen bir şelale filtre kullanıyorsunuz. Ancak Onur beyin söylediği gibi ış filtrenizin malzemeleri , markası , akvaryum canlıları , yemleme hakkında bilgi verebilirseniz daha sağlıklı yorumlar alabilirsiniz.

Ayrıca akvaryumunuz epey büyük. Bu nedenle bence bir dış filtre düşünmeli veya siteden sump sistemlerini incelemelisiniz. Kolay gelsin.
Elektriksiz filtre sistemi
Sanırım arkadaşımız şu olaydan bahsetmiş.

Elinde bulunan dip çekme pompasını plastik orta boy yoğurt kabına üstten bağlayacak,  
Bu yoğurt kabı akvaryumun hemen üzerinde olacak,
Yoğurt kabının içerisinde sünger ve diğer malzemeler bulanacak,
Alt tarafı ise delik olacak ve su doğal yollarla tekrar akvaryuma geri akacak,
Dip çekme pompasını pompaladığında, arada hava kalmadan akacak olan su,
Çok yüksek olmadığı miktarda bu yoğurt kabının içine akacak ve burada süzüldükten sonra,
Tekrar akvaryuma geri akacak.

Bu pompada hava kalmaz ise akvaryumdaki suyun seviyesinden çok az miktar daha yukarıya basabildiğini biliyorum. Ama bunu kesin denemem lazım. Ancak yarın akşama veya sonraki akşama müsait olurum. 

Yahut sistem taşırma olabilir, yani akvaryum camının hizasına, yan tarafına bağlanabilir. Bu defa giriş yoğurt kabının altından yapılır. Daha sonra bu yoğurt kabına dolan su, taşırma sistemde olduğu gibi yeniden akvuryuma akar. ( Bu sistem bana daha mantıklı geldi.) Size de öyle değil mi? Deneyelim bakalım, ne çıkacak. 
incelemeelemani2011-04-03 02:12:06
Piknik tüpünden mayalı CO2 sistem (Resim & HD Video eklendi syf.2,10)
Merhaba, hipotalamus'un dediği gibi uzun süredir incelediğim sistemler arasında aklıma en çok yatan ve güvenli sistem sizin sisteminiz oldu. Gerçekten tebrik ederim. Tüm yorumları detaylıca okudum. 

Sisteme bir basınçmetre konulacaksa,  bu basınçmetre bence vana ağzına konulmalı ve diğer tüp başı bu sistemten sonra gelmeli. Yani aynen yangın söndürme tüplerinde olduğu gibi. Ancak bu sistem sadece ne kadar bar basınç oluştuğunu izlemeye yarayacaktır. Zaten bunu da birimiz deneriz sanıyorum. (Şu anda bikti akvaryumum yok, ileride kesinlikle deneyeceğim) 

Yorumlar elbette her türden olmalı. Yani sakın bunu kullanmayın diyenlere de saygım sonsuz. Ancak emin olun, co2 sistemi alacak param olmasına rağmen, sadece bu işlerden zevk aldığımdan dolayı, DIY Kendin yap sistemleri tercih ediyorum. Örneğin ben bugüne kadar sadece bir defa akvaryuma para verdim. Diğer geri kalan tüm akvaryumları kendim yaptım. Maalesef sürekli taşındığımdan dolayı, sizler kadar bu iş ile uğraşamıyorum. 

Bu nedenle tekrar belirtmek istiyorum ki, DIy kendin yap CO2 sistemler arasında gördüğüm en müthiş fikir bu. Bu nedenle mucit kişiyi tekrar tebrik ediyorum.  
Rodajlı cam
Bence 5,7 ve 8 mm. camlarda rodaj yaptırmaya gerek yok. Eski camcılar bilirler. Buna eskiden pah derdik. Ben bugüne kadar yaptığım tüm akvaryumlara oval biley taşı ile pah atıyorum. 

İşte oval biley taşı. 

Yahut bu iş için takoz zımpara kullanabilirsiniz.

Bu da takoz zımpara. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.